Το συσσίτιο του ψητά-προπονητή και η ντοπέ-ντρίπλα της paper-champion

Το συσσίτιο του ψητά-προπονητή και η ντοπέ-ντρίπλα της paper-champion

Ο ΠΑΟΚ δε ζήτησε εκτεταμένο έλεγχο μέσω ανακοίνωσης, υπέβαλλε συγκεκριμένο αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία, η απάντηση της χάρτινης προήλθε από διαρροή, που δε δεσμεύει κανέναν..

Το άφησα να εννοηθεί και σε πρόσφατο άρθρο, πως μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες πλέον είναι το ξεκοκάλισμα των ρεπορτάζ της paper-champion. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να διαβάζεις δηλώσεις του Μάνου του Χιμένεθ, αναλύσεις του ρεπόρτερ Κέτσαπ ή του άλλου με το όνομα από πατατάκια, που κομπάζουν για το πρωτάθλημα, με αναφορές σε «άξια πρωταθλήτρια και μεθυσμένες πολιτείες», οι οποίες όμως κάνουν μπαμ πως γράφτηκαν με το ζόρι, αφού δεν τις πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

Σαν να είσαι άσχημη, χοντρή και τρεις τόνους κυτταρίτιδας, να σου έχει απονεμηθεί ο τίτλος της Σταρ Ελλάς όχι στην πασαρέλα αλλά σε δικαστήριο και να εμφανίζεσαι σε κλαμπ της Μυκόνου με τουπέ, προσπαθώντας να το παίξεις γκομενάρα.

Στην καλύτερη περίπτωση, να ακούσεις κάτι σε «φτου σου κοπελάρα μου, σαν τα κρύα τα νερά είσαι« αποκλειστικά από συγγενείς σου όμως, μακριά από αυτούς το «φτου σου» θα έχει κυριολεκτική σημασία και τα «κρύα νερά», θα είναι πιο ανώδυνο βασανιστήριο για εκείνον που θα σε προξενέψουν.

Χωρίς το τουπέ πάντως ενδέχεται να βρεις κάναν απελπισμένο γαμπρό, αν παρά την ασχήμια σου το παίζεις και ντίβα όμως δε θα σε βολέψει ούτε φαντάρος που πήρε την πρώτη άδεια από το στρατό, έπειτα από 20 μέρες φυλακή.

Θέλει μεγάλο ταλέντο να υποκριθείς τον ευτυχισμένο, τον πετυχημένο, τον γεμάτο αυτοπεποίθηση, ενώ είσαι δυστυχής, αποτυχημένος, και ανασφαλής. Το ίδιο απαιτείται και για να πείσεις πως είσαι πρωταθλητής, ενώ ξέρεις κι εσύ πως η απονομή έγινε στα δικαστήρια, γιατί μέσα στα γήπεδα μάζεψες λιγότερους βαθμούς από τον πρώτο…

Χθες λοιπόν, διάβαζα ρεπορτάζ για το μπάρμπεκιου που έκανε ο Μάνος ο Χιμένεθ, με τον ίδιο σε ρόλο ψητά, που είναι αλήθεια πως του ταιριάζει περισσότερο από τον αντίστοιχο του προπονητή. Όντας άνεργος για μια διετία πριν επιστρέψει στη χάρτινη, είναι πολύ πιθανό να άνοιξε ταβέρνα κάπου στην Ανδαλουσία και να έμαθε την τέχνη.

Συνήθως βέβαια, όταν γίνεται κάτι ανάλογο σε άλλους συλλόγους, μαθαίνουμε πως η ομάδα γευμάτισε σε ρεστοράν της παραλιακής, για μπάρμπεκιου δε θα διάβαζες ούτε σε ρεπορτάζ του φετινού Παναθηναϊκού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπόλοιπο σκηνικό, οι παριστάμενοι απολάμβαναν τις λιχουδιές του ταβερνιάρη προπονητή τους κάτω από ομπρέλες και καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες από αυτές που πουλάνε πλανόδιοι αθίγγανοι, νόμισες πως έβλεπες ρεπορτάζ για τα συσσίτια που διοργανώνουν οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες για τους άστεγους, κάθε Πάσχα και Πρωτοχρονιά.

Έτσι είναι όμως όταν έχεις αφεντικό τον γερό-Λαδά tiger που παζαρεύει μήνες τώρα τον Βράνιες για ψίχουλα, την ίδια στιγμή που με τον κατασκευαστικό κλάδο σε ύφεση και τα μεροκάματα στα τάρταρα δε μπορεί να κρατήσει ούτε τον οικοδόμο-Χριστοδουλόπουλο. Συνηθίζεις στη φθήνια και στο τζάμπα, σαν τον κύριο Ζαχαρία με την κυρά Φρόσω από το Παγκράτι, που πήραν τα ταπεράκια τους προχθές και πήγαν πικ-νικ στην εξοχή, να πιάσουν το Μάη.

Ο Μάνος βέβαια δε μας άφησε χωρίς υλικό ούτε και αυτή τη φορά, καθώς ξύπνησε μέσα του ο Αλέφαντος και σε εμφανή κρίση αυτογνωσίας ενημέρωσε τους παίκτες του, πως «για να πάρει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο, θα πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα σας», που σημαίνει πως και ο ίδιος τους αντιλαμβάνεται ως κουφάρια. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ελπίζω να ξεκαθαρίσει αν τα πτώματα θα βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου, ή θα κρυφτούν στα αποδυτήρια παριστάνοντας τους τρομοκρατημένους και τους ψάχνουμε.

Τόνισε επίσης πως «αν χάσουμε θα πρέπει να μπούμε στα αποδυτήρια και από τη στεναχώρια μας να σερνόμαστε στο πάτωμα των αποδυτηρίων», ατάκα που δε μαρτυρά μόνο τη σιγουριά του για την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά αποκαλύπτει και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίον θα καταφέρει να διεκδικήσει το νταμπλ. Και το πρωτάθλημα άλλωστε έτσι το πήρε, με τους παίκτες του να σέρνονται στα αποδυτήρια, αφού είχαν χάσει στο γήπεδο…

Συμπλήρωσε τέλος πως «για όσους μιλούν εκτός γηπέδου για εμάς, εμείς θα μιλήσουμε εντός γηπέδου» και κάπου εκεί παρέδωσα πνεύμα, ας του θυμίσει κάποιος πως βασική προϋπόθεση είναι να αγωνιστούν εκτός γηπέδου, αν το κάνουν αυτό τα λόγια θα είναι περιττά, οι κανονικές ομάδες μιλάνε πάντα στο γήπεδο, οι χαζοχαρούμενοι-τρομοκρατημένοι επιλέγουν να παίξουν θέατρο…

ΥΓ. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε με επιστολή που απέστειλε στον ΕΣΚΑΝ, ο έλεγχος αντιντόπινγκ κοντρόλ να είναι εκτεταμένος, μετά τον τελικό του κυπέλλου, ώστε να συμπεριλαμβάνει πέντε ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα και όχι μόλις δύο παίκτες, αναλαμβάνοντας να καλύψει το όποιο κόστος απαιτηθεί.

Η θέση της χάρτινης ήταν, «να γίνει ότι προβλέπεται από τις διατάξεις. Αν προβλέπεται και αν ζητηθεί, ας γίνει έλεγχος ντόπινγκ και σε όλους τους παίκτες». Το «ότι προβλέπεται από τις διατάξεις» και το «ας γίνει έλεγχος ντόπινγκ και σε όλους τους παίκτες» είναι οξύμωρο και αντιφατικό, γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό δυο παίκτες υποβάλλονται σε έλεγχο. Αφού δεν προβλέπεται, πως θα γίνει;

Σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή, σημαίνει «δε θέλουμε, λέμε όμως ότι δεν έχουμε πρόβλημα, για ξεκάρφωμα», σε διαφορετική περίπτωση θα συναινούσαν στο αίτημα του ΠΑΟΚ, έτσι απλά, χωρίς την αποπροσανατολιστική και ασαφή επίκληση κανονισμών και διατάξεων.

Ο ΠΑΟΚ επίσης δε ζήτησε εκτεταμένο έλεγχο μέσω ανακοίνωσης, υπέβαλλε συγκεκριμένο αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία, η απάντηση της paper-champion δεν προήλθε ούτε από ανακοίνωση έστω, αλλά από διαρροή, που δε δεσμεύει κανέναν.

Σαν να βάζεις στοίχημα με κάποιον ανακοινώνοντας πως κατέθεσες το ποσό του στοιχήματος σε συμβολαιογράφο κι ο άλλος να απαντά μέσω φίλου του στο facebook πως το αποδέχεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ