Ένα μεγάλο πρότζεκτ και δύο «χρυσές» πορείες στο μυαλό του Μαρτίνεθ

Ένα μεγάλο πρότζεκτ και δύο «χρυσές» πορείες στο μυαλό του Μαρτίνεθ

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού είχε φτιάξει από τα... θεμέλια τη Γρανάδα και είχε πάρει άριστα στο πρότζεκτ που παρουσίασε

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός αναλαμβάνει τα «ηνία» του συλλόγου, με προφανή βεβαίως στόχο την επιστροφή των πειραιωτών στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάνε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ κι επίσης θέλουν η νέα χρονιά να είναι η αφετηρία μιας ομάδας που θα έχει μέλλον. Με λίγα λόγια οι πειραιώτες περιμένουν από τον Ισπανό κόουτς να «χτίσει» από τα… θεμέλια τον νέο Ολυμπιακό, να δημιουργήσει από το μηδέν μια νέα ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασε ο Ομπράντοβιτς: «Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Γιατί τέτοιο μίσος μεταξύ μας;»

Κι αυτό είναι κάτι που το έχει ξανακάνει ο 42χρονος προπονητής των «ερυθρόλευκων» κι αναφερόμαστε φυσικά στην παρουσία του στη Γρανάδα.

Εκεί ο Μαρτίνεθ έφτιαξε, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, μια ομάδα με βάση τις ποδοσφαιρικές αρχές και τα «θέλω» του.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί, πως όταν η Γρανάδα άρχισε να παρουσιάζει το ποδόσφαιρο που είχε στο μυαλό του ο Μαρτίνεθ, όλοι αναγνώρισαν τη μεγάλη συμβολή του Ισπανού στην πορεία της Γρανάδα.

Πολύ απλά λοιπόν, ο Μαρτίνεθ έχει χτίσει από την αρχή μια ομάδα (παίρνοντας άριστα) και καλείται τώρα να το επαναλάβει στον Ολυμπιακό.

Οι απαιτήσεις βέβαια θα είναι πολύ μεγαλύτερες στην ομάδα του Πειραιά κι αυτό το ξέρει καλά ο πρώην προπονητής της Εσπανιόλ, ωστόσο ο Μαρτίνεθ ξέρει επίσης πολύ καλά τις ευκαιρίες που του προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι».

Γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο Μαρτίνεθ βλέπει τον Ολυμπιακό σαν μια μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του όπως βεβαίως και οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού τεχνικού έναν κόουτς που θα δώσει νέα «πνοή» και νέες ιδέες στο παιχνίδι της ομάδας.

Και μιλάμε βεβαίως για έναν τεχνικό που προέρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου κι αυτό παίζει επίσης το ρόλο του, για τις προσδοκίες που υπάρχουν.

Κανείς βεβαίως δεν έχει «υπογράψει συμβόλαιο» με την επιτυχία και για να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας του λιμανιού θα χρειαστεί σκληρή δουλειά από τον νέο προπονητή του συλλόγου.

Ο Μαρτίνεθ γνωρίζει καλά μετά και από τις συζητήσεις που έχει κάνει εδώ και πολλές μέρες με τον Κορδόν, ότι η πίεση είναι μεγάλη στον Ολυμπιακό αλλά έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες, έχουν πίεση.

Είπαμε όμως, ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ για τον νεαρό Ισπανό προπονητή κι αυτό σημαίνει ότι ο Μαρτίνεθ βλέπει μπροστά του ένα άλμα για την καριέρα του.

Όπως προαναφέραμε, ο Ισπανός κόουτς αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή, αλλά παράλληλα θα έχει στη διάθεσή του όλα τα εφόδια για να πετύχει τους στόχους του.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε και σ’ ένα στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του νεαρού τεχνικού.

Κορυφαία ονόματα στην Ισπανία όπως ο Βαλβέρδε και ο Μίτσελ (στην πρώτη του «θητεία») έζησαν μεγάλες στιγμές στον πάγκο του Ολυμπιακού και ανέβασαν κατακόρυφα τις «μετοχές» τους.

Όλα παίζουν το ρόλο τους και η εποχή Μαρτίνεθ ξεκινά με μεγάλους στόχους. Και είναι μια νέα εποχή την οποία περιμένει πως και πως ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζοντας την ομάδα του.

Κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό (και) από το ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη διαθέσει περισσότερα από 10.000 εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ