Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε το… κουμπί του πανικού για τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε το… κουμπί του πανικού για τους Μπακς

Με μια του ατάκα ο Γιάννης, έβαλε το Μιλγουόκι στην… πρίζα πριν από το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Έπειτα από δέκα χρόνια στο ΝΒΑ, και έχοντας φορέσει ήδη μια φορά το δαχτυλίδι του πρωταθλητή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε κάτι φυσιολογικό: Πως αναζητά τις επόμενες αναμνήσεις του. Μέσα σε μια πρόταση όμως ξύπνησε και τον πιο μεγάλο εφιάλτη των Μπακς που καταλαβαίνουν πως το supermax συμβόλαιο που διαπραγματευτικά έχουν στα χέρια τους για εκείνον δεν εξασφαλίζει και την παραμονή του!

Ακριβώς 228 εκατ δολάρια προέβλεπε το συμβόλαιο του για την πενταετία που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Και με βάση τους κανονισμούς, έπειτα από την συμπλήρωση της πρώτης τριετίας; Από τις 22 Σεπτέμβριου το Μιλγουόκι δικαιούται να προσφέρει στον Greek Freak μια πρόωρη επέκταση 173 εκατ δολαρίων για ακόμη τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Διπλή έκπληξη στον Ρέντη ενόψει ΑΕΚ – Φορτσάτος ο Γιόβετιτς

Ο Γιάννης όμως μιλώντας στους New York Times τέλη Αυγούστου εξήγησε πως μάλλον «δεν θα είμαι ο καλύτερος μου εαυτός αν αυτή η κουβέντα γίνει νωρίτερα από το επόμενο καλοκαίρι». Τι θέλει να πει ο… ποιητής; Ότι στην περίπτωση του, το χρήμα από μόνο του δεν φτάνει αν ο οργανισμός των Μπακς δεν φροντίσει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα του υπόσχεται νέες… αναμνήσεις. Που θα μπορεί να κατακτήσει και άλλα πρωταθλήματα.

Μια πρόταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξύπνησε τον πιο μεγάλο εφιάλτη των Μιλγουόκι Μπακς

Πόσο εύκολο είναι όμως για τους Μπακς να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο έπειτα από ένα καλοκαίρι που απλά διατήρησαν το supporting cast που χρόνια τώρα ακολουθεί τον κορυφαίο Έλληνα άσο; Αυτή είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα απορία.

Κατά σαρανταπέντε εκατ. ξεπερνούν το salary cap έπειτα από τις ανανεώσεις του Κρις Μίντλεντον (93 εκατ δολάρια για 2+1 χρόνια) και του Μπρουκ Λόπεζ (48 εκατ δολάρια για 2 χρόνια). Ο Μίντλεντον όμως είναι ήδη 32 και έρχεται από πάρα πολλούς τραυματισμούς που έχουν αλλάξει την αγωνιστική του ταχύτητα και ο Λόπεζ πατά αισίως στα 35. Ο δε Τζρού Χολιντέι που δικαίως εν το μεταξύ έχει γίνει το Νο2 του γκρουπ; Σε ένα χρόνο από τώρα είναι που θα αποφασίσει και αυτός το μέλλον του μιας και ουσιαστικά μένει ελεύθερος.

Ουσιαστικά λοιπόν η χρονιά που έρχεται είναι που θα κρίνει το μέλλον για όλους. Και για τους Μπακς και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ήδη ξέρει πως αν θελήσει να βγει στην αγορά θα δημιουργηθεί ντελίριο. Το Μιλγουόκι είναι πλέον και επίσημα σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ποιες είναι οι πιθανότητες; Θεωρητικά παραμένει μια από τις 3-4 ομάδες της Ανατολής που έχουν καρέκλα στο τραπέζι του πρωταθλητισμού. Οι Μπακς, οι Σέλτικς, οι Χιτ, οι Σίξερς. Εδώ και χρόνια όμως στο ΝΒΑ τα προγνωστικά του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη είναι το ανέκδοτο του Μάη και του Ιούνη. Είναι τόσο μεγάλη η καταπόνηση πλέον των αθλητών και τόσο αστάθμητος ο παράγοντας των τραυματισμών στα playoffs που για να νικήσεις το τελευταίο ματς της χρονιάς δεν φτάνουν καν όσα προγραμματίζεις…

Οι Μπακς είναι μια ομάδα κορεσμένη. Η αλλαγή προπονητή μοιάζει ένας τρόπος για να αλλάξει την ατμόσφαιρα και ο Έντριαν Γκρίφιν που ανέλαβε τη θέση του ήρθε τον Ιούνη ως την Ελλάδα για να τα… μιλήσει με τον Γιάννη (ήταν μαζί στο ΣΕΦ σε έναν από τους τελικούς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της Α1). Προφανώς οι κινήσεις που έγιναν με τις ανανεώσεις συμβολαίων έχουν περάσει από την έγκριση του… δικού μας. Έτσι συμβαίνει με τους franchise players άλλωστε στο ΝΒΑ.

Ποιες ομάδες περιμένουν στην γωνία την αποτυχία των Μπακς; Πρώτοι και καλύτεροι οι Νικς. Εκεί που πολύ θα τον ήθελαν όλοι οι μεγάλοι χορηγοί του: Στην πιο μεγάλη αγορά των ΗΠΑ. Εννοείτε όμως ότι εάν και εφόσον προκύψει θέμα σε έναν χρόνο από τώρα, θα σπεύσουν πολλοί και διάφοροι. Ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ είναι ο Γιάννης στο τρέχον ranking μετά τον Νίκολα Γιόκιτς. Και αν σε ένα χρόνο δεν είναι (πάλι) πρώτος; Αναμένεται σίριαλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ