Το «κλειδί» για να γίνουν όλα πιο εύκολα…

Το «κλειδί» για να γίνουν όλα πιο εύκολα…

Αυτό που πέτυχε για δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Ολυμπιακός και είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι το γρήγορο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου του, την πρόκριση δηλαδή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη νίκη επί της Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκη με 3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη σερβική ομάδα και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξέρει πολύ καλά ότι ο χρόνος που έχει μπροστά του είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για το «χτίσιμο» της ομάδας του.

Αυτό που πέτυχε για δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Ολυμπιακός και είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι το γρήγορο γκολ.

Διαβάστε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: Ενας μύθος στο αγώνισμα του μήκους (vid)

Όπως λοιπόν στο παιχνίδι με την Γκενκ, με το γκολ του Φορτούνη έτσι και απόψε με το γκολ του Ελ Κααμπί, οι πειραιώτες πέτυχαν αυτό που ήθελαν.

Να αιφνιδιάσουν την αντίπαλό τους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης εκμεταλλευόμενοι και την έδρα τους.

Και μάλιστα στην περίπτωση της Τσουκαρίτσκι, ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα και δεύτερο γκολ ενώ έκανε και το 3-0 πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο την ανωτερότητά του.

Αυτό που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι κι ένα από τα βασικά ζητούμενα στη νέα ταυτότητα που θέλει να περάσει ο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό την έδρα του ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, γιατί όλα γίνονται πιο εύκολα για τους πειραιώτες αν το καταφέρουν.

Και είδαμε ότι αυτό έγινε και στο ματς με τη Γκενκ αλλά και στην αποψινή κόντρα με την Τσουκαρίτσκι, γεγονός που σίγουρα θα ικανοποίησε τον Ισπανό τεχνικό των πρωταθλητών.

Η διαφορά στα δύο παιχνίδια είναι ότι ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο την Τσουκαρίτσκι για να σκοράρει και δεύτερη φορά, αλλά βέβαια θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι η Γκενκ ήταν πιο δυνατή αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους».

Μ’ αυτή τη νίκη οι πειραιώτες έχουν κάνει το άλμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν είναι αυτό το μοναδικό κέρδος για την ομάδα του λιμανιού από το αποψινό παιχνίδι.

Ήταν επίσης μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι βρήκε πολλά γκολ, ότι εκμεταλλεύτηκε τις πολλές ευκαιρίες που έκανε κι αυτό ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών του ενόψει της συνέχειας, γιατί δεν είναι μόνο η ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τον Ατρόμητο για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να κάνει το δύο στα δύο.

Βεβαίως είναι σίγουρο ότι ο Μαρτίνεθ θα ήθελε να δει διαφορετική αντίδραση από την ομάδα του στο φινάλε του αγώνα, καθώς υπήρξε μια χαλάρωση κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στη σέρβικη ομάδα να μειώσει σε 3-1, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σερβία με προσοχή και σοβαρότητα για να «σφραγίσει» την πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ