Το θέμα δεν είναι «πως» αλλά «ποιος»

Το θέμα δεν είναι «πως» αλλά «ποιος»

Με 27 τελικές σε μια βραδιά το παράξενο θα ήταν ο Ολυμπιακός να μην κάνει περίπατο στους Ζωσιμάδες...

Αν δεν χάθηκε κάπου το μέτρημα; Ο λογαριασμός ως εδώ λέει πως ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έπειτα από 7 αγωνιστικές Super League μετρά 137 τελικές προσπάθειες που τις έχει ήδη ανταλλάξει με 22 γκολ. Δηλαδή ο Ισπανός τεχνικός βλέπει την ομάδα του να εκτελεί 19.5 ανά ματς στις αντίπαλες εστίες και μα χρειάζονται περίπου 6 από το προηγούμενο γκολ ως το επόμενο!

Και αν τέλος πάντων κάποιοι επιμένουν να μην δίνουν μεγάλη σημασία στους αριθμούς; Μάλλον χάνουν μια ευκαιρία προκειμένου να αντιληφθούν πως ότι συμβαίνει μέχρι τώρα σε περιβάλλον πρωταθλήματος δεν έχει να κάνει τόσο με το «πως» ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος και αήττητος αλλά με το «ποιος» είναι εκείνος που κάθε βράδυ ξεχωριστά θα κάνει τη δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Πέρασε στην αντεπίθεση ο Γιοβάνοβιτς: «Ο Λουτσέσκου έχει μανία με τον Παναθηναϊκό, είναι γελοίο αυτό που γίνεται»

Απόψε ήταν ο… νέος Ντανιέλ Ποντένσε με τον καταπληκτικό Ροντινέι να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα. Τα προηγούμενα βράδια, ήταν ο Ελ Κααμπί (5), ο Γιώργος Μασούρας (3), ο Στέφαν Γιόβετιτς (2), ο Κώστας Φορτούνης (1), ο Πεπ Μπιέλ (1) κλπ. Και έτσι θα πάει όσο οι Πειραιώτες επεκτείνουν αυτή την ιδιαίτερη κυριαρχία τους στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Είναι τόση η ποιότητα τους στη δημιουργία που εγγυάται για την αποτελεσματικότητα τους, ακόμη και σε βράδια σαν το αποψινό που ο Ελ Κααμπί ας πούμε ατύχησε σε 3-4 κλασικές περιπτώσεις.

Ναι, φυσικά είναι νωρίς. Ναι, το εμπόδιο του ΠΑΣ (χωρίς Καραχάλιο, Εραμούσπε) ήταν χαμηλό και έγινε… μη μετρήσιμο όταν ο Ποντένσε με δύο σουτ με το αριστερό σε έξι λεπτά έκανε το ματς 2-0 στο 23΄. Ναι, έχει πολύ δρόμο μπροστά και όλα εκείνα που αυτονόητα που ταιριάζουν με την περίσταση. Δεν γίνεται όμως να κάνεις τα… στραβά μάτια σε αυτή την διαδικασία που μοιάζει με κρεσέντο για πολυβόλα. Είκοσι-δύο γκολ σε επτά αγωνιστικές είναι «καλώς τα 3-0» και κάτι ακόμη…

Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός είναι πλέον στο +5 από τον ΠΑΟΚ. Στο +6 από τον Παναθηναϊκό που έχει ματς λιγότερο αλλά και την υποχρέωση να εμφανιστεί στο Καραϊσκάκη με την επανέναρξη (21/10). Στο +8 από την ΑΕΚ που βεβαίως είναι με δύο ματς λιγότερα σε αυτή την ισορροπία. Υπάρχει ένα πρώτο προβάδισμα στο τραπέζι. Υποθήκη για το πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια…

Φυσικά η δουλειά δεν τελείωσε στα Γιάννενα. Πριν από τη διακοπή υπάρχει το ταξίδι στην περιφέρεια της Βοϊβοντίνα και η παρτίδα με την Μπάτσκα Τόπολα που για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ ίσως να ξεκίνησε από χθες. Άφησε στην Αθήνα τον Σαντιάγκο Έσε και τον Βιθέντε Ιμπόρα μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο που τραυματίστηκε κόντρα στον Άρη. Έβγαλε από το ημίχρονο απόψε τον Φορτούνη και τον Ποντένσε με τον Ελ Κααμπί στο 65΄.

Εκμεταλλεύτηκε τα δεδομένα και έχει να λέει πως φρόντισε και για την διαχείριση, πριν από αυτό το αντάμωμα με τους Σέρβους που μοιάζει με την «πυξίδα» του γκρουπ: Το κλειδί για το μίνιμουμ της 3ης θέσης που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ