Για μια σημαία στον Τελικό Κυπέλλου (Και το αλλιώτικο του να είσαι ΑΕΚ)

Για μια σημαία στον Τελικό Κυπέλλου (Και το αλλιώτικο του να είσαι ΑΕΚ)

Στο Τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου σηκώθηκαν πανιά σπουδαία ή ντροπιαστικά. Σηκώθηκαν και σημαίες καταπληκτικές, όπως εκείνη η αντιναζιστική. Και στο ίδιο πέταλο κρεμάστηκε και μία σημαία Παλαιστινιακή.

Στο Τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου σηκώθηκαν πανιά σπουδαία ή ντροπιαστικά (όπως εκείνο των ΠΑΟΚτήδων που χαρακτήριζε την ΑΕΚ «Ντροπή της προσφυγιάς»). Σηκώθηκαν και σημαίες καταπληκτικές, όπως εκείνη η αντιναζιστική στο ΑΕΚτζήδικο πέταλο. Και στο ίδιο πέταλο κρεμάστηκε και μία σημαία. Μια σημαία Παλαιστινιακή.

Η Λωρίδας της Γάζας είναι ένα ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το μεγαλύτερο παγκοσμίως. Αυτό είπε η παλαιστινιακής καταγωγής ακτιβίστρια Νούρα Ερακάτ κι αν σκεφτούμε πως έχουν ήδη σφαγιαστεί πάνω από 60 άνθρωποι, ενώ η περιοχή είναι διαλυμένη, τότε μάλλον έχει δίκιο.

Η σφαγή στην Γάζα, που ξεκίνησε πριν 3 ημέρες, είναι η μεγαλύτερη από το 2014. Τότε οι ισραηλινές δυνάμεις άφησαν πίσω πάνω από 1.600 νεκρούς, βομβάρδισαν ακόμα και ένα σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ, δολοφόνησαν παιδιά στον ύπνο τους.

Η σημαία της Παλαιστίνης σηκώθηκε από τους ΑΕΚτζήδες δυο ημέρες πριν ξεκινήσει η σφαγή. Η αλληλεγγύη πρώτα των οπαδών και μετά της υπόλοιπης οικογένειας είναι παλιά ιστορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σηκώνονται πανό -ένα από τα καλύτερα σηκώθηκε το 2014, τις ημέρες της μεγάλης σφαγής, που έλεγε «Ζούμε όλοι στην Παλαιστίνη – Τέλος στην γενοκτονία».

Τα δύο τεευταία χρόνια, όμως, η ΑΚΤζήδικη οικογένεια έκανε ένα μεγάλο βήμα. Εδώ και δύο χρόνια η μπασκετική προωθεί την ελληνοπαλαιστινιακή φιλία, μέσα από το τουνουά που διοργανώνει υπέρ της Παλαιστίνης και καλεί πάντοτε τον κόσμο της να στηρίξει την προσπάθεια.

Στο τουρνουά συμμετέχει και η Εθνική Παλαιστίνης και αυτό είναι σημαντικό σε όλα τα επίπεδα, αλλά πάνω από όλα για τον βαθύ συμβολισμό του πράγματος: Όσο οι Παλαιστίνιοι σφαγιάζονται, συνολικά η διεθνής κοινότητα αρνείται να τους αναγνωρίσει ως κράτος, ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην γενοκτονία. Αλλά η Εθνική Ομάδα ενός ανύπαρκτου κράτους μπορεί και αγωνίζεται -μικροί συμβολισμοί για την υπεράσπιση του σωστού.

Και μεγάλη περηφάνια -ξανά- για αυτήν την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ