Ο ΠΑΟΚ στου δρόμου τα μισά, σκέφτεται να αλλάξει πορεία…

Ο ΠΑΟΚ στου δρόμου τα μισά, σκέφτεται να αλλάξει πορεία…

Μοιάζει ομάδα που είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει από την αρχή χωρίς να είναι αποφασισμένο ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει…

Mετά την οδυνηρή ήττα από την ΑΕΚ και την απώλεια του Κυπέλλου, ο Γιώργος Σαββίδης, ευρισκόμενος σε «κλοιό» οπαδών του ΠΑΟΚ υποσχέθηκε έξι με εφτά μεταγραφές ποιοτικών παικτών στον ΠΑΟΚ. Μπροστά στην απογοήτευση των οπαδών ήταν λογικό να βρεθεί σε δύσκολη θέση ο γιός του Ιβάν Σαββίδη που ασχολείται με την ομάδα.

Οι μεταγραφές αποτελούν τη θεραπεία για κάθε… ποδοσφαιρική νόσο, αλλά μεταγραφές κάνουν όλοι ή σχεδόν όλοι. Το θέμα είναι τι μεταγραφές. Δεν έκανε και λίγες ο ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πήρε ουσιαστικές βοήθειες. Ο Νάρεϊ που αναμφίβολα ξεχώρισε, αρρώστησέ σοβαρά και ο ΠΑΟΚ τον έχασε στα πιο κρίσιμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και φυσικά στον τελικό του κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Οι δύο κινήσεις που θα καθορίσουν τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν

Πέρα από αυτό, το μείζον θέμα είναι πως και πότε θα γίνουν οι μεταγραφές. Είναι κοινό μυστικό πως η περσινή σεζόν σχεδιάστηκε στη λογική «τόσα θα βγάλουμε, τόσα θα ξοδέψουμε» Η ομάδα αποκλείστηκε αμέσως από την Ευρώπη και τα όποια προϋπολογισμένα έσοδα δεν ήρθαν. Το αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά τρία εκατομμύρια που θα επιβαρύνουν την τσέπη του μεγαλομετόχου. Για να γίνουν φέτος μεταγραφές και να ανέβει ποιοτικά ο ΠΑΟΚ θα χρειαστούν επιπλέον λεφτά. Που δεν σχετίζονται με την αύξηση κεφαλαίου. Θα βάλει το χέρι στην τσέπη ό μεγαλομέτοχος ή… Αυτό το διαζευκτικό «ή» είναι που απασχολεί τους απογοητευμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Κι εδώ είναι που μπαίνουν τα ερωτηματικό με σημαντικότερο όλων τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Οι.. κακές γλώσσες περί την Τούμπα λένε πως για να κινηθεί μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει ο νεαρός άσσος να πάρει τον δρόμο που πήρε πρόωρα και ο Χρήστος Τζόλης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αρέσει στους οπαδούς που βλέπουν να βάζει πρόωρα στην βιτρίνα προς πώληση ό,τι καλύτερο διαθέτει η ομάδα. Πέραν αυτού έτσι καταρρέει και το αφήγημα ότι ο Δικέφαλος του Βορά επιχειρεί με ένα διαφορετικό μοντέλο να χρίσει την ομάδα του μέλλοντος βασισμένο στα δικά του παιδιά. Αν αυτά φεύγουν με το που αναδεικνύονται δεν στέκει το μοντέλο.

Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν δυνατό να συζητηθούν στο πόδι μεταξύ του Γιώργου Σαββίδη και των οπαδών. Αλλωστε ο άνθρωπος που θα δούλευε πάνω σε αυτό το μοντέλο, ο Ρασβάν Λουτσέκου, βρίσκεται σχεδόν υπ’ ατμόν. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πιθανό να του είχε ήδη δείξει την πόρτα της εξόδου αλλά ξέρει πολύ καλά πως ο Ρουμάνος κόουτς θα καθίσει πάνω στο ιδιαίτερα υψηλό συμβόλαιό του και στην γερή αποζημίωση που προβλέπει. Ετσι, όπως έχουν τώρα τα πράγματα ο ΠΑΟΚ μοιάζει ομάδα που είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει από την αρχή χωρίς να είναι αποφασισμένο ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ