Ο Ολυμπιακός πήγε στο Αϊμπροξ κι έβαλε αέρα στα πανιά του

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Αϊμπροξ κι έβαλε αέρα στα πανιά του

Το πιο σημαντικό, μέχρι τώρα είναι οτι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πείθει τους παίκτες του για την αποτελεσματικότητα της δουλειάς του.

Στο προηγούμενο κείμενο και ενόψει του φιλικού με τη Ρέιντζερς είχα υποστηρίξει ότι ο Ολυμπιακός θα αρχίσει σιγά-σιγά να αλλάζει την αγωνιστική του εικόνα. Θα έχει ελάχιστη σχέση με την εικόνα που εμφάνισε στα τρία φιλικά παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους.

Το παιχνίδι στο Αιμπροξ έδειξε ότι ορισμένα πράγματα από αυτά που θέλει ο προπονητής αρχίζουν να εμπεδώνονται από τους παίκτες του. Είναι αφελής όποιος πιστεύει όχι μετά από το φιλικό κόντρα στους Σκωτσέζους ο Ολυμπιακός απαλλάχτηκε από όλα του τα αγωνιστικά προβλήματα και στο εξής θα βλέπουμε μία ομάδα που δεν θα… πιάνεται. Τέτοιου είδους αγωνιστικές μεταμορφώσεις δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Το άθλημα έχει τους δικούς του νόμους και τους δικούς του χρόνους. Μπορούσε κανείς στα αλήθεια να πιστέψει πως ο Ρόντινεϊ που είδαμε στα πρώτα τρία φιλικά θα άλλαζε τόσο πολύ την αγωνιστική του εικόνα στο τέταρτο. Οτι ο Μαντί Καμαρά θα έπαιζε βασικός και θα θύμιζε τον παίκτη που όλοι θαυμάσαμε προ τριετίας. Θα πίστευε κανείς ότι ο Καρβάλιο θα έβαζε δύο γκολ παίζοντας ως δεκαρι με τον Φορτούνη αριστερά;

Ότι ο Ρέτσος θα θύμιζε τον σέντερ μπακ που πλήρωσε 20 εκατομμύρια η bayer leverkusen για να τον πάρει; Πέρα από όλα αυτά που ήταν αδύνατο να προβλεφθούν, εκείνο που θα μπορούσε να προβλεφθεί έγινε. Και αυτό δεν ήταν άλλο από την προσπάθεια των παικτών να πιέσουν συντονισμένα ψηλά και να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα βρίσκοντας ξεμαρκαριστους συμπαίκτες τους για να την μεταβιβάσουν. Αυτά ήταν τα δύο στοιχεία πού δουλεψε στην Αυστρία και άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι προπονητής της λεπτομέρειας και προσπαθεί προπόνηση την προπόνηση να προσθέτει και νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός που θα δούμε φέτος θα έχει αγωνιστική ταυτότητα και συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Δεν θα μοιάζει σε καμία περίπτωση με το…. κέντρο διερχομένων που ήταν πέρσι. Το πόσο καλός θα είναι τελικά θα αργήσουμε να το μάθουμε θα βγει ο Αύγουστος θα μπει ο Σεπτέμβριος κι ίσως εκεί, προς το τέλος του μήνα θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται.

Οι μεταγραφές συνεχίζονται και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνεθ δεν θαμπώθηκε από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση κόντρα στη Ρειντζερς ξέρει ότι η ομάδα του θέλει μεταγραφές για να ανεβάσει την ποιότητά της και μίλησε καθαρά για αυτές.

Κάθε μέρα διαβάζουμε για ονόματα παικτών που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό την ώρα που έχει ζωντανέψει και το ενδιαφέρον ομάδων που θέλουν να πάρουν παίκτες από τους ερυθρόλευκους. Αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να ξεδιαλύνει σύντομα. Στο μεταξύ ο Μαρτίνεθ φαίνεται ότι κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Πείθει τους παίκτες για την αποτελεσματικότητα της δουλειάς του και διαπιστώνει ότι στο χορτάρι γίνεται ότι έχει ζητήσει εκείνος.

Απέναντι στην Νόριτς περισσότερο και από το αποτέλεσμα ενδιαφέρει να υπάρξει μία ακόμα καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στη βάση όσων ζητεί ο προπονητής από τους παίκτες. Εφόσον αυτό συμβεί, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούν να κατέβουν στο Φάληρο για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με αέρα στα πανιά τους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ