Το αποτέλεσμα που δεν ήρθε την Κυριακή και η δοκιμασία στον άξονα…

Το αποτέλεσμα που δεν ήρθε την Κυριακή και η δοκιμασία στον άξονα…

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλάζει το δέρμα του Ολυμπιακού αλλά έχει ακόμα πράγματα να κάνει...

Στην κουλτούρα των οπαδών του Ολυμπιακού υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Κι ας πρόκειται για ντέρμπι εκτός έδρας. Όπου κι αν ψάξεις δεν θα βρεις ικανοποιημένο οπαδό επειδή η ομάδα του ήρθε ισόπαλη στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ. Μα το πάμε κι ένα βήμα παρακάτω. Ο μέσος οπαδός του Ολυμπιακού στράβωσε με την οπισθοσθοχώριση στα τελευταία λεπτά. Θεωρούσε ότι εκεί που είχε φτάσει το παιχνιδάκι η ομάδα του ήθελε ένα σπρώξιμο από τον πάγκο για να διεκδικήσει τη νίκη. Δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί γιατί κουράστηκε ο αεικίνητος Μασούρας και γιατί δεν είχε άλλα να δώσει ο εξαιρετικός και σε αυτό το παιχνίδι Φορτούνης. Ούτε θα μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτεί ότι ακολουθεί κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ.

 Τούτων δοθέντων το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια θα καταγραφεί ως χαμένη ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη. Ωστόσο υπάρχει μια κρίσιμη παρατήρηση που δεν γίνεται να παραγραφεί επειδή ο Ολυμπιακός δεν πήρε το ντέρμπι. Αφορά την εικόνα του από το εικονίδιο στο ως το εβδομηκοστό πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης. Εικόνα που πείθει ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν αφήνουν πίσω τους την αγωνιστική μειονεξία της περσινής χρονιάς. Ότι βρίσκουν τους τρόπους να ανταπεξέρχονται στην πίεση των ισχυρών αντιπάλων τους και να τους πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα. Φάνηκαν στα πρώτα λεπτά, στα πουλήματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή, σε κάποιες σπαμωδικές αντιδράσεις της άμυνας.
Προφανώς τίποτα από αυτά δεν έχει διαφύγει της προσοχής του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ούτε κανείς περιμένει να λυθούν όλα μέσα σε τρεις μήνες όταν με άλλους παίκτες σε άρχιζε η προετοιμασία και με άλλους παίκτες, σε μεγάλο βαθμό, θα συνεχίσει από εδώ και πέρα. Στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Φράιμπουργκ ο Ολυμπιακός καλείται να συνεχίσει στο δρόμο της συνεχούς αγωνιστικής βελτίωσης. Η γερμανική ομάδα παίζει σε υψηλή ένταση και η επίθεση της πετάει φωτιές. Θα είναι μια κρίσιμη δοκιμασία για τη ραχοκοκαλιά της ομάδας του Ισπανού προπονητή. Εκεί που πίσω από τον Εσσε υπάρχει ο Ιμπόρα που παίζει σε πολύ χαμηλότερους ρυθμούς και πίσω από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ουσιαστικά ετοιμοπόλεμος εμφανίζεται μόνο ο Αντρέας Ντοη. Έχω την εντύπωση ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα δοκιμαστεί σκληρά ο άξονας των ερυθρολεύκων όπως, χωρίς τον Έσσε δοκιμάστηκε σκληρά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι με την ΑΕΚ…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ