Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι 3-1: Φορτούνης, Ελ Κααμπί και φουλ για ομίλους!

Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι 3-1: Φορτούνης, Ελ Κααμπί και φουλ για ομίλους!

Ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Ελ Κααμπί και ένα από τον Φορτούνη (σ.σ είχε και ασίστ), επικράτησε με 3-1 της Τσουκαρίτσκι και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League – Μείωσαν στις καθυστερήσεις οι Σέρβοι.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι για τα play offs του Europa League, με τους παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και να επικρατούν με 3-1.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ελ Κααμπί. Στο 16’ ο Φορτούνης έκανε το 2-0 με σουτάρα και στο 40’ ο Μαροκινός σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με κεφαλιά, για το 3-0! Δύο γκολ ο Μαροκινός, γκολ και ασίστ από τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, με τους οπαδούς των Πειραιωτών να ζητούν επιτακτικά την παραμονή του Ελληνα μεσοεπιθετικού στο μεγάλό λιμάνι. Οι Σέρβοι το μόνο που έκαναν ήταν να μειώσουν στο 90+2′ με τον Νίκσεβιτς.

Διαβάστε επίσης: Απίθανος Τεντόγλου: Έκανε 8,52μ. στο έκτο του άλμα και πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, νίκησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τσουκαρίτσκι και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο για την 2η αγωνιστική της Super League.  Η ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι θα γίνει στη Σερβία σε μια εβδομάδα (31/8).

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρας, Φορτούνη και Μπιέλ πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Μίλαν Λέτσνιακ ξεκίνησε την Τσουκαρίτσκι με την εξής 11άδα: Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς, Ρογκάν, Στάνκοβιτς, Σισοκό, Κόβατς, Τότσιτς, Εντιαγέ και Ιβάνοβιτς.

«Ερυθρόλευκη» καταιγίδα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Ο Βρουσάι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Τσουκαρίτσκι απέκρουσε, αλλά ο Ελ Κααμπί πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-0 για τους Ερυθρόλευκους.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαροκινός φορ είχε δοκάρι. Ο διεθνής επιθετικός σέντραρε από δεξιά, χρησιμοποιώντας εξωτερικό φάλτσο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Σαμούροβιτς. Στο 8’ ο Μασούρας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σαμούροβιτς μπλόκαρε.

Στο 16’ τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το 2-0, με ένα υπέροχο γκολ από τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής «κεραυνοβόλησε» τον Σαμούροβιτς και διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών.

Στο 31’ οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 3-0. Ο Φορτούνης γύρισε ωραία από αριστερά στον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός φορ έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Σαμούροβιτς με… νύχια και με δόντια κατάφερε τελικά να μπλοκάρει. Ο,τι δεν κατάφερε στο 31’, το έκανε στο 40’ ο επιθετικός του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαμούροβιτς. Στο 45+3’ ο Μπιέλ έφτασε κοντά στο 4-0, αλλά ο δυνατό σουτ που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Σαμούροβιτς. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο 45άλεπτο.

Με την ίδια 11άδα

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στο πρώτο μέρος.

Στο 49’ ο Μαντί Καμαρά σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ μετά την παρέμβαση του VARίστα ακυρώθηκε για χέρι του Αφρικανού μέσου. Στο 54’ ο Μπιέλ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαμούροβιτς. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός έξω από την περιοχή της Τσουκαρίτσκι, αλλά ο Σαμούροβιτς «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Πρώτη εμφάνιση από τον Εσε, ντεμπούτο για τον Πορόζο

Μετά την ευκαιρία του Φορτούνη, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τους Εσε και Σκάρπα να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Καμαρά. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Εσε με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Στο 70’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Πορόζο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Ελ Κααμπί και Ρέτσσυ, με τον Αφρικανό σέντερ μπακ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Δύο ευκαιρίες με Μπιέλ

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 4-0 με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Τσουκαρίτσκι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαμούροβιτς. Στο 75’ ο Μπιέλ έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης έδωσε στον Ισπανό, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σαμούροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 83’ ο Ισπανός τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Μπιέλ.

Ο Φορτούνης έκανε την πάσα στον Ελ Αραμπί, αυτός γύρισε και σούταρε από πλάγια θέση, ο Σαμούροβιτς απέκρουσε, ο Σκάρπα προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του για να κάνει το 4-0 και στις καθυστερήσεις η Τσουκαρίτσκι μείωσε σε 3-1.

Ο Νίκσεβιτς με κεφαλιά, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, νίκησε τον Πασχαλάκη και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Παρά το γκολ της σέρβικης ομάδας, ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη, που ουσιαστικά τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (71΄ Πορόσο), Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά (60′ Έσε), Ιμπόρα, Φορτούνης, Μασούρας (59΄ Σκάρπα), Μπιέλ (83΄ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (71΄ Ελ Αραμπί).

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Μίλαν Λέσνιακ): Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς, Ρόγκαν (46΄ Νίκτσεβιτς), Στάνκοβιτς (69΄ Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46΄ Ντότσιτς), Τόσιτς, Εντιαγέ (46΄ Εντιαγέ), Ιβάνοβιτς (83΄ Ζε Μάριο)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ