Ένας (πολύ) δίκαιος τελικός

Ένας (πολύ) δίκαιος τελικός

Πανάξια λοιπόν πέρασε στους τελικούς του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών το Μαϊάμι, ενώ είναι δεδομένο πως και ο άλλος φιναλίστ, το Ντένβερ άξιζε πέρα για πέρα το εισιτήριο για την τελευταία σειρά της χρονιάς.

Έχουμε ζευγάρι λοιπόν στους τελικούς του ΝΒΑ μετά την πρόκριση του Μαϊάμι κόντρα στους Σέλτικς με 4-3 και οι Νάγκετς θα κοντραριστούν με τους Χιτ για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το Μαϊάμι θέλησε να κάνει τον περίπατο (μετά το αρχικό 3-0) θρίλερ αλλά τελικά στον έβδομο αγώνα, έκανε «πάρτι» στη Βοστώνη και πήρε την πρόκριση στους τελικούς, εκεί που περίμενε το Ντένβερ.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί το δίκαιον της πρόκρισης των Χιτ απέναντι στους Κέλτες, καθώς το Μαϊάμι έκανε μια εντυπωσιακή σειρά κόντρα στην ομάδα της Βοστώνης.

Όπως εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της «παρέας» του Μπάτλερ σε όλα τα πλέι οφ, με την επισήμανση πως έπιασαν στον… ύπνο όλους τους αντιπάλους τους.

Θα πρέπει μάλιστα να εστιάσει κάποιος στις ομάδες που απέκλεισε το Μαϊάμι καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι Χιτ έβγαλαν νοκ άουτ το Μιλγουόκι, τη Νέα Υόρκη και στο τέλος τη Βοστώνη.

Not bad που θα έλεγαν και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σε ότι αφορά λοιπόν τους Χιτ, είναι ξεκάθαρο ότι εμφανίστηκαν πανέτοιμοι όταν έπρεπε και «τράβηξαν πάνω τους τα φώτα» όταν απέκλεισαν με χαρακτηριστική άνεση την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εκεί φανέρωσαν τις «ορέξεις» τους και ότι είχαν τις δυνατότητες για να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, άσχετα αν κάποιοι δεν τους υπολόγιζαν πριν την έναρξη των πλέι οφ.

Το σίγουρο είναι πως επιβεβαιώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο όσοι υποστηρίζουν πως άλλο πράγμα η κανονική διάρκεια της σεζόν κι άλλο τα πλέι οφ.

Και το Μαϊάμι ήταν μια πολύ διαφορετική ομάδα στα πλέι οφ σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Πανάξια λοιπόν πέρασε στους τελικούς του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ είναι δεδομένο πως και ο άλλος φιναλίστ, το Ντένβερ άξιζε πέρα για πέρα το εισιτήριο για την τελευταία σειρά της χρονιάς.

Στην περίπτωση των Νάγκετς μάλιστα μπορεί εύκολα κάποιος να ισχυριστεί ότι από νωρίς είχε διαφανεί η κυριαρχία της παρέας του Γιόκιτς.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ οδήγησε εκ τους ασφαλούς την ομάδα του στους τελικούς και στην περίπτωση των Νάγκετς έγινε απλά αυτό που φάνταζε αυτονόητο πριν από την έναρξη των πλέι οφ.

Η καλύτερη ομάδα το «τερμάτισε» και δεν επέτρεψε σε κανέναν αντίπαλό της ν’ αμφισβητήσει την κυριαρχία της.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν ένα είναι σίγουρο, ότι έχουμε να κάνουμε μ’ έναν (πολύ) δίκαιο τελικό, καθώς τόσοι οι Νάγκετς όσο και οι Χιτ έφτασαν πανάξια στην «μητέρα των μαχών».

Κι όσο για το ρόλο του φαβορί στη σειρά κι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η «παράσταση νίκης» (αυτή που δεν διαψεύδεται στις δημοσκοπήσεις) για να μιλήσουμε και με όρους εκλογικής αναμέτρησης, δείχνει Ντένβερ.

Το φαβορί είναι σίγουρα οι Νάγκετς αλλά είναι δεδομένο πως οι Χιτ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον ρόλο του αουτσάιντερ.

Το αντίθετο μάλλον, ίσως και να… βολεύονται όταν δεν τους βλέπουν φαβορί και το απέδειξαν και κόντρα στο Μιλγουόκι και εναντίον της Βοστώνης.

Αν θα πάμε σε εφτά παιχνίδια; Θα φανεί μετά τον πρώτο τελικό. Αν όμως πάμε σε εφτά αγώνες τότε στο Μαϊάμι θα… τρίβουν τα χέρια τους.

Το ενδεχόμενο να κριθεί το πρωτάθλημα σε έβδομο τελικό είναι κάτι που δεν το θέλει το Ντένβερ.

Κι αυτό είναι σίγουρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ