Για τον Ολυμπιακό αυτό τον καιρό δεν υπάρχει τίποτα εύκολο…

Για τον Ολυμπιακό αυτό τον καιρό δεν υπάρχει τίποτα εύκολο…

Το ανορθόδοξο σχήμα με τρία 10αρια και δύο επιθετικούς, η ταχύτητα στο παιχνίδι του, οι μεταγραφές στα «φτερά» και την επίθεση και ο MVP Ρέτσος…

Από την μια η ουσία. Ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει την Γκενκ με μια νίκη και μια ισοπαλία και είναι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και ξεκίνησε με νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτό που έπρεπε να κάνει στα τρία πρώτα επίσημα ματς το έκανε. Πως το έκανε; Ποια είναι η εικόνα που έχει έως τώρα; Πως διαγράφεται το άμεσο μέλλον του και ποιες είναι οι ανάγκες που «φωνάζουν»;

Αυτά είναι ένα άλλο θέμα. Το πιο σημαντικό βεβαίως από όλα γιατί το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, τον νέο Ολυμπιακό που δημιουργείται από την αρχή, είναι τι θα μπορεί να κάνει σε λίγο καιρό το τελικό ρόστερ που θα έχει στα χέρια του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Διαβάστε επίσης: «Καρφί» για Γιάννη: «Ο Αντετοκούνμπο δε θα μπορούσε να μου δημιουργήσει πρόβλημα…»

Ψυχρά λοιπόν, αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός ψάχνει μόνο το αποτέλεσμα καθώς είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να το συνδυάσει με κάτι παραπάνω. Η ομάδα δημιουργείται μέσα στους αγώνες, αλλάζει με παίκτες να φεύγουν και παίκτες να έρχονται. Όλο αυτό για ένα νέο μάλιστα προπονητή στην ομάδα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Και όσο κυλούν οι αγώνες χωρίς απώλειες τόσο κερδίζει ηρεμία και χρόνο. Γιατί αυτά τα δύο στοιχεία είναι απαραίτητα για να μπορέσει να βρεθεί στο διάστημα που η ομάδα θα «δέσει» και θα ρολάρει.

Τα ματς με την Τσουκαρίτσκι, τον Ατρόμητο και την Λαμία έως την διακοπή είναι αυτά που συνάμα θα διαμορφώσουν καταστάσεις για την συνέχεια, μετά την διακοπή. Ματς που ο Ολυμπιακός οφείλει να πετύχει τον στόχο του ξέροντας πως αυτό τον καιρό δεν υπάρχει τίποτα εύκολο για αυτόν. Το είδαμε άλλωστε και στην πρεμιέρα απέναντι στον αδύναμο Πανσερραϊκό που έπαιξε μάλιστα όλο το ματς με 10 παίκτες. Αν ξέραμε πως δεν πρόκειται να αλλάξει το ρόστερ του Ολυμπιακού και βλέπαμε αυτή την εικόνα που είδαμε τότε το πρόβλημα θα ήταν σίγουρα μεγάλο.

Γιατί είναι αλήθεια πως ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει να παίξει ο Μαρτίνεθ. Θαρρώ όμως πως και ο ίδιος ακόμη δεν μπορεί να βάλει στο χορτάρι αυτά που πραγματικά θέλει να πετύχει αγωνιστικά με τον Ολυμπιακό. Είναι καλό σίγουρα για τον ίδιο ότι μέχρι στιγμής του πάνε όλα καλά ακόμη και όταν οι βραδιές δεν είναι καλές στην ομάδα.

Τρία ματς τώρα ο MVP του Ολυμπιακού είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Και μπράβο του βεβαίως γιατί δείχνει ξανά γερός και έτοιμος αλλά δεν νομίζω ότι το γεγονός ότι είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας είναι αυτή την στιγμή καλό σημάδι για το σύνολο.

Όλα όμως όσα συμβαίνουν έως τώρα βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο του φυσιολογικού από την στιγμή που η ομάδα «χτίζεται». Και θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες με νέες μεταγραφές, απαραίτητες για να πιάσει το επίπεδο που θέλει και να έχει την ποιότητα και την προσωπικότητα που χρειάζεται.

Γιατί μπορεί να πέτυχε αυτό το ανορθόδοξο σχήμα που επέλεξε ο Μαρτίνεθ στο δεύτερο ημίχρονο ρίχνοντας στο ματς ότι είχε και δεν είχε μεσοεπιθετικά, παίζοντας αλά… Μίτσελ με 3 δεκάρια και μάλιστα βάζοντας δύο επιθετικούς, όμως δεν νομίζω ότι το έχει στο μυαλό του για την συνέχεια. Έτυχε και αναγκάστηκε να παίξει έτσι πιστεύω, περιμένοντας από την ατομική ποιότητα των παικτών του, του Σκάρπα, του Φορτούνη, του Μπιέλ να πάρουν το ματς, όπως και συνέβη.

Πήγε λογικά σε αυτό το σχήμα κυρίως λόγω της έλλειψης λύσεων στα άκρα, εκεί που ο Μασούρας συνεχίζει να είναι στα «ρηχά» και ο Μπιέλ που χθες ήταν ο καλύτερος της ομάδας αποδίδει πολύ καλύτερα όταν παίζει σε ελεύθερο ρόλο.

Και είναι απορίας άξιο γιατί δεν τον βλέπουμε πίσω από τον επιθετικό αντί του Καρβάλιο που πραγματικά σε αυτά τα τρία ματς που τον έχει επιλέξει βασικό ο Μαρτίνεθ δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν είναι τυχαίο πως και στα τρία τον έβγαλε, στα δύο μάλιστα στο ημίχρονο!

Ο Μαρτίνεθ που λογικό είναι ακόμη να ψάχνεται περιμένοντας πολλά και από αυτούς που έρχονται. Τον Σκάρπα που με μια προπόνηση μπήκε και έπαιξε μισή ώρα σε ένα ματς που όλοι ήταν γυρω-γύρω από την άμυνα. Ο Βραζιλιάνος που προφανώς και έχει την ποιότητα με την κλάση του και με την πάσα του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Το ίδιο περιμένει και από τον Μπρίνιτς ο Μαρτίνεθ που έχει την ταχύτητα που «φωνάζει»

Ο Ολυμπιακός ότι χρειάζεται, ειδικά στα «φτερά» της επίθεσης. Οι δύο άλλωστε μεταγραφές που έπονται, στα εξτρέμ και στην επίθεση θα κρίνουν πολλά για την δυναμική του Ολυμπιακού. Είναι απαραίτητο να μπουν παίκτες που θα δώσουν στην ομάδα την ώθηση που χρειάζεται για να πάει ένα βήμα παραπάνω.

Την ώρα που και ο πολλά υποσχόμενος Έσε θα μπαίνει στο παιχνίδι ενώ περιμένουμε και τον Ορτέγκα να έρθει και να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν για την αριστερή πλευρά της άμυνας όπου ουσιαστικά αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ο Κίνι, μια και ο Ραμόν νομίζω πως και χθες έδειξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος για το επίπεδο του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ