Με τέτοια εμφάνιση μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα στην Ολλανδία

Με τέτοια εμφάνιση μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα στην Ολλανδία

Δεν πειράζει. Τουλάχιστον ανακουφιστηκε ο Νίκος Αλιάγας. Κάτι είναι κι αυτο...

Καταρχάς να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Το μαρκάρισμα που κάνει ο Μαυροπάνος στον Γκριεσμαν είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Ότι ο Λαοθ δεν την έδωσε δεν σημαίνει πως το μαρκάρισμα δεν τη σήκωνε. Κάθε αλλο. Στο πέναλτι που πιάνει ο Βλαχοδήμος, δυστυχώς για την Εθνική μας, ο Μαυροπάνος είναι μέσα στην περιοχή και ορθώς δίνεται επανάληψη. Στη φάση της αποβολής ο Μαυροπάνος παίζει αντικανονικά και ορθώς δέχεται την κόκκινη κάρτα.

Υπάρχει τώρα κάποιο μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία το Σεπτέμβριο; Υπάρχει και είναι η απουσία του Ντίνου Μαυροπανου από το παιχνίδι αυτό. Γιατί μπορεί ο στόπερ της Εθνικής μας να την καταδίκασε σε ήταν αλλά δεν παύει να είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός που διαθέτουμε και ο παίκτης γύρω από τον οποίον στηρίζεται το αμυντικό οικοδόμημα του Γκουστάβο Πογέτ.

Ηταν άτυχος ο Μαυροπάνος και άτυχη η Εθνική μας. Το παιχνίδι που έκανε κόντρα στη Γαλλία ήταν υποδειγματικό και μάλλον ανώτερο κάθε λογικής προσδοκίας. Μετά από μία ορισμένη τρικυμία στα πρώτα λεπτά ο κόουτς τακτοποίησε σωστά τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε βοήθεια στον Τσιμικα που υπέφερε από τον Κομαν και κάπου εκεί οι διεθνείς μας άρχισαν να πατάνε σωστά και να μην προβληματίζονται από τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων τους.

Οι γραμμές είχαν συνοχή, βρίσκονταν σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και ο Σιώπης μπροστά από τους στόπερ έδινε τον καλύτερο εαυτό του με το σύνηθες ασταμάτητο ποδοβολητό του. Οχι, δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε κλασικές ευκαιρίες και να τρομοκρατήσουμε τους Γάλλους αλλά τους προβληματησαμε πολύ και μάλιστα μέχρι σημείο εκνευρισμού διότι δεν έβρισκαν χώρους για να μπουν με την μπάλα στην περιοχή και να απειλήσουν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Για ένα ολόκληρο ημίχρονο, το πρώτο, η ομάδα του Ντεσάν προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους αλλά δεν τα έβρισκε. Ο εμπαπέ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Μπαλντοκ που έκανε τρομερό παιχνίδι και όταν έκλεινε προς τα μέσα έπεφτε πάνω στους στόπερ και τον Κουρμπέλη. Κάπως έτσι θα πήγαιναν τα πράγματα και στο δεύτερο ημίχρονο αν ο διεθνής στόπερ δεν σήκωνε τόσο ψηλά το πόδι του χωρίς να αντιληφθεί ότι ο Γκριεσμαν ήταν ήδη υπό τον έλεγχο του Κουρμπέλη και δεν χρειαζόταν αυτή η απονενοημένη κίνηση του. Ττο ποδόσφαιρο είναι ανάμεσα σε όλα τα άλλα και ένα παιχνίδι λαθών.

Το λάθος έγινε και το γκολ μπήκε γιατί ο Μαυροπάνος ντούμπλαρε αυτό το λάθος με ένα ακόμα μπαίνοντας μέσα στη μεγάλη περιοχή εννοώ ο Εμπαπέ δεν είχε ακόμα σουτάρει. Χάσαμε ένα ματς αλλά κερδίσαμε σε αυτοπεποίθηση και προσθέσαμε αξία στην Εθνική. Ταυτόχρονα ανέβηκε πιο ψηλά ο πήχης. Με βάση όσα είδαμε στο Παρίσι, μπορούμε να πάμε στην Ολλανδία όχι απλά για μία καλή εμφάνιση αλλά για να πάρουμε αποτέλεσμα.

Μπορεί να μην τα καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα απέναντι στη Γαλλία αλλά απέναντι στην Ολλανδία οφείλουμε να το επιδιώξουμε. Τώρα φεύγουμε από το Παρίσι με την πίκρα μιας ήττας που ήρθε με αυτό τον τρόπο ανακουφίζοντας τον Ντεσάν που είχε αρχίσει να προβληματίζεται αλλά και τον Νίκο Αλιάγα που χειροκρότησε παρατεταμένα το γκολ των Γάλλων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ