Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Ο… Cobra Kai του Θρύλου

Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Ο… Cobra Kai του Θρύλου

Strike first, Strike hard, No mercy… To μότο του Cobra Kai και ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού που μοιάζουν βγαλμένοι από το ίδιο «σενάριο»

Εννιά γκολ λοιπόν σε 11 ματς. Και μια ιστορία βγαλμένη από το καλύτερο σενάριο. Για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που ήρθε αθόρυβα στον Πειραιά όπως πάνω-κάτω και ο συμπατριώτης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί πριν τέσσερα χρόνια. Και αν ο Γιουσέφ είναι στη «δύση» της καριέρας του, ο Αγιούμπ αποδεικνύει με τα ερυθρόλευκα τι σημαίνει «έξυπνη βόμβα» στο μεταγραφικό παζάρι.

Και πως με το… άγγιγμα της κόμπρα που τον διακρίνει ποδοσφαιρικά εξελίσσεται στο «φαινόμενο» του φετινού Ολυμπιακού. Δεν είναι δίκαιο προφανώς για την προσπάθεια που κάνει ο νέος Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βάλουμε στον προβολέα μόνο τον Μαροκινό στράικερ. Είναι όμως αναμφίβολα ένα από τα βασικά στοιχεία της μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού και της παρουσίας μιας ομάδας με κεφαλαία γράμματα από τον Ισπανό προπονητή.

Ο Ελ Κααμπί άλλωστε το έκανε και χθες απέναντι στον Άρη, όταν τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν. Με δύο «χτυπήματα» αποτελείωσε τον αντίπαλο.

Strike first, Strike hard, No mercy… To μότο του Cobra Kai και ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού μοιάζουν βγαλμένοι από το ίδιο «σενάριο». Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να κάνει καριέρα ηθοποιού ή καρατέκα ο Μαροκινός στράικερ, είναι δεδομένο όμως πως φροντίζει στο χορτάρι, να χτυπάει πρώτος, να χτυπάει δυνατά και να μην δείχνει έλεος στον αντίπαλο.

Ο… Cobra Kai του Θρύλου έχει ξεπεράσει και τις μεγαλύτερες προσδοκίες που υπήρχαν όταν ερχόταν στο μεγάλο λιμάνι και σίγουρα έχει δείξει πως μπορεί να συνεχίσει την παράδοση που ξεκίνησε ο συμπατριώτης του, Ελ Αραμπί.

Οι επιδόσεις του άλλωστε είναι εντυπωσιακές, τα 9 γκολ σε 11 ματς ένα στατιστικό σπάνιο. Και αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως και στα 9 γκολ χρειάστηκε απλά ένα άγγιγμα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, το… σενάριο για τον Cobra Kai του Ολυμπιακού γίνεται ακόμη καλύτερο. Για τον Ελ Κααμπί που έχει σπάσει όλα τα προσωπικά του ρεκόρ και έχει βάλει πλώρη για να σπάσει και τα ερυθρόλευκα ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ