Ο καλός «ηθοποιός» ή μεγάλος εγωιστής Σλούκας και ο μάγκας Μπαρτζώκας!

Ο καλός «ηθοποιός» ή μεγάλος εγωιστής Σλούκας και ο μάγκας Μπαρτζώκας!

Είναι υποψήφιος για ‘Οσκαρ… δεύτερου ανδρικού ρόλου (γιατί πρώτο ρόλο δεν είχε…ποτέ) ο Κώστας Σλούκας; Μπορεί. Μπορεί και… όχι

Θυμάμαι πιτσιρικάς όταν έπαιζα στον… Ερμή Νέου Κόσμου (σ.σ. ομάδα που είχαμε φτιάξει στη γειτονιά παίζοντας στα τσιμέντα των προαυλίων στα σχολεία), σε ηλικία 13-14 χρονών και είχα τσακωθεί με τα παιδιά της ομάδας, από αντίδραση φεύγοντας πήγα στους μεγάλους αντιπάλους! Και έπαιξα με «λύσσα» για να τους κερδίσω. Τελικά αφού πέρασαν μια εβδομάδα τα βρήκα και επέστρεψα. Θα μπορούσα να ήμουν ο… Σλούκας, με μια «μικρή» λεπτομέρεια 10 εκατομμυρίων ευρώ! Βλέπετε εγώ ούτε… παγωτό δεν πήρα για να «πουλήσω» (σ.σ. πάντα με τον αθλητικό όρο για να μην παρεξηγηθώ) την ομάδα της καρδιάς μου αλλά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα τουλάχιστον μπόρεσα να γυρίσω και να τα ξαναβρώ με τα φιλαράκια μου.

Ουδεμία σχέση βεβαίως η προσωπική εμπειρία μιας… τεράστιας καριέρας στις αλάνες του Νέου Κόσμου με την κορυφαία καριέρα του αθλητή Κώστα Σλούκα που από σήμερα, στα 33 του χρόνια, είναι παίκτης του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε επίσης: Η ρητή απόφαση Κορδόν, Μαρτίνεθ για Ιμπόρα, ο «σάπιος» Ορμπάιθ, τα 43 ματς και μια απορία

Και για να μην νομίζει κανείς ότι είμαι ανακόλουθος όσων γράφω, θυμίζω πως στο τελευταίο blog που είχα γράψει για τον αθλητή Κώστα Σλούκα μετά το «αντίο» του στον Ολυμπιακό είχα τονίσει πως μπορεί να πάει στο καλό, στην Φενέρ, τον Ομπράντοβιτς ή τον ΠΑΟ. Το ίδιο κάνει άλλωστε για τον Ολυμπιακό. Γιατί; Μα, γιατί από την στιγμή που ο Σλούκας αποφάσισε να φύγει, όπου και να πήγαινε είναι δεδομένο πως θα έπεφτε πάνω στον Ολυμπιακό. Και εδώ που τα λέμε αν πήγαινε στη Φενέρ, πιο πολλές πιθανότητες υπήρχαν να δυναμώσει ένας ισχυρός αντίπαλος των νταμπλούχων Ελλάδας στην Ευρωλίγκα παρά τώρα που επέλεξε τον ΠΑΟ.

Είναι προφανέστατο πως η ίντριγκα είναι τεράστια καθώς ο επαγγελματίας Σλούκας είναι ή καλός «ηθοποιός» ή μεγάλος εγωιστής. Δεν είναι απαραίτητα κακό τίποτα από τα δύο.

Και εξηγούμαι. Αν ο Σλούκας είχε αποφασίσει από πριν να πάει στον Παναθηναϊκό τότε όλο το στόρι που «έστησε» ήταν μαεστρικό! Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει υποψήφιος για Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου (σ.σ. πρώτο ρόλο δεν είχε ποτέ στην καριέρα του άρα δεν γίνεται να τον βάλουμε στην ηθοποιία) αφού όλα όσα συνέβησαν από τις δηλώσεις του στην διάρκεια των πανηγυρισμών για μια ιστορική χρονιά έως το «αντίο» του ήταν μαεστρικά σχεδιασμένα. Ήξερε πως αν δημοσιοποιήσει το πρόβλημα του με τον Μπαρτζώκα, σε μια ομάδα που ήταν και είναι «γροθιά» και αυτός μόνος του, τότε όταν θα πήγαινε για το νέο συμβόλαιο θα μπορούσε να επικαλεστεί τον «κακό» προπονητή που δεν τον θέλει στην ομάδα. Ο Μπαρτζώκας άλλωστε, όλως τυχαίως, είναι από την μέρα της αποχώρησής του Σλούκα από τον Ολυμπιακό στο στόχαστρο των «απέναντι» που προσπαθούν (σ.σ. με παιδικό όπως πάντα τρόπο…) να μας πείσουν πως για όλα φταίει ο «τρισκατάρατος» Γιώργης που δεν σεβάστηκε, δεν… δεν… δεν. Μόνο που δεν έχουν πει και γράψει τι κορόιδα είναι οι Αγγελόπουλοι που δεν κράτησαν τον Σλούκα και δεν έδιωξαν τον Μπαρτζώκα…

Ήταν και απορία όλων γιατί ο Σλούκας δημοσιοποίησε ένα πρόβλημα με τον Μπαρτζώκα αφού ήθελε όπως έλεγε να μείνει στον Ολυμπιακό.

Αν όλα τα παραπάνω είναι ένα λάθος συμπέρασμα τότε δεν εξηγείται αλλιώς η επιλογή Σλούκα από ότι το πήρε εγωιστικά και είπε, «έτσι είστε, θα πάω και εγώ στον ΠΑΟ να σας δείξω». Όπως πήγα εγώ στον αντίπαλο του Ερμή (σ.σ. δεν θυμάμαι πως λεγόντουσαν…). Θα μου πείτε, αδελφέ, ξεχνάς και τα 10 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια, δηλαδή ο Σλούκας στα… γεραντάματα πήρε το συμβόλαιο της ζωής του και το πιο ακριβό από την εποχή του Παπαλουκά. Μην αφήνετε όμως μια μικρή λεπτομέρεια να χαλάει μια ιστορία.

Όπως και να έχει ο Σλούκας μπόρεσε, έστω και στο φινάλε της καριέρας του να νοιώσει λίγο… Σπανούλης κάνοντας την αντίστροφη διαδρομή. Αν θα τα καταφέρει; Θα το δούμε στην πράξη. Ο ΠΑΟ σίγουρα έκανε μια τεράστια κίνηση για αυτόν και βάζει στο δυναμικό του Αταμάν έναν σπουδαίο παίκτη που θα έχει και το μεγάλο κίνητρο απέναντι στον αντίπαλο του πλέον, Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που τα 10 χρόνια που έζησε με αυτόν, τους τίτλους και τις πορείες όπως καταλαβαίνετε τις διέγραψε μονομιάς. Όχι γιατί πήγε στον ΠΑΟ αλλά γιατί πήγε με αυτό τον τρόπο. Είχε δείξει όμως πόσο επαγγελματίας είναι από την πρώτη φορά. Για τον Ολυμπιακό πάντως δεν αλλάζουν και πολλά. Για την ακρίβεια γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η νέα σεζόν. Και ακόμη πιο ΜΑΓΚΑΣ ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και οι παίκτες του που γουστάρουν να παίζουν για την ομάδα και όχι για πάρτη τους. Τα υπόλοιπα στο παρκέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ