Πανιώνιος : Χάνει… χάνεται, κερδίζει ΔΕΝ σώνεται

Πανιώνιος : Χάνει… χάνεται, κερδίζει ΔΕΝ σώνεται

Ο Πανιώνιος, σε ένα από τα πιο δύσκολα βράδια της ιστορίας του, παλεύει για την παραμονή και την επιβίωσή του.

Είναι δημοσιογραφικό «κλισέ» το «ο αγώνας είναι τελικός». Για τον Πανιώνιο η σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ δεν είναι απλά τελικός, γιατί στον τελικό αν νικήσεις έχεις κερδίσει κάτι. Ο «Ιστορικός» αν δεν νικήσει τον «δικέφαλο» υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος με το Ρέθυμνο (στην Κρήτη) την τελευταία αγωνιστική. Εκτός αν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Κόροιβος μπορεί να χάσει από τα Τρίκαλα…

Αν ο Πανιώνιος -που αγωνίζεται κεκλεισμένων των θυρών- νικήσει, ΔΕΝ εξασφαλίζει την παραμονή, καθώς θα χρειάζεται και νίκη επί του Ρεθύμνου, για να αποφύγει τριπλή ισοβαθμία, καθώς ο Φάρος δύσκολα θα κάνει νίκη στα δύο ματς που έχουν απομείνει κι ο Κόροιβος έχει τουλάχιστον μία με τα υποβιβασμένα Τρίκαλα στο φινάλε της σεζόν (παίζει στην Αμαλιάδα).

Ο υποβιβασμός δεν είναι καταστροφή, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο αγωνιστικό το ζήτημα. Ο Σταύρος Αλευρογιάννης έχει χάσει τη «δεδηλωμένη» στους κόλπους των φίλων της ομάδας. Η υπόθεση Γιατζόγλου ήταν κάτι σαν τη σεισμική δόνηση που προκαλεί το τσουνάμι. Και μπορεί κανείς να μην υποστεί ζημιά από τον σεισμό, αλλά να χαθούν πόλεις από το τσουνάμι.

Για τα αίτια και τις αφορμές προφανώς δεν είναι ώρα να μιλήσουμε. Κάθε πράγμα στον καιρό του, καθώς αυτή τη στιγμή προέχει το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι, όμως, βέβαιο ότι η επόμενη μέρα του Πανιωνίου, ανεξαρτήτως κατηγορίας, πρέπει να περιλαμβάνει και νέο διοικητικό σχήμα, καθώς το χάσμα ανάμεσα στη διοίκηση και τον κόσμο έχει βαθύνει επικίνδυνα.

Αντιλαμβάνεται κι ο πλέον αδαής πως ενδεχόμενη πτώση στην Α2, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να βρεθεί ο επόμενος «επενδυτής», που θα έρθει να αναλάβει την ομάδα και να την οδηγήσει ξανά εκεί που ανήκει. Άρα το αποτέλεσμα έχει πολυεπίπεδη αξία και σημασία.

Οι συνθήκες είναι οι χειρότερες δυνατές. Το γήπεδο άδειο, καθώς η τιμωρία δεν έπεσε, οι παίκτες μοιάζουν να έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ελάχιστα πράγματα μπορεί (αν μπορεί) να αλλάξει. Κι απέναντι ένας ΠΑΟΚ που θέλει νίκες, για να κλείσει όσο καλύτερα μπορεί τη σεζόν, που δεν είναι… εύκολος αντίπαλος, που θα παίξει για την ιστορία (και να μην του πει κανείς τίποτα, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Φάρο και δεν θέλει να «χρεωθεί» ρυθμιστικό ρόλο στον υποβιβασμό τρίτων) του, που θα πάει στο «Αρτάκης» για να νικήσει.

Η σημερινή μέρα είναι από τις πλέον σημαντικές για τους Νεοσμυρνιώτες και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι μετά το αποτέλεσμα του ματς ίσως όλα να είναι διαφορετικά. Θα δείξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ