Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1: Αλεξανδρόπουλος στο 90+6′ και… έφυγε για playoffs (vids)

Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1: Αλεξανδρόπουλος στο 90+6′ και… έφυγε για playoffs (vids)

Με «βολίδα» του Αλεξανδρόπουλου στο 90+6’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 την Γκενκ και πήρε την πρόκριση στα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι.

Με την πρόκριση στις αποσκευές του επιστρέφει από το Βέλγιο ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες με «βολίδα» του Αλεξανδρόπουλου στο 90+6’ ισοφάρισαν το γκολ που είχε πετύχει με πέναλτι ο Πέιντσιλ στο 30’ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στο «Γ. Καραϊσκάκης» πήραν την πρόκριση στα playoffs του Europa League.

Ο νεαρός μέσος μπήκε ως αλλαγή στο 46’ αντί του Καρβάλιο και βοήθησε τα μέγιστα στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με αποκορύφωμα το γκολ στο 90+6’ που έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι. Εκτός από την πρόκριση στα playoffs του Europa League, με το αποψινό αποτέλεσμα στο Γκενκ οι Ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ομίλους του Europa Conference League, σε περίπτωση που αποκλειστούν από τη σέρβικη ομάδα.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ – Χάιντουκ 3-0: «Καθάρισε» και ετοιμάζεται για playoffs

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 65’ οι Βέλγοι έμειναν με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Πέιντσιλ για κλωτσιά στον Κίνι, ενώ στο 90+9’ αποβλήθηκε και ο Ροντινέι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσει το πρώτο ματς με την Τσουκαρίτσκι. Οι Ερυθρόλευκοι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους στο Γκενκ και επιστρέφουν στην Αθήνα με την πρόκριση, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους παίκτες του να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό για την 1η αγωνιστική της Super League (20/8).

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα, Καμαρά και Καρβάλιο ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Φορτούνη και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Φράνκεν ξεκίνησε την Γκενκ με την εξής 11άδα: Φάντερφορντ, Κουέστα, Μοχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιός, Ελ Κανούς, Χροσόφσκι, Καγιεμπέ, Σορ, Πέιντσιλ, Φαντέρα.

Πέναλτι και διαμαρτυρίες

Το πρώτο 25άλεπτο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Γκενκ προσπαθούσε να ανοίξει διαδρόμους στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά οι Πειραιώτες πίεζαν ψηλά και κρατούσαν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Στο 25’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Αζίζ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 26’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φρέιρε στον Πέιντσιλ, με τους Ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται για φάουλ στον Ελ Κααμπί στην αρχή της φάσης.

Ο Στίλερ, όμως, δεν άλλαξε την απόφασή του. Ο Πέιντσιλ εκτέλεσε, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη, αλλά μετά την εξέταση της φάσης από τον VARίστα, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, καθώς θεώρησε ότι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν πάταγε στη γραμμή την ώρα της εκτέλεσης. Ο Πέιντσιλ αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έκανε το 1-0 για την Γκενκ. Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Μέσα ο Αλεξανδρόπουλος

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει τη θέση του Καρβάλιο. Στο 51’ η Γκενκ απείλησε με τον Ελ Κανούς. Ο άσος της βέλγικης ομάδας δοκίμασε το πόδι του από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Κόκκινη στον Πέιντσιλ

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ροντινέι έβαλε σωτήρια την κόντρα, μετά το επικίνδυνο σουτ του Σορ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και στο 65’ η Γκενκ έμεινε με δέκα, μετά την αποβολή του Πέιντσιλ για κλωτσιά στον Κίνι.

Μετά την αποβολή, ο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Ελ Κααμπί. Αλλαγές που έδωσαν ώθηση στην πειραϊκή ομάδα, που άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί προβλήματα στον τερματοφύλακα της Γκενκ.

Στο 71’ ο Ιμπόρα έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και ο Φάντερφορντ μπλόκαρε. Στο 73’ και στο 76’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Πεπ Μπιέλ. Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση από τον Φορτούνη, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Φάντερφορντ μπλόκαρε. Στο 80’ ο Μαρτίνεθ έβαλε στο παιχνίδι και τον Βρουσάι αντί του Καμαρά.

Μεγάλες ευκαιρίες με Μπιέλ

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1. Ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Μπιέλ μπήκε στη φάση και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Φάντερφορντ απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν. Στη συνέχεια ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε ξανά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Φάντερφορντ μπλόκαρε.

Στο 90+1’ ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση με τον Πεπ Μπιέλ. Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Φάντερφορντ και σούταρε στην κλειστή γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας της Γκενκ έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αλεξανδρόπουλος και… πρόκριση!

Στο 90+6’ η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς, με τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει το 1-1 και να στέλνει τους Πειραιώτες στην επόμενη φάση. Ο νεαρός μέσος πίεσε, έκλεψε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Γκενκ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φάντερφορντ, που είχε μείνει… άγαλμα. Στο 90+9’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση στα playoffs του Europa League.

ΓΚΕΝΚ (Βόουτερ Βράνκεν): Φάντερφοορτ, Κουέστα, Μουχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Ελ Κχανούς, Χροσόβσκι (90΄ Τολουβαλάσε), Καγέμπε (90΄ Ογιάν), Σορ (90΄ Μπονσού Μπα), Παϊντσίλ, Φαντερά (70΄ Γκαλάρσα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (80΄ Βρουσάι), Καρβάλιο (46΄Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (90΄ Ντόι), Μασούρας (68΄ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68΄ Ελ Αραμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ