ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Σέντερ… γκολ και ισοπαλία! (vid)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Σέντερ… γκολ και ισοπαλία! (vid)

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ανοιξε το σκορ ο Πόνσε (22’), απάντησε ο Ολυμπιακός με τον Ελ Κααμπί (38’).

Πόνσε – Ελ Κααμπί… 1-1! Με τους σέντερ φορ των δύο ομάδων σκοράρουν από ένα γκολ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι στη Νέα Φιλαδέλφεια 1-1, στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League. Οι Κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο 22’ με τον Αργεντινό, αλλά οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν στο 38’ με τον Μαροκινό. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το διπλό από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένα ακόμα εκτός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ που ο Ολυμπιακός παίρνει αποτέλεσμα, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν δύο ισοπαλίες και μία νίκη στην Opap Arena. Μετά το αποψινό αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 10 βαθμούς σε 4 αναμετρήσεις, ενώ η ΑΕΚ είναι στην 6η θέση με 5 πόντους σε 3 παιχνίδια (σ.σ είχε αναβληθεί το ματς της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο αποψινό παιχνίδι έκαναν ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα οι Ποντένσε και Γιόβετιτς, με τον πρώτο μάλιστα να έχει την ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί. Ο δεύτερος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Μαροκινού επιθετικού.

Διαβάστε επίσης: Δάκρυσε το λιμάνι για τον Βασίλη του – Στον ουρανό του ΣΕΦ για πάντα το 7 του Kill Bill

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς μπροστά από την εστία και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην τετράδα της άμυνας. Οι Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν στα χαφ, με τον Ελίασον δεξιά, τον Τσούμπερ αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από την άλλη, ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην άμυνα. Οι Καμαρά και Εσε ήταν στα χαφ, με τον Φορτούνη λίγο πιο μπροστά σε ρόλο 10αριού. Οι Ποντένσε και Μασούρας ήταν στα δύο άκρα και ο Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ανοιξε το σκορ ο Πόνσε

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 6ο λεπτό απείλησε με τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 12’ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίνι στον Ρότα, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR είδε ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση από τον Ισπανό μπακ του Ολυμπιακού και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Στο 18’ η ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά του Μοχαμάντι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ενωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πόνσε. Ο Ρότα έπαιξε το 1-2 με τον Γιόνσον από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Αργεντινός από κοντά με προβολή το 1-0 για την ΑΕΚ.

Αντίδραση και ισοφάριση από τον Ολυμπιακό 

Μετά το γκολ του Πόνσε ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 26’ ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, αλλά ο πορτιέρο της ΑΕΚ έδιωξε με γροθιές. Στο 30’ ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Μασούρα. Ο διεθνής άσος έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Στάνκοβιτς με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Φρέιρε πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 37’ η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ισοφαρίζει σε 1-1 το παιχνίδι. Ο Ποντένσε έκανε τη «γλυκιά» σέντρα από δεξιά και ο Μαροκινός επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα ευκαιρία με τον Φρέιρε. Μετά από σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, ο Αργεντινός στόπερ πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-1.

Αλλαγές από τον Αλμέιδα και Μαρτίνεθ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ματίας Αλμέιδα έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Πινέδα και Μήτογλου να παίρνουν τις θέσεις των Γιόνσον και Βίντα, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει το ματς.

Στο 46’ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ελ Κααμπί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 52’ ο Μαροκινός πήγε να παίξει το 1-2 με τον Μασούρα, αλλά το γύρισμα του Ελληνα μεσοεπιθετικού δεν ήταν καλό και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ απάντησε στις αλλαγές του Αλμέιδα, με τους Σκάρπα και Μπιέλ αντί των Ποντένσε και Μασούρα.

Στο 59’ η ΑΕΚ έβαλε γκολ με τον Αραούχο, αλλά ακυρώθηκε σωστά μετά το on field review από τον διαιτητή, καθώς στην αρχή της φάσης ο Πινέδα είχε πάρει την μπάλα με το χέρι. Επτά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Κώστα Φορτούνη, αλλά το σουτ που έκανε ο διεθνής μεσοεπιθετικός κόντραρε σε παίκτη των γηπεδούχων και βγήκε κόρνερ.

Χαμηλός ρυθμός, νέες αλλαγές

Στο 69’ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Ιμπόρα να παίρνει τη θέση του Φορτούνη. Στο 72’ ο Αλμέιδα απάντησε με τον Γαλανόπουλο αντί του Αραούχο και στο 75’ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ζίνι και Αμραμπατ αντί των Ελίασον και Σιμάνσκι.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, μετά τις αλλαγές, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο 81’ να κάνει δύο ακόμα κινήσεις από τον πάγκο, βάζοντας τους Ορτέγκα και Γιόβετιτς αντί των Εσε και Ελ Κααμπί. Μετά τη διπλή αλλαγή του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ απείλησε με τον Ζίνι.

Ο Αφρικανός σούταρε δυνατά με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 85’ ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η ΑΕΚ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε στημένα γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 1-1.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γιόνσον (46΄ Πινέδα), Ελίασον (75΄ Αμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72΄ Γαλανόπουλος), Πόνσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ροντινέι, Εσε (81΄ Ορτέγκα), Καμαρά, Μασούρας (54΄ Μπιέλ), Φορτούνης (69΄ Ιμπόρα), Ποντένσε (54΄ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81΄ Γιόβετιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ