Τι έκανες στο Μαξίμου, μεγαλομέτοχε;

Τι έκανες στο Μαξίμου, μεγαλομέτοχε;

Μόνο ο Σαββίδης είχε επαφές με κυβερνητικά στελέχη, που αποτελούσαν και αδιάσειστο τεκμήριο πως ο Σύριζα είχε τάξει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Τι όχι;

Υπό κανονικές συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να καταπιαστώ με τη διένεξη Μαρινάκη-Τζανακόπουλου,  δραστηριότητες εκτός αθλητικού ενδιαφέροντος με αφήνουν αδιάφορο αφενός, αυτά τα «σου είπα-μου είπες-του είπε, εννοούσα-απάντησα-ήθελα να πω» κλπ, με κουράζουν αφάνταστα. Απόδειξη,πως δεν ασχολήθηκα με το που έσκασε το θέμα, μετά την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Θα κάνω μια εξαίρεση όμως και το λόγο θα τον αντιληφθείτε στην πορεία, αφήστε που δεν είναι ακριβώς εξαίρεση, μια και η αφορμή  έχει ήδη προσφερθεί από τη ρητορική που μας τα έκανε τσουρέκια όλη τη σεζόν, στηρίζοντας μια ολόκληρη προπαγάνδα.

Απαντώντας λοιπόν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Τζανακόπουλο, αποκάλυψε πως «έχει συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου», αναγκάζοντας με ημέρα αργίας να ψάχνω σύννεφο, για να πέσω.

Είχα την εντύπωση πως μόνο ο Σαββίδης είχε επαφές με κυβερνητικά στελέχη, συναντήσεις μάλιστα που αποτελούσαν και αδιάσειστο τεκμήριο πως ο Σύριζα είχε τάξει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Τι όχι;

Οι συναντήσεις αυτές μάλιστα γίνονταν στο φως της ημέρας, με τους φωτογραφικούς φακούς να σημαδεύουν όλους τους παροικούντες στη σουίτα του Σαββίδη, οι οποίοι προφανώς πήγαιναν στην Τούμπα είτε όντας φίλοι της ομάδας όπως ο Τσακαλώτος, είτε επειδή ήθελαν να κάνουν τη λεζάντα τους και να πουλήσουν μούρη. Κάτι που περιττό να τονίσουμε ότι δε συμβαίνει μόνο στους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Είναι δεδομένο πως όταν υπάρχουν τέτοιοι επισκέπτες, οι στοιχειώδεις κανόνες ευγενείας  επιβάλλουν να φιλοξενηθούν δεόντως. Κι αυτό δεν αφορά κατ΄ανάγκη τα πρόσωπα, όσο το αξίωμα που φέρουν.
Κι όμως, ένα αυτονόητο γεγονός που γινόταν σε κοινή θέα, αποτελούσε για τα παπαγαλάκια, τεκμήριο διαπλοκής και αφορμή για λεκτικές εξαλλότητες..
Ευκαιρία να μας εξηγήσουν λοιπόν, για ποιο λόγο μπορεί να συναντήθηκε ο Βαγγέλας με τον Τσίπρα και μάλιστα πολλές φορές.

Eξ όσων γνωρίζω, ο πρώτος δε δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα κι αυτό να συνέβαινε όμως δε δικαιολογεί επισκέψεις στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, αλλά τέλος πάντων, ας μην στουθοκαμηλίζουμε…
Θα μπορούσε να έχει συναντήσει τον Τσίπρα ως εκ των βασικών μετόχων του Mega και πάλι όμως για τα ραδιοτηλεοπτικά θέματα υπάρχει το ΕΣΡ που υποτίθεται πως είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν παίρνει «χαρτάκι» από κανέναν.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι οι επαφές να αφορούσαν την πόλη του Πειραιά, ο Βαγγέλας όμως έχει παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος, αφήστε που αυτή του η ιδιότητα δεν δικαιολογεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό, αλίμονο αν κάθε δημοτικός σύμβουλος είχε πρόσβαση στο πρωθυπουργικό γραφείο και μάλιστα πολλές φορές.
Τι έκανε λοιπόν στο Μαξίμου ο Βαγγέλας; Με ποια ιδιότητα και για ποιόν λόγο συναντούσε τον πρωθυπουργό ;

Αναλογιστείτε απλώς τον ντόρο που θα προκαλούσε μια αντίστοιχη ομολογία Σαββίδη, πως «έχει συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου», συν το ότι «έχει βοηθήσει την κυβέρνηση». Κι αυτό, ο Βαγγέλας το αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, αν ήταν λόγια του Σαββίδη, τα ουρλιαχτά του Σκάι θα ακούγονταν σε dolby digital…

Αχρείαστο το σύννεφο, πέφτω και χωρίς αυτό, νόμιζα πως μόνο ο Σαββίδης κάνει κάτι τέτοια και πως ο Τσίπρας είναι αποκλειστικά δικός του φίλος..
Και στο πλαίσιο της φιλίας, είχε καθαρίσει το πρωτάθλημα για πάρτη μας.
Η οποία παραφιλολογία μια το ΄φερε η κουβέντα, είχε ως αφετηρία μια ατάκα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όταν μιλώντας για το μετρό, είπε πως «το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα», θέλοντας προφανώς να υπερθεματίσει για την πρόοδο των έργων.

Το αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής πως αυτός ήταν ο σκοπός του, στο κάτω-κάτω για Τσίπρα μιλάμε, αν βρισκόταν στα Γρεβενά πχ, θα μπορούσε να δηλώσει πως «το μόνο που μένει είναι να κάνουμε και μια θάλασσα να τρώτε φρέσκο ψάρι, εδώ μνημόνια σκίσαμε, σε μια θάλασσα θα κωλώσουμε;».

Κι όμως τα λεγόμενα του πρωθυπουργού έγιναν σημαία και θεμέλιος λίθος της προπαγάνδας πως ο Τσίπρας μας υποσχέθηκε πρωτάθλημα, με τον ίδιο το Μαρινάκη μάλιστα.να δηλώνει αμέσως μετά οργισμένος, πως «δε μπορεί κανείς να δίνει παραγγελία για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα».Να υποθέσω πως τα παραπάνω, τα ανέφερε και κατά πρόσωπο, στη διάρκεια των πολλών συναντήσεών τους στου Μαξίμου.

Η ιστορία έδειξε πάντως πως ο Τσίπρας φάνηκε ασυνεπής στις παραγγελιές του, σε αντίθεση με τον Μαρινάκη που είχε ολοκληρώσει εκείνη τη δήλωση με την ατάκα, πως  «το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα πρέπει να κριθεί στον αγωνιστικό χώρο».
Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Όσκαρ Γκαρθία δεν ήταν ακόμα προπονητής της ομάδας του..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ