Καμία πίκρα, μόνο περηφάνια γι’ αυτήν την ομάδα

Καμία πίκρα, μόνο περηφάνια γι’ αυτήν την ομάδα

Στο τέλος της ημέρας, το μεγαλείο της ΑΕΚ δεν τελειώνει. Κι εμείς εξακολουθούμε να χαιρόμαστε για χάρη της. Εξάλλου, τα πράγματα που είναι παντοτινά δεν μπορούν ποτέ να σε στεναχωρήσουν.

Τα πολλά λάθη της χθεσινής ΑΕΚ δεν ακυρώνουν σε καμία περίπτωση τη μεγαλειώδη ομάδα της φετινής χρονιάς. Την αξιοπρεπέστατη, αγωνιστικά άρτια, οπαδικά άψογη ΑΕΚ. Την πρωταθλήτρια Ελλάδας, επίσης. Γιατί άμα είναι να μιλάμε ρεαλιστικά και όχι με το φαντασιακό μας, η ΑΕΚ είναι η πανάξια πρωταθλήτρια 2018. Χωρίς σκανδαλώδεις αδικίες εις βάρος των αντιπάλων της, χωρίς σκανδαλωδώς αντι-ποδοσφαιρική συμπεριφορά των οπαδών της.

Μην ξεχνάμε πως το ποδόσφαιρο είναι ζωντανός οργανισμός. Το απαρτίζουν και οι παίκτες και οι οπαδοί, χωρίς έναν από τα δύο μέρη ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φέτος πιστώνονται την χειρότερη συμπεριφορά εντός και εκτός του γηπέδου).

Χθες η ΑΕΚ είχε μία κακή εμφάνιση. Αν εξαιρέσεις τον πολύ κα’ο Βασίλη Μπάρκα που κατάφερε σπουδαία εμφάνιση παρά την αποσυντονισμένη άμυνα, η υπόλοιπη ομάδα είχε μία κακή, πολλή κακή εμφάνιση. Ήταν εξαρχής λάθος η επιλογή του Πέτρου Μάνταλου στην 11αδα. Μετά από τόσους μήνες αποχής και τόσο σοβαρό τραυματισμό, θα έπρεπε να μην αναλάβει την ευθύνη ενός τόσο κρίσιμου αγώνα.

Αποδιοργανωμένη ήταν και η επίθεση, κάνοντάς μας να θυμηθούμε τις φοβικές κινήσεις της ομάδας στην αρχή της σεζόν. Αυτά θα έπρεπε να είχαν ξεπεραστεί. Οι σπασμωδικές επιλογές του δευτέρου ημιχρόνου, οι αλλαγές που το περιθώριό τους εξαντλήθηκε γρήγορα και η εμφανέστατη κούραση κόστισε στην Ένωση το νταμπλ.

Αλλά ας είναι. Ας είναι υπό την έννοια πως η πικρή χθεσινή στιγμή δεν φτάνει για να ακυρώσει την υπερηφάνεια μιας ολόκληρης χρονιάς. Κι ας είναι, γιατί χθες η ΑΕΚ έδειξε το μεγαλείο της, με τον κόσμο της στο πλευρό της και τις αδυναμίες της, που θα πρέπει να λυθούν για την επόμενη χρονιά που έρχεται.

Και ο κόσμος στο πλευρό της ΑΕΚ για ακόμη μία φορά ήταν άψογος στο γήπεδο, σε αντίθεση με εκείνον του ΠΑΟΚ που έκανε τον αγωνιστικό χώρο… τσόλι. Για ακόμη μία φορά.

Στο τέλος της ημέρας, το μεγαλείο της ΑΕΚ δεν τελειώνει. Κι εμείς εξακολουθούμε να χαιρόμαστε για χάρη της. Εξάλλου, τα πράγματα που είναι παντοτινά δεν μπορούν ποτέ να σε στεναχωρήσουν.

Ραντεβού στα σπουδαία που (θα συνεχίσουν να) έρχονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ