Ο Αλγκασίμ Μπα στην ευρωπαϊκή λίστα, οι «προσθήκες», ο Ελ Κααμπί και ο «πονοκέφαλος» του Ολυμπιακού

Ο Αλγκασίμ Μπα στην ευρωπαϊκή λίστα, οι «προσθήκες», ο Ελ Κααμπί και ο «πονοκέφαλος» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έστειλε στην UEFA τα ονόματα των παικτών που υπολογίζει για τα ματς με την Γκενκ, ο Αλγκασίμ Μπα είναι μέσα, ο Ελ Κααμπί θα μπει και το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής (04/08) λίστα του στην UEFA, ενόψει των δύο αγώνων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με αντίπαλο την Γκενκ. Οι Ερυθρόλευκοι δεν ανακοίνωσαν τα ονόματα που συμπεριέλαβαν σε αυτήν. Αλλά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Καθώς ουσιαστικά μπήκαν στη λίστα όλοι οι ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Εξάλλου έχει τη δυνατότητα να δηλώσει όλους τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει όλο αυτό το διάστημα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Και όχι μόνο «χώρεσαν» όλοι, αλλά τις δύο «αλλαγές» που έχει δικαίωμα να κάνει κάθε ομάδα έως και 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός μπορεί να τις κάνει «προσθήκες». Να μην αλλάξει, δηλαδή, κάποιον από τους παίκτες που έχουν δηλωθεί, αλλά να προσθέσει δύο παίκτες στους ήδη δηλωθέντες. Καθώς ουσιαστικά έχει δηλώσει 15 ξένους από τους 17 που δικαιούται. Έτσι, θα προστεθεί εντός της εβδομάδας ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αλλά εκτός απροόπτου και ακόμη ένας ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε επίσης: «Μία ανάσα από την απόκτηση του Μπρίνιτς ο Ολυμπιακός» (vid)

Στη λίστα των club trained ποδοσφαιριστών ο Ολυμπιακός δήλωσε τους Τζολάκη, Παπαδούδη, Ρέτσο, Βρουσάι, Ανδρούτσο, Ντόη. Στη λίστα των γηγενών υπάρχουν οι Πασχαλάκης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Φορτούνης και Αλεξανδρόπουλος. Ενώ σε ό,τι αφορά στους ξένους, πρόκειται για τους Ροντινέι, Ραμόν, Πορόζο, Φρέιρε, Ουσεϊνού Μπα, Κίνι, Αγκιμπού Καμαρά, Μάντι Καμαρά, Ιμπόρα, Χουάνγκ, Καρβάλιο, Μπιελ, Αλγκασίμ Μπα και Ελ Αραμπί.

Το πρόσωπο που δεν έχουμε δει έως τώρα και θα είναι διαθέσιμος για τα παιχνίδια με την Γκενκ είναι ο Αλγκασίμ Μπα. Ο 20χρονος επιθετικός δεν ακολούθησε την ομάδα Β στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της στο Καρπενήσι, αλλά έμεινε στο Ρέντη, προπονείται με την 1η ομάδα όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα ο Μαρτίνεθ τον χρησιμοποίησε για 45 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Ρέντη.

Ο Μπα αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021 και την τελευταία διετία αγωνίζεται κυρίως στην ομάδα Β. Μάλιστα πέρυσι, μετά την επιστροφή του Αριέλ Ιμπαγάσα, έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 21 ματς, 9 γκολ και μία ασίστ στη Super League 2. Συνολικά, έχει 39 αγώνες, 12 γκολ και 22 ασίστ με τον Ολυμπιακό Β. Στην πρώτη ομάδα έχει αγωνιστεί δύο φορές. Μία στις 12/09/2021, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε περάσει αλλαγή στις καθυστερήσεις του εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο (0-0) στο πρωτάθλημα και ακόμη μία στο Κύπελλο (01/12/2021), όταν είχε αγωνιστεί 45 λεπτά κόντρα στον Λεβαδειακό (2-3).

Η άφιξη του Ελ Κααμπί προφανώς και μειώνει τον «χώρο» και τον χρόνο στον 21χρονο επιθετικό από τη Γουινέα, που πήγε πολύ καλά στο πρόσφατο AFCON Κ23, αλλά ο Μαρτίνεθ τον έχει στην ομάδα που προπονεί αυτό το διάστημα, τον συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα. Μια έξτρα λύση, τόσο για την επίθεση όσο και για τα άκρα.
Κάτι τελευταίο, το οποίο ωστόσο δείχνει πολλά πράγματα για το μέλλον. Βλέποντας κάποιος την παραπάνω λίστα, διαπιστώνει ότι υπάρχουν σε αυτήν 8 μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές (Ροντινέι, Ραμόν, Πορόζο, Ο. Μπα, Αγκιμπού, Μάντι, Χουάνγκ, Αλγκασίμ). Και θα προστεθεί ακόμη ένας (Ελ Κααμπί), με τον αριθμό των «ξένων» να φτάνει τους εννέα (9). Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορούν να παίξουν όλοι. Αλλά είναι σαφές ότι στην Ελλάδα, μπορούν να αγωνίζονται και να είναι στην αποστολή, μόνο 5. Κάτι που σημαίνει ότι προσεχώς θα υπάρξουν ανακατατάξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ