Η «κάψα» του Ποντένσε και η παράδοση των Μαροκινών

Η «κάψα» του Ποντένσε και η παράδοση των Μαροκινών

Ο Πορτογάλος έκανε τη διαφορά με την σέντρα - ξυράφι και ο Ελ Κααμπί θύμισε... τον συμπατριώτη του

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε τελικά το ρίσκο με τον Ντάνιελ Ποντένσε, χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» τον Πορτογάλο άσο, στο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ.

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση από πλευράς του Ισπανού τεχνικού αλλά κρίνοντας κάποιος από το αποτέλεσμα (1-1) ήταν μια επιτυχημένη επιλογή του Μαρτίνεθ, καθώς ο Ποντένσε είχε την εξαιρετική ασίστ στο γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο Ολυμπιακός την Ένωση.

Την έκανε λοιπόν και με το παραπάνω την δουλειά του ο Πορτογάλος άσος, ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, δείχνοντας μάλιστα από την πρώτη μέρα της επιστροφής την «κάψα» του να παίξει εναντίον της ΑΕΚ.

Έδειξε στoν προπονητή του πόσο πολύ ήθελε ν’ αγωνιστεί εναντίον της ΑΕΚ, έχοντας εξαιρετική παρουσία στις προπονήσεις στο Ρέντη.

Όπως προαναφέραμε δεν ήταν εύκολη η απόφαση του Μαρτίνεθ, να ρίξει βασικό στο ντέρμπι τον Ποντένσε, αλλά δεν χωρά αμφιβολία πως ο 27χρονος εξτρέμ έβγαλε την ποιότητά του στο μεγάλο παιχνίδι.

Γιατί ήταν κίνηση ποιότητας η πάσα που έβγαλε ο Ποντένσε στον Ελ Κααμπί, για να σκοράρει ο Μαροκινός σέντερ φορ το 1-1.

Ήταν μια σέντρα – ξυράφι στην πλάτη της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», μια πάσα που άφησε τους στόπερ της ΑΕΚ να ζητούν οφσάιντ χωρίς όμως να έχουν δίκιο.

Έτσι γίνεται όταν ο επιθετικός κάνει την τέλεια πάσα, αφήνει ανήμπορη την αντίπαλη άμυνα και είναι γεγονός πως ο Ποντένσε έκανε την τέλεια σέντρα.

Ο Ολυμπιακός πήρε πολλά από την επιστροφή του 27χρονου εξτρέμ και η ισοπαλία στην έδρα της Ένωσης ήταν αποτέλεσμα (και) της ευφυίας του Πορτογάλου επιθετικού.

Πάμε όμως να δούμε κι ένα ακόμα στοιχείο του ντέρμπι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφορά τον Ελ Κααμπί.

Φτιάχνουν μια παράδοση οι Μαροκινοί σέντερ φορ του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει πολλές φορές κόντρα στην Ένωση αλλά βλέπουμε πως ένας συμπατριώτης του, ο Ελ Κααμπί πήρε την… σκυτάλη από τον Γιουσέφ.

Στη φάση του γκολ έκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε καλό σέντερ φορ. Κινήθηκε στην πλάτη των στόπερ της Ένωσης, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον Ποντένσε να τον «ψάξει» στην αντίπαλη περιοχή κι από αυτή την καλή συνεργασία βρήκε δίχτυα ο Ολυμπιακός.

Δεν ήταν όμως μόνο το γκολ που έκανε τον σέντερ φορ των πειραιωτών να ξεχωρίσει. Ο Ελ Κααμπί είχε μια «γεμάτη» εμφάνιση, είχε μια παλικαρίσια παρουσία, καθώς έβγαλε το… λάδι των δύο στόπερ της Ένωσης.

Έβαλε γκολ, έτρεξε πολύ πιέζοντας ψηλά κι έδωσε πολλές «μάχες» για να κρατήσει μπάλες.

Αν μη τι άλλο ο Ελ Κααμπί ήταν ένα μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού από το ντέρμπι, με τον Μαροκινό να βγάζει μια δυναμική εικόνα.

Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στο μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης με την Φράιμπουργκ και στόχος φυσικά των «ερυθρόλευκων» είναι να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ