Τα δύο προαπαιτούμενα για την επιτυχία του Κορδόν

Τα δύο προαπαιτούμενα για την επιτυχία του Κορδόν

Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής έχει όλα τα φόντα να φέρει εις πέρας το έργο που έχει αναλάβει αρκεί…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός επιχειρεί ένα restart για να επιστρέψει στη φυσική του θέση και να μετατρέψει ξανά μια αποτυχημένη σεζόν ως παρένθεση στην παντοκρατορία του. Ακόμη και μετά από χρονιές με πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός επιχείρησε με επιτυχία να αλλάξει την ομάδα του και να δημιουργήσει κάτι καλύτερο.

Αυτή την φορά οι ερυθρόλευκοι επιχειρούν να κάνουν ότι και την περίοδο που εμπιστεύτηκαν τον Πέδρο Μαρτίνς με την διαφορά πως τώρα η δουλειά ξεκινάει από τα χέρια του αθλητικού διευθυντή.

Ο Αντόνιο Κορδόν είναι αυτός που παίρνει επάνω του όλο το δύσκολο έργο της δημιουργίας μιας νέας ομάδας που θα προσπαθήσει να αποδώσει το ποδόσφαιρο που θέλουν όλοι όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό και βεβαίως να επιστρέψει στους τίτλους και τις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα οικοδόμημα που ο Κορδόν με ηρεμία και «ζυγισμένες» κινήσεις σε όλα τα «μέτωπα» έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει. Η επιλογή του προπονητή προφανώς είναι το κομβικό σημείο για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού όπως και αρχικά το αναγκαίο ξεκαθάρισμα ενός ρόστερ που φτάνει τους 40 ποδοσφαιριστές με ότι αυτό συνεπάγεται και χωρίς να υπολογίζονται οι δεδομένες μεταγραφές που θα γίνουν σε θέσεις κλειδιά για το βασικό σχήμα του νέου Ολυμπιακού.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να δούμε την δουλειά που κάνει ήδη ο Κορδόν με τους συνεργάτες του που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Ρέντη και «τρέχουν» τα θέματα που «καίνε» τον σύλλογο. Το «τρέχουν» δεν σημαίνει πως βιάζονται κιόλας. Τα δύο άλλωστε προαπαιτούμενα για την επιτυχία του Κορδόν είναι η υπομονή και η στήριξη στο πλάνο. Από όλους.

Μια στήριξη δεδομένη από την διοίκηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που τον επέλεξε και έκανε τα πάντα για να φέρει στην ομάδα έναν εκ των κορυφαίων του είδους του, όπως ο Αντόνιο Κορδόν. Δίνοντας του τα «κλειδιά» της ομάδας για να κάνει ότι περνάει από το χέρι του με την αμέριστη υποστήριξη της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κορδόν καλείται να φτιάξει το νέο Ολυμπιακό έχοντας εν λευκώ τα πάντα πάνω του. Ξέροντας πως το έργο του είναι δύσκολο αλλά πως έχει τα κατάλληλα «όπλα» για να το πετύχει. Το γεγονός ότι και ο ίδιος δείχνει με το «καλημέρα» να δουλεύει με υπομονή και πλάνο σε όλα τα μέτωπα είναι αναμφίβολα ένα πρώτο πολύ καλό δείγμα. Μια υπομονή απαραίτητη και από τον κόσμο που προφανέστατα πήρε το μήνυμα από την εξαιρετική επιλογή του Κορδόν σε αυτή την κομβική θέση στον Ολυμπιακό. Και ξέρει, γιατί το έχει ζήσει ξανά, πως αυτό αποτελεί την βάση για την επιτυχία στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ