Αρης: Αν δεν αλλάξει τρόπο λειτουργίας, δεν φτάνει η αποχώρηση του προπονητή

Αρης: Αν δεν αλλάξει τρόπο λειτουργίας, δεν φτάνει η αποχώρηση του προπονητή

Για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία χρόνια ο Άρης αλλάζει τεχνικό στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα σε ότι αφορά τη φιλοσοφία του, για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Ο Τόλης Τερζής αποτελεί από χθες (27/8) παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη, καθώς υπέβαλε την παραίτηση του μετά την ήττα από τη Βέροια, ενώ ο Άκης Μάντζιος επιστρέφει στο Κλεάνθης Βικελίδης, μετά από ενάμιση χρόνο, περίπου.

Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει τώρα στον Άρη, αντίθετα, είναι το σύνηθες τα τελευταία χρόνια. Τέσσερις φορές στα πέντε τελευταία πρωταθλήματα, ο Άρης άλλαξε προπονητή τις πρώτες αγωνιστικές. Οι Παντελίδης, Ένινγκ και Μπούργος ήταν αυτοί που προηγήθηκαν του Τερζή. Ο τελευταίος, βέβαια, παραιτήθηκε, όμως, ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που δημιουργήθηκε από τα αρνητικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Γιάννη, απίστευτο «κράξιμο»: «Κουράστηκα με όλους αυτούς που παριστάνουν ότι είναι superstars»

Η αλλαγή προπονητή ήταν μονόδρομος με την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα, μόνη της, όμως, δεν θα αλλάξει και με κάποιον «μαγικό» τρόπο την κατάσταση, αν δεν συνοδευτεί με ριζικές διαφοροποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας και φιλοσοφίας της ομάδας.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης πήρε το ρίσκο, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που ήξερε ότι θα φέρει η συγκεκριμένη απόφαση και μονιμοποίησε τον Τόλη Τερζή στην τεχνική ηγεσία. Στον Άρη, όμως, ενώ ξεκίνησαν σωστά τον προγραμματισμό, με γρήγορες κινήσεις, μετά από ένα σημείο «πάτησαν φρένο».

Με αποτέλεσμα ο Τερζής, που έχει και αυτός φυσικά το δικό του μερίδιο ευθύνης, όπως όλοι οι προπονητές, να πάει με μια ομάδα που δεν είχε δεύτερο κεντρικό αμυντικό -μετά τον τραυματισμό του Μπράμπετς -, δεύτερο ανασταλτικό χαφ και δεύτερο επιθετικό, στο πιο κρίσιμα, μέχρι τότε, ματς της αγωνιστικής περιόδου, αυτά με τη Ντιναμό Κιέβου, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αν λοιπόν στον Άρη δεν καταλάβουν ότι τα λάθη αυτά και η κωλυσιεργία στον προγραμματισμό, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, θα κάνουμε την ίδια κουβέντα και στο ξεκίνημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Άκης Μάντζιος ήταν το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές. Ο Έλληνας τεχνικός, βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση στην ομάδα. Ζήτησε, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα πράγματα για να αναλάβει.

ΥΓ. Δεν μπορεί να ξέρει κανένας αν η αποχώρηση του Τερζή από την τεχνική ηγεσία θα αλλάξει τα πράγματα, σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση του Γκρέι. Αυτό, όμως, που είναι σίγουρο, είναι ότι ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει 650.000 ευρώ, για να κάνει ένας παίκτης γύρους μόνος του στο Δασυγένειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ