Το πλάνο μεταγραφών, οι κομβικοί έμπειροι, οι δυσκολίες και οι περιπτώσεις Κουαδράδο, Νάστασιτς

Το πλάνο μεταγραφών, οι κομβικοί έμπειροι, οι δυσκολίες και οι περιπτώσεις Κουαδράδο, Νάστασιτς

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να συνδυάσει προσθήκες επιπέδου, με νέους και έμπειρους παίκτες, όπως επιθυμούν Κορδόν, Μαρτίνεθ. Και ο λόγος είναι συγκεκριμένος.

Η πρόσφατη παρουσίαση του Αντόνιο Κορδόν και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έβγαλε πολλές ειδήσεις. Καθώς οι δύο Ισπανοί επέλεξαν να μην αποκαλύψουν πολλά πράγματα σχετικά με τους στόχους ή έστω τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που αναζητά ο Ολυμπιακός στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, αυτό το έκανε εν μέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων παρουσίασε το πλάνο του αθλητικού διευθυντή και του προπονητή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του θα κινηθεί για αρκετούς ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία (20-25 ετών), αλλά παράλληλα στόχος είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες να πλαισιωθούν και από κάποιους έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, οι οποίοι θα αναλάβουν και το κομμάτι της εντός των αποδυτηρίων εμψύχωσης, αλλά και της εντός γηπέδου καθοδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Μπαμ από το Ισραήλ: «Μίλησε με τον Μπαρτζώκα και κλείνει στον Ολυμπιακό ο Μίροτιτς» (pic)

Το ότι ένας ποδοσφαιριστής είναι έμπειρος ή και σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, δεν είναι απαραίτητα και… πρώην. Το παράδειγμα του Ματιέ Βαλμπουενά, που ήρθε στην Ελλάδα στα 35 του χρόνια και για δύο σεζόν αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους Ερυθρόλευκους, είναι οδηγός. Ο Ελ Αραμπί ήρθε στα 32. Ο Εμβιλά 30-31. Ακόμη και ο Πασχαλάκης, στα 33 του ήρθε και έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος. Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, θα αναζητήσουν παίκτες αυτής της «τάξης», που παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Που έχουν εμπειρία, παραστάσεις, προσωπικότητα, χαρακτήρα, πολλά χιλιόμετρα στους αγωνιστικούς χώρους και σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά παράλληλα συνεχίζουν να παίζουν σε υψηλές εντάσεις και να είναι αποδοτικοί.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΑΔΡΑΔΟ

Για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από την Ιταλία σενάριο που ήθελε τον Ολυμπιακό να έχει στα χέρια του το όνομα του Χουάν Κουαδράδο. Του 35χρονου διεθνούς Κολομβιανού εξτρέμ, ο οποίος μετά από 47 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ στη διάρκεια της περσινής σεζόν με τη φανέλα της Γιουβέντους, αλλά και συνολικά 314 ματς, 26 γκολ και 65 ασίστ με τη «Βέκια Σινιόρα», αποχαιρέτησε την ιταλική ομάδα μετά από 8 χρόνια και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Κολομβιανός είναι μια περίπτωση από εκείνες που η είναι απλά ένας αριθμός. Παρά το γεγονός ότι είναι 35 ετών, είναι περιζήτητος. Είναι εξίσου σαφές ότι εάν ο Ολυμπιακός μπορούσε να αποκτήσει έναν τέτοιο παίκτη, θα ήταν… κρίμα να μην προσπαθήσει έστω. Διότι δεν πρόκειται για περίπτωση… πρώην παίκτη. Αλλά για έναν ακραίο χαφ από την ελίτ. Προερχόμενο από σπουδαία σεζόν. Και σε μια θέση που στην οποία Ολυμπιακός έχει ανάγκη ενίσχυσης. Μπορεί στη Γιουβέντους να αγωνιζόταν κυρίως μπακ χαφ, σε 3άδα ή ακόμη και μπακ, αλλά ως εξτρέμ, τα έχει… όλα. Ντρίμπλα, ταχύτητα, γκολ, ασίστ. Μια επιλογή που θα μπορούσε να είναι προσθήκη… διαφοράς. Κάτι που φαίνεται και από τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. Η Φενέρμπαχτσέ του έχει βάλει 4.000.000 ευρώ στο τραπέζι. Η Σεβίλλη τον θέλει. Όπως και άλλες ομάδες από την Ισπανία. Αυτοί, δεν θεωρούν «τελειωμένους» παίκτες αυτής της ηλικίας, που παραμένουν ενεργοί στο κορυφαίο επίπεδο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑΣΤΑΣΙΤΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση και τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Αντόνιο Κορδόν έχουν ήδη βάλει κάτω μια σειρά από ονόματα, έχουν ετοιμάσει συγκεκριμένες λίστες και παράλληλα έχουν θέσει προτεραιότητες για τους ποδοσφαιριστές που θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν τους Ερυθρόλευκους. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η βασική αναζήτηση αυτή τη στιγμή είναι η εύρεση ενός αριστεροπόδαρου στόπερ. Από τη Σερβία, λοιπόν, προέκυψε το όνομα του Ματίγια Νάστασιτς. Η φημολογία εντάθηκε αυτές τις ημέρες, από το γεγονός ότι η Παρτιζάν πιέζει να υπογράψει τον 30χρονο πρώην κεντρικό αμυντικό των Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Σίτι, Σάλκε, αλλά η πλευρά του ατζέντη του έκανε γνωστό πως υπάρχουν δύο πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες προοπτικές για τον παίκτη. Με τη μία να είναι ο Ολυμπιακός. Και η δεύτερη, η παραμονή στη Μαγιόρκα, στην οποία αγωνίστηκε πέρυσι και η οποία του έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη δύο χρόνο.

Ο γεννημένος στις 28 Μαρτίου 1993 κεντρικός αμυντικός έχει περάσει πολλά στην καριέρα του. Εκανε σπουδαία πράγματα στη Σίτι, τη Σάλκε και τη Φιορεντίνα. Εκανε μεγάλη καριέρα στην Εθνική Σερβίας. Αλλά παράλληλα ταλαιπωρήθηκε και από αρκετούς τραυματισμούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρότι πέρυσι αγωνίστηκε σε μόλις 17 αγώνες με τη Μαγιόρκα, οι Νησιώτες θέλουν να τον «δέσουν» στο ρόστερ τους έως το 2025, θεωρώντας την παρουσία του κομβική. Τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια. Με τον ίδιο τον παίκτη να εμφανίζεται σκεπτικός, σχετικά με την οποία που θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνδυάσει την όρεξη, τη δίψα, τη νεότητα με την εμπειρία και τις ηγετικές ικανότητες έμπειρων ποδοσφαιριστών, που δείχνουν ότι μπορούν να αγωνιστούν ακόμη στο κορυφαίο επίπεδο και να κάνουν τη διαφορά. Αλλά σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες. Διότι όσο κι αν δεν μας αρέσει, όσο κι αν κάποιοι ζουν στο παρελθόν, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Η Ελλάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι θελκτικό για ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει την πορεία τους. Ναι, ο Ολυμπιακός παραμένει ένας προορισμός που κανείς δεν μπορεί να αψηφήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι προτεραιότητα. Ειδικά από τη στιγμή που ακόμη και μικρές ομάδες της Ισπανίας (Χετάφε, Αλμερία, Κάντιθ κλπ), μπορούν να προσφέρουν ποσά που υπερβαίνουν τα 1,5-2 εκατ. τον χρόνο σε ποδοσφαιριστές που η αξίζει τους είναι μικρότερη από αυτά τα ποσά. Αυτά τα δεδομένα δεν είναι εύκολο να τα αντιταχθείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ