Πότε θα έχει νόημα η συζήτηση για την Τσουκαρίτσκι…

Πότε θα έχει νόημα η συζήτηση για την Τσουκαρίτσκι…

Παιδαριώδη λάθη της άμυνας ενώ οι αμυντικοί έχουν την μπάλα στην κατοχή τους δεν συγχωρούνται.

Να κάνουμε συζήτηση για την ευνοϊκή κλήρωση με την σερβική Τσουκαρίτσκι, αλλά πραγματικά δεν βλέπω το λόγο. Ο Ολυμπιακός για να ανταμώσει με τους Σέρβους πρέπει να λύσει το πρόβλημα που έχει τώρα μπροστά του. Η Γκενκ φαίνεται να έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά παραπατώντας αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς θα έρθει στο Φάληρο για να παραδώσει το πνεύμα της. Προφανώς υπάρχουν στην ομάδα της άνθρωποι που ασχολούνται με τον Ολυμπιακό. Τον έχουν τσεκάρει και ασφαλώς δεν έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα πώς έχουν απέναντί τους μία αχτύπητη ομάδα.

Κακά τα ψέματα, οι ερυθρόλευκοι τη χρονιά που πέρασε, αγκομαχισαν που πέρασε για να μπουν στους ομίλους του europa και αγνόησαν τη νίκη. Δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ακλόνητο φαβορί στις αναμετρήσεις τους με τους βέλγους. Η Γκενκ μπορεί να την πάτησε από την Σερβέτ, μπορεί ο προπονητής να έχει προβλήματα με τους παίκτες του αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς είναι μία ομάδα χαμηλών δυνατοτήτων. Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις άλλωστε έτσι μία ομάδα της οποίας το μπαμπάς το μπάτζετ ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια; Να το διατυπώσουμε διαφορετικά: Αν ο Ολυμπιακός επαναλάβει τις εμφανίσεις των φιλικών αναμετρήσεων με εξαίρεση αυτή στο Αϊμπροξ τότε δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι φαβορί για να πάρει την πρόκριση και να φτάσει στα play off ώστε να αντιμετωπίσει τη σερβική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Οι αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Άρη εφόσον προκριθούν στα playoffs του Conference League

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεζ έκανε μεθοδική δουλειά προετοιμάζοντας τους παίκτες του. Δουλειά που, όπως καταλάβαμε, δεν αφορούσε τις αναμετρήσεις με την Γκενκ αλλά τον Ολυμπιακό που θέλει να δούμε φέτος συνολικά. Προσπάθησε να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας και να την κάνει να παίζει ποδόσφαιρο ξεκινώντας σχεδόν όλες τις επιθέσεις του από την άμυνα και με τη συμμετοχή του τερματοφύλακα. Δεν μπήκε στη λογική ότι με αυτούς τους παίκτες που έχω τώρα είναι πολύ πιθανό να μην προλάβω να τους μάθω να παίζουν όπως θέλω. Προσπάθησε από την αρχή να προετοιμάσει την ομάδα του με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στους δύο πρώτους αγώνες. Η επιλογή του έχει λογική με δεδομένο ότι Ολυμπιακός θα έκανε μεταγραφικό ντεμαράζ κατά το μήνα Αύγουστο όπως ήδη γίνεται.

Επομένως βρισκόμαστε σε μία μεταβατική φάση και είναι πολύ πιθανό όσα θα δούμε στο ματς με την Γκενκ να μην είναι ακριβώς αυτά που θέλει να βλέπει ο προπονητής από την ομάδα του. Σε αυτή τη φάση λοιπόν αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να αποφευχθούν τα λάθη στην άμυνα και ειδικά εκείνα που γίνονται στην προσπάθεια των παικτών να αναπτύξουν το παιχνίδι τους ξεκινώντας από τη μεγάλη τους περιοχή. Στα φιλικά γίναμε μάρτυρες σημαντικών λαθών. Οταν πρόκειται για ευρωπαϊκά παιχνίδια τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται γιατί στοιχίζουν. Ο Ολυμπιακός τα φιλικά παιχνίδια δεχόταν γκολ, με εξαίρεση αυτό που έγινε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης κεκλεισμένων των θυρών. Ενα γκολ από την Γκενκ στο Φάληρο συνιστά τεράστιο πρόβλημα ειδικά στην περίπτωση που οι Βέλγοι προηγηθούν.

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού, που οι ομάδες είναι ακόμα ανέτοιμες, εχει μεγάλη σημασία η καλή ανασταλτική λειτουργία. Αν ο αντίπαλος πετύχει γκολ από οργανωμένη προσπάθεια κάτι πάει και έρχεται. Να το πετύχει όμως επειδή θα του το προσφέρεις συνιστά πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός έδειξε στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Το θέμα είναι να μη το δεχτεί από παιδαριώδες λάθος της άμυνας. Εφόσον το αποφύγει θα έχει νόημα η συζήτηση για την Τσουκαρίτσκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ