Έκπληξη από την… Αμερική για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Έκπληξη από την… Αμερική για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Ποιος είναι το όνομα-έκπληξη που φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι για τον πάγκο του Ολυμπιακού;

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελική ευθεία για τον νέο προπονητή, με τον Αντόνιο Κορδόν να έχει στη λίστα του αρκετές περιπτώσεις από το πάνω ράφι και μέσα στις επόμενες μέρες να αναμένεται να καταλήξει στην καταλληλότερη για τους ερυθρόλευκους.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον πάγκο των Πειραιωτών είναι πολλά και κυρίως από την Ιβηρική, όμως ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού «χτενίζει» την αγορά σε όλα τα επίπεδα.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με τον νέο προπονητή, ενώ προστέθηκε και ένα όνομα-έκπληξη, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εξωτερικό. Πρόκειται για τον Τζέσι Μαρς, ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό καθόταν στον πάγκο της Λιντς στην Premier League και ήταν ο άνθρωπος που είχε αντικαταστήσει στα «παγώνια» τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο Αμερικανός τεχνικός κυκλοφορεί ελεύθερος αυτό το διάστημα, είναι ένας προπονητής που αρέσει σε πολλές ομάδες και σύμφωνα με το «24ssports.com», μια από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Πειραιώτες είναι μαζί με τη Μονακό οι ομάδες που κοιτάζουν πιο έντονα την περίπτωση του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο, ενώ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι είναι θέμα χρόνου ο ίδιος ο Μαρς να αποφασίσει για την επόμενη ομάδα του.

Το ενδιαφέρον κομμάτι στο δημοσίευμα είναι αυτό συνδέει τον Μπρέντεν Άαρονσον που αγωνίζεται στα «παγώνια» με τον συμπατριώτη του Μαρς και τον Ολυμπιακό. Ειδικότερα το ρεπορτάζ λέει χαρακτηριστικά: «Οι φήμες για μεταγραφή του Μπρέντεν Άαρονσον θα μπορούσαν να φουντώσουν αν ο Τζέσι Μαρς πάει σε κάποιον σύλλογο. Αν και συνδέθηκε στενά με τη Σαουθάμπτον και τη Λέστερ λίγο μετά την αποχώρησή του από τη Λιντς, δεν έχει βρει ακόμα δουλειά.

Ο Αμερικανός προπονητής ήταν ένας από τους κύριους λόγους, που ήρθε στο Έλαντ Ρόουντ ο Άαρονσον. Ο Μαρς συνδέεται τόσο με τη Μονακό όσο και με τον Ολυμπιακό. Ποιος θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο στη Γαλλική Ριβιέρα; Ενώ το ελληνικό superclub και το πρωτάθλημα της χώρας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σκληρύνουν τον νεαρό.
Φυσικά, ο Μαρς θα μπορούσε να καταλήξει να αναλάβει τον ρόλο του προπονητή της εθνικής των ΗΠΑ και σίγουρα θα επιλέξει τον Άαρονσον».

Όσον αφορά τον Μαρς και την καριέρα του υπήρξε ποδοσφαιριστής και μάλιστα μέσος στο MLS, ενώ αμέσως μετά το τέλος της καριέρας του ανέλαβε την θέση του βοηθού προπονητή στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Από εκεί και έπειτα ανέλαβε τα ηνία της Μόντρεαλ, οδηγώντας την σε μία χρονιά στην 7η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας πριν αποχωρήσει από το σύλλογο. Τον Ιανουάριο του 2014, ανέλαβε τη Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, με την οποία κατάφερε να κατακτήσει το «MLS Supporter’s Shield» αλλά και να αναδειχθεί «κορυφαίος προπονητής της σεζόν» μόλις στην πρώτη του χρονιά. Αποχώρησε από το σύλλογο έπειτα από 151 παιχνίδια, ως ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας από άποψη νικών, συνεχίζοντας την καριέρα του στον οργανισμό της Ρεντ Μπουλ.

Τον Ιούλιο του 2018, πήρε τη θέση του βοηθού προπονητή στη Λειψία, έχοντας δίπλα του τον νυν υπηρεσιακό τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος αποτέλεσε και η κύρια πηγή ιδεών του Αμερικάνου. Το «gegenpress» και ο γρήγορος ρυθμό στους αγώνες ήταν βασικοί άξονες στο παιχνίδι του και τους έχει μέχρι και σήμερα παίζοντας σύγχρονο ποδόσφαιρο σε όσες ομάδες έχει δουλέψει.

Το 2019 πήγε στη Σάλτσμπουργκ και κατέκτησε το νταμπλ, ενώ και στη δεύτερη χρονιά του πήρε νταμπλ με τους Αυστριακούς και όπως ήταν φυσικό, κέρδισε την θέση του προπονητή στην έτερη ομάδα της Ρεντ Μπουλ, τη Λειψία. Στη Bundesliga δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συλλόγου και έπειτα από 9 ήττες σε 20 παιχνίδια απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας.

Το 2022 ο Μαρς πήγε στη Λιντς και αντικατέστησε τον Μπιέλσα, με τον οποίο έχουν παρόμοιες ιδέες και τρόπο παιχνιδιού. Η Λιντς όμως είχε πολλά θέματα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και στις 6 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν, έχοντας καθίσει στον πάγκο της σε 37 ματς και έχοντας 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 16 ήττες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ