Ο κόουτς Μαρτίνεθ, ο Φορτούνης και η χαρά του παιχνιδιού

Ο κόουτς Μαρτίνεθ, ο Φορτούνης και η χαρά του παιχνιδιού

Μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο σκηνές από τα προσεχώς. Όταν ολοκληρωθεί το cast θα δούμε ολόκληρο το έργο...

Καλές οι αναλύσεις αλλά ακόμα καλύτερο το κριτήριο του κόσμου. Η αίσθηση του, όπως αυτή διατυπώνεται με το ασταμάτητο χειροκρότημα, το… μπιζαρισμα στους παίκτες προκειμένου να πετύχουν και άλλο γκολ και η αποθέωση που γνωρίζουν μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ολα αυτά έγιναν και με το παραπάνω στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία στο Φάληρο.

Ενα παιχνίδι απολαυστικό για όσους το παρακολουθούσαν από το γήπεδο ή από την τηλεόραση. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να σημειωθεί ότι Ολυμπιακός θα μπορούσε να βάλει τέσσερα γκολ στη Λαμία χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση και χωρίς να έχουν προηγηθεί σπουδαίες αποδόσεις της ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν χορταστικό ποδόσφαιρο και ευχαρίστησαν τον κόσμο τους.

Η διάθεσή τους να κρατήσουν ρυθμό και ένταση ψηλά ακόμα και στα τελευταία λεπτά του αγώνα δείχνει ότι κάτι έχει αλλάξει επί των ημερών του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Θυμίζω ότι η ίδια ακριβώς εικόνα με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται και να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο λεπτό είχαμε και στο ματς με την Τσουκαρίτσκι στην Σερβία.

Εδώ συμβαίνει κάτι αλλο. Εδώ μιλάμε και για τη χαρά του παιχνιδιού! Ο Ισπανός προπονητής στέκεται όρθιος και παροτρύνει τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, να πετύχουν κι άλλα γκολ ακόμα και όταν το παιχνίδι οδεύει στις καθυστερήσεις.

Μιλάμε για μία κατάσταση που δεν είναι συνηθισμένη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μπορεί να εξηγηθεί μόνο με αυτό τον τρόπο. Με τη χαρά του παιχνιδιού, αυτή που νιώθουν οι παίκτες και τη μεταδίδουν στην εξέδρα. Επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμα απέναντί του μία ισχυρή ομάδα καλό είναι να μένουμε σε αυτά που βλέπουμε με τις ομάδες που τα βλέπουμε και να μην κάνουμε προβολές στο μέλλον.

Αλλωστε το μέλλον είναι… υπόθεση δύο εβδομάδων. Μετά τη διακοπή ο Ολυμπιακός πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και αμέσως μετά υποδέχεται την Φράιμπουργκ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Εκεί θα δοθούν οι πρώτες απαντήσεις σχετικά με την αγωνιστική ισχύ του Ολυμπιακού σε αυτή τη φάση. Ο,τι και να δούμε στα παιχνίδια εκείνα δεν θα είναι ασφαλώς αυτό που θα βλέπουμε νυν και αει.

. Οπως έχει τονίσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η ομάδα του χτίζεται μέσα από τα παιχνίδια. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο έρχεται ο Γιόβετιτς ενώ μόλις έχει φτάσει ο Σολμπακεν. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν παίκτες που ακόμα μαθαίνουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Ολα αυτά συνηγορούν στο ότι ο προπονητής των ερυθρολεύκων δημιουργεί ακόμα την ομάδα που έχει μέσα στα σχέδιά του. Είναι πολύ σημαντικό να της δημιουργεί ενώ έρχονται θετικά που αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και προκρίσεις στην Ευρώπη.

Ετσι δημιουργείται το τέλειο περιβάλλον για να ολοκληρωθεί η δουλειά. Μέχρι στιγμής φαίνεται καθαρά πώς μέσα στο γήπεδο την μπαγκέτα κρατά στα χέρια και τα πόδια του ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης. Αυτός είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού δημιουργώντας συνεχώς για τους συμπαίκτες και τον εαυτό του. Και επειδή μιλήσαμε για τη χαρά του παιχνιδιού, ο τρόπος με τον οποίον παίζει ο Φορτούνης κάνει χαρούμενους του συμπαίκτες του τους απελευθερώνει.

Είναι για αυτούς μία εγγύηση ότι είτε έτσι είτε αλλιώς η μπάλα θα έρθει μέσα στη μεγάλη περιοχή με τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να σκοράρουν. Αυτό το ιδιότυπο 4-2-2-2 που εφαρμόζει ο Ισπανός κόουτς έχει… αναστήσει τον Μασούρα και διευκολύνει τον Μπιέλ διότι βρίσκεται πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή. Παίκτες που πέρσι εμφάνισαν μεγάλα προβλήματα στην απόδοσή τους, φέτος δείχνουν σε εντυπωσιακή κατάσταση και αναδεικνύονται σε μεγάλους πρωταγωνιστές. Ολα αυτά είναι έργο Μαρτίνεθ αλλά δεν είναι ολόκληρο το έργο. Θα περιμένουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ