Μέσα σε μόλις δύο μήνες…

Μέσα σε μόλις δύο μήνες…

Ο Ολυμπιακός που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, έχει 27 τελικές και 22 γκολ σε επτά παιχνίδια…

Μπορεί εύκολα να σταθεί κάποιος στην 1η θέση που έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να σταθεί επίσης στους 19 βαθμούς και στα 22 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα.

Είναι απολογισμός εντυπωσιακός, ειδικά για μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή. Με ουκ ολίγους νέους παίκτες και με νέο προπονητή. Ωστόσο, στα δικά μου μάτια, το μεγαλύτερο κέρδος είναι άλλο.

Διαβάστε επίσης: Πάτησε «γκάζι» ο Ορτέγκα

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι παίκτες του, έχουν κερδίσει τον πάντα απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού. Οι φίλοι της ομάδας απολαμβάνουν κάθε λεπτό των αγώνων και περιμένουν πως και πως το επόμενο ματς.

Όπως συμβαίνει τώρα, που μετρούν τις μέρες, για να φτάσει η Πέμπτη και το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα.

Και το εντυπωσιακό είναι ότι το κέρδος αυτό ήρθε μετά από μόλις δύο μήνες. Σε ένα διάστημα με αρκετά παιχνίδια. Πέντε ευρωπαϊκά και επτά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και αν δεν υπήρχε η ήττα από την Φράιμπουργκ θα μιλούσαμε τώρα για εκπληκτικό ξεκίνημα.

Σε αυτά τα 12 παιχνίδια και ανεξαρτήτως αντιπάλου, ο Μαρτίνεθ ήταν πιστός στο πλάνο του. Δεν άλλαξε σύστημα και μάλιστα κατάφερε να εντάξει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Κάτι που αν μη τι άλλο πιστώνεται στον Ισπανό τεχνικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα Γιάννενα για να παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι εκτός Αθήνας και δεν ήταν και λίγοι αυτοί που περίμεναν να δουν την εικόνα τους. Και μάλιστα σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνεθ μετέτρεψε το ματς σε… εκδρομή στην πανέμορφη πόλη της Ηπείρου. Με την έναρξη του ματς απέκτησε τον έλεγχο και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους, όχι μόνο να απειλήσουν, αλλά να κρατήσουν την μπάλα.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε με δύο σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Κλέιμαν και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός της περσινής σεζόν, επίσης είχε προηγηθεί με 2-0 στην έδρα του ΠΑΣ, αλλά ισοφαρίστηκε.

Άλλο ο περσινός Ολυμπιακός, άλλο ο φετινός του Μαρτίνεθ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και τρίτο γκολ και είχαν 27 τελικές! Κάτι που κατάφεραν στο τέλος του ματς με τον εντυπωσιακό φέτος Ροντινέι. Και δεν κινδύνεψαν, ούτε μια φορά από τους γηπεδούχους…

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από τον Βραζιλιάνο μπακ και τον Ποντένσε που «καθάρισε» το ματς, είχαν έναν εξαιρετικό Καμαρά που πάτησε όλα τα σημεία του γηπέδου και τον Ορτέγκα που ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και την Κυριακή πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση.

Οι Πειραιώτες κοιτάζουν μπροστά και το παιχνίδι στην Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα. Μια ομάδα που βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος και είναι το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι ότι την αντιμετωπίζει εκτός έδρας, νωρίς, Γιατί θα ήταν εντελώς διαφορετικό να την πετύχαινε 5η ή 6η αγωνιστική και αλλιώς στο δεύτερο ματς που ελπίζουν ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανώτεροι και πρέπει στην Σερβία να κερδίσουν. Κάτι που μπορούν φυσικά να καταφέρουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ