Σαββίδης : Το λες και παραδοχή ήττας!

Σαββίδης : Το λες και παραδοχή ήττας!

Τα οδυνηρά αποστήματα που ανακάλυψε φέτος ο Ιβάν Σαββίδης στην χρονιά της… εξυγίανσης που το μόνο που πέτυχε ήταν η εξουδετέρωση του Ολυμπιακού με την συμπαράσταση Κυβέρνησης, ΕΠΟ, ΚΕΔ και… ΑΕΚ που προφανώς μας «έκλεψε» τις Κυριακές.

Έχουμε και λέμε. Η Κυβέρνηση; Η «δικιά μας» Κυβέρνηση! Ποιο «δικιά» μας δεν γινόταν. Ουκ ολίγες φορές άλλωστε έχει αναφερθεί στα ΜΜΕ, παρουσία του Ιβάν Σαββίδη συχνά-πυκνά στο Μαξίμου και δεν έχει διαψευσθεί από κανέναν.

Ο Πρωθυπουργός στην αρχή της σεζόν ευχήθηκε ο ΠΑΟΚ να πάρει επιτέλους το πρωτάθλημα που αναζητά δεκαετίες τώρα (την ώρα που σε όλες τις… βόλτες που κάνει ανά την χώρα παρουσία δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ δεν έχει πετύχει ακόμη έναν οπαδό του Ολυμπιακού), ο Υπουργός Οικονομικών παρακολουθεί τα ματς από την σουίτα του Σαββίδη στην Τούμπα (και μετά στέλνει τα ΜΑΤ να κάνουν ντου στους οπαδούς του Ολυμπιακού για να μπορέσει να μιλήσει στον Πειραιά), ο Υπουργός Άμυνας αν και δηλωμένος ΑΕΚτζής τον έχει «εικόνισμα» (ενώ κάνει κωλοδάκτυλα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και χαρακτηρίζει τον σύλλογο εγκληματική ομάδα), ακόμη και ανακοίνωση έβγαλαν οι ΑΝΕΛ για το άδικο της τιμωρίας του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη που… μπερδεύτηκε και μπούκαρε με το όπλο στη θήκη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο… ιστορικό πλέον ματς με την ΑΕΚ.

Φουλ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λοιπόν για τον Ιβάν τον τρομερό, τον άνθρωπο που σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί και δεν έχουν διαψευσθεί έχει δώσει 150 εκατομμύρια ευρώ άρα όφειλαν να του προσφέρουν το πρωτάθλημα παρά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό και από το ίδιο τον Σαββίδη με την ΑΕΚ!

Πάμε παρακάτω. ΕΠΟ. Κυριαρχεί ο «δικός μας» κατά δήλωση Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος. Ακόμη, δύο μήνες μετά το περιβόητο ντέρμπι με την ΑΕΚ και το ντου του οπλοφόρου ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ δεν έχει πει τις λέξεις: Σαββίδης, ΠΑΟΚ, Τούμπα.

Απαγορεύεται προφανώς. Και πώς να τις πει ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος; Εδώ επιχείρησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δεν διαψεύσθηκε να επιτρέψει στον τιμωρημένο για 3 χρόνια Ιβάν Σαββίδη με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, να τον έχει δίπλα του στα επίσημα του ΟΑΚΑ στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Εδώ το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με Grexit εξαιτίας των όσων συνέβησαν στην Τούμπα και της ανυπαρξίας του προέδρου της ΕΠΟ και ο Βαγγέλης Γραμμένος έχοντας παραδώσει τα «κλειδιά» στον Υφυπουργό… Ποδοσφαίρου Γιώργο Βασιλειάδη «σφυρίζει» ανέμελα. Και το μόνο που κάνει είναι να στέλνει προτάσεις στους ΦΙΦΑΙΟΥΣ για το πώς θα αλλάξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς καν να ρωτήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Γιατί; Προφανώς ρώτησε αυτόν που πρέπει και αρκεί; Μπα, κακίες!

Σημαντική παράμετρος και για την Κυβέρνηση και για την ΕΠΟ πως ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν το 100%. Υπάρχει και Μελισσανίδης, υπάρχει δυνατή και η ΑΕΚ, δεν παίζουν μόνοι τους οι «Μαό-Μάο» (αν προτιμάτε Μαόυ-Μάου, διαλέγετε και παίρνετε) για να θυμηθούμε την ατάκα του «Τίγρη».

Λογικό και αναμενόμενο, ασχέτως αν ο Ιβάν ήταν αυτός που επένδυσε πολλά, τα περισσότερα σε αυτές τις σχέσεις.

Πάμε παρακάτω. ΚΕΔ. Ακόμη κατεβασμένα είναι τα σημαιάκια των βοηθών στα ματς του ΠΑΟΚ, και υψωμένα στις επιθέσεις των αντιπάλων του. Και εκεί όμως δεν έχει το 100%. Λογικό και πάλι, άλλωστε η… εξυγίανση που «αποκήρυξε» για δεύτερη φορά φέτος ο Ιβάν Σαββίδης (πρώτη με τα όσα είπε μετά το ντου με το όπλο του) είχε (όσον αφορά τους συλλόγους) και παρέα.

Την ΑΕΚ που μαζί με την Κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την ΚΕΔ έφτιαξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι μας έλεγαν όλοι τους (η ΑΕΚ βεβαίως ήταν έξυπνη και δεν το διαφήμιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ) μέχρι και τον Φεβρουάριο. Ανθρώπινα λάθη, λάθη μοιρασμένα για όλους, οι Κυριακές που επέστρεψαν, το καλύτερο πρωτάθλημα της 20ετιας και διάφορα άλλα κλασσικά και εικονογραφημένα… Τι ωραίες εποχές!

Ο απώτερος στόχος ΟΛΩΝ, η εξολόθρευση με κάθε… εξυγιαντικό τρόπο του Ολυμπιακού είχε έρθει εις πέρας. Τα «χτυπήματα» κατά του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, τα ανέλαβε η Κυβέρνηση νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα τον λυγίσει και θα τον κάνει πέρα. Θα τον πλήξει στα μάτια των οπαδών του Ολυμπιακού. Τι πέτυχε; Το ακριβώς αντίθετο. Για τον Ολυμπιακό βεβαίως η εξυγίανση είναι αλήθεια πως θριάμβευσε.

Όλα αυτά (πλην της αγωνιστικής εξουδετέρωσης του Ολυμπιακού) μέχρι τον Φεβρουάριο. Στο ντέρμπι τίτλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το όπλο του Ιβάν «τίναξε» μια και καλή το αφήγημα της εξυγίανσης στον αέρα. Ξεμπρόστιασε ανεπανόρθωτα τους… τιμητές των πάντων, τους υποστηρικτές της εξυγίανσης και έφερε τα δύο «φιλαράκια» απέναντι. Σε θέσεις «μάχης» με τον «πόλεμο» να μαίνεται και να αναμένεται ακόμη πιο σκληρός στα προσεχώς, με πρώτη και καλύτερη ευκαιρία τον τελικό του Κυπέλλου.

Και ενώ λοιπόν ο «ΠΑΟΚ έχει 67 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο», η ΑΕΚ κάνει φιέστα με τον κόσμο της στη Ριζούπολη (μια και ο Υφυπουργός δεν το απαγόρευσε όπως απαγόρευε φέτος μόνο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού στα πλαίσια της εξυγίανσης και αυτό), ο ΠΑΟΚ την λέει «χάρτινη», η ΑΕΚ θυμήθηκε τώρα πως υπάρχουν κανονισμοί στο ποδόσφαιρο (αυτούς που είχε ξεχάσει με τον Βάλνερ), ο Υφυπουργός Αθλητισμού από την επιτυχία της Κυβέρνησης να φτιάξει το ποδόσφαιρο με πρωτομάστορα τον Κοντονή πέρασε στο… μαρτύριο όπως ο ίδιος ο Βασιλειάδης δήλωσε, έρχεται σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης για να ανακοινώσει πως τελικά θα σεβαστεί την τιμωρία που του έχει επιβληθεί από τα δικαστήρια και δεν θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου, βγάζοντας έτσι από την δύσκολη θέση τον «δικό μας» κατά δήλωση του, Βαγγέλη Γραμμένο.

Τα σπουδαία βεβαίως από την δήλωση Σαββίδη ήταν στο ξεκίνημα της. Ας τα θυμηθούμε:
«Αύριο είναι ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος της φετινής σεζόν, που ήταν περίπλοκη και αντιφατική. Αυτή η περίοδος έχει αποκαλύψει με σαφήνεια τα οδυνηρά αποστήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκαλύπτοντας παλαιότερα άγνωστα προβλήματα και υπόγειες διαδρομές. Και μια μέρα θα σας μιλήσω για αυτά».

Ποιον να εννοεί άραγε ο Ιβάν; Θα ήταν πολύ βολικό για τους τιμητές της «αλήθειας» και της εξυγίανσης να εννοούσε τον Μαρινάκη. Ως γνωστόν άλλωστε σε αυτή την χώρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο για όλα φταίει ο Μαρινάκης. Έλα όμως που δεν εννοεί αυτόν.

Ήταν περίπλοκη και αντιφατική είπε ο Σαββίδης η φετινή σεζόν. Αλήθεια είναι αυτό. Από το καλύτερο πρωτάθλημα του… αιώνα φτάσαμε στο χειρότερο όλων των εποχών. Από τις Κυριακές που επέστρεψαν, επιστρέψαμε στις Κυριακές που αναζητάμε. Από τους διαιτητές των ανθρώπινων λαθών γυρίσαμε στους «καμικάζι». Μέσα σε όλα για να το κάνουνε πιο… αντικειμενικό ανακαλύψαμε ένα χρόνο μετά πως ο Κύζας ήταν «καμικάζι» και πως ο Ίβιτς έκανε θέατρο!

Θαύμα! Και περίπλοκη λοιπόν και αντιφατική σεζόν. Μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ το είχε «δεμένο» το πρωτάθλημα έχοντας στη γωνία τον Ολυμπιακό αλλά την… έπαθε από την πρώην σύμμαχο, την ΑΕΚ.

Παρακάτω ο Σαββίδης τονίζει πως αυτή η περίοδος αποκάλυψε με σαφήνεια τα οδυνηρά αποστήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκαλύπτοντας άγνωστα προβλήματα και υπόγειες διαδρομές! Μπαίνουμε στο ζουμί τώρα και μέχρι να μας τα αποκαλύψει όπως υποστηρίζει θα κάνουμε μια μαντεψιά.

Η ΕΠΟ του Γραμμένου να ναι; Η ΚΕΔ του Τριτσώνη και του Κουκουλάκη να ναι; Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που… έσωσε το ποδόσφαιρο να ναι; Να ναι ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης; Μπα, δύσκολο καθώς οι πρώτοι είναι «δικοί μας», έστω και στο 50%-50% (το κανονικό ή όχι ας τα βρουν μεταξύ τους…) και ο Ολυμπιακός… εξυγιάνθηκε με επιτυχία.

Μήπως να ναι ο Θωμάς; Μήπως εννοεί τον Μελισσανίδη και τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ, όπως θεωρεί βεβαίως η πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης; Και αν είναι, που υποθέτω πως αυτούς εννοεί, δεν τα ήξερε όταν αγκαλιασμένοι σε εκείνες τις ιστορικές στιγμές αποφάσιζαν από κοινού να αλλάξουν και να… σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Το έβλεπες, το έπαιξες; Που λέει και το γνωστό σλόγκαν που κολλάει «γάντι» στην περίσταση. Γιατί απλούστατα αν όντως ο Σαββίδης με όσα δήλωσε εννοεί πως ανακάλυψε φέτος, στην χρονιά της –κατά τα άλλα- εξυγίανσης (και του ή εμείς ή κανείς για να μην ξεχνιόμαστε) τα οδυνηρά αποστήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου τότε ουσιαστικά παραδέχεται την ήττα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ