Το διπλό κυβερνητικό σκάνδαλο στο ΟΑΚΑ…

Το διπλό κυβερνητικό σκάνδαλο στο ΟΑΚΑ…

Ως πότε θα κρύβονται στην κυβέρνηση χωρίς να δίνουν εξηγήσεις; Τι λέτε κι εσείς κύριε υφυπουργέ μου…

Η κυβέρνηση είναι διπλά εκτεθειμένη. Και σε όσους την κατηγορούν ότι τα κάνει πλακάκια με συγκεκριμένους επιχειρηματίες στο ποδόσφαιρο και σε όσους υποστηρίζουν ότι με την αλλοπρόσαλλη τακτική της δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.

Όχι ότι θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου, αλλά σπεύδω να διευκρινίσω από την αρχή ότι έχω μια ορισμένη αλλεργία με τους επενδυτές όταν αυτοί πρόκειται να αξιοποιήσουν δημόσια περιουσία. Όποιος θέλει να επενδύσει δεν είναι απαραίτητο να παίρνει για ένα κομμάτι ψωμί, δημόσια γη.

Μού φαίνεται απαράδεκτο είτε θέλει να φτιάξει ουρανοξύστες είτε καζίνο είτε εμπορικά κέντρα. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχουμε ανάγκη. Τέλος πάντων. Με την ίδια δυσπιστία και επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζω και τους επενδυτές του Athens Alive.

Αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι πως έτσι κι η κυβέρνηση τους επιτρέψει να σηκώσουν μεγαθήρια τότε είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να ρίξουν τσιμέντα και να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Έτσι και κλείσει η συμφωνία η κυβέρνηση θα βγει να πανηγυρίσει για την «σπουδαία επένδυση» που ανάμεσα σε όλα τα άλλα δείχνει ότι «οι επενδυτές εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» και άλλα τέτοια που λένε κάθε βράδυ στις τηλεοράσεις οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Πως διάολο θα γίνουν όλα αυτά όταν η κυβέρνηση εκτός από τους δύστυχους πολίτες, δουλεύει και τους επενδυτές. Αυτούς που φιλοδοξεί να τους φέρει να επενδύσουν. Πως γίνεται ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει την τελευταία και κρίσιμη συνάντηση με τους εν λόγω επενδυτές, το ΟΑΚΑ να υπογράφει συμφωνία για την παραχώρησή του για ακόμα δυο χρόνια στην ΑΕΚ.

Αν η ΑΕΚ παραμείνει ακόμα δυο χρόνια στο ΟΑΚΑ όπως προβλέπει η νέα σύμβαση τότε που θα μπουν για να κάνουν τις δουλειές τους οι ξένοι επενδυτές που φέρνει μαζί του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Αυτό είναι το τεράστιο πολιτικό ζήτημα που δεν προκύπτει επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή το αναφέρει σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σημειώνω ότι ο ίδιος δεν βάλλει κατά της κυβέρνησης για την εξέλιξη  αυτή. Τα βάζει με την διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου. Από ποιόν όμως διορίζεται και ελέγχεται η διοίκηση; Μα από την κυβέρνηση, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Πελώριο είναι και το ερώτημα που αφορά τους όρους με τους οποίους η ΠΑΕ  ΑΕΚ «ενοικιάζει» το ΟΑΚΑ.

Πληρώνει μόλις τριακόσιες χιλιάδες ενώ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το κλειστό στο ΟΑΚΑ πληρώνει περισσότερα από τα διπλάσια! Άλλο σκάνδαλο αυτό. Εδώ ταιριάζει η παροιμία «το ένα παιδί καλό παιδί, το άλλο γ… τη μάνα του»… H AEK που φέτος αναμένεται να έχει αυξημένα έσοδα ενοικίασε το ΟΑΚΑ με λιγότερα λεφτά από αυτά που έδινε μέχρι τώρα! Βλέπετε το ένα παιδί το καλό, είναι υιοθετημένο από τον υπουργό Επικρατείας  Αλέκο Φλαμπουράρη κι έτσι «δικαιολογείται» η ξεχωριστή μεταχείριση.

Σε αυτά τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την Δευτέρα το μεσημέρι πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση διότι είναι διπλά εκτεθειμένη. Και σε όσους την κατηγορούν ότι τα κάνει πλακάκια με συγκεκριμένους επιχειρηματίες στο ποδόσφαιρο και γενικότερα και σε όσους υποστηρίζουν ότι με την αλλοπρόσαλλη τακτική της δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.

Εδώ μιλάμε για ένα διπλό σκάνδαλο που αναδεικνύεται περίτρανα από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του to10.gr. Ως πότε θα κρύβονται στην κυβέρνηση χωρίς να δίνουν εξηγήσεις; Τι λέτε κι εσείς κύριε υφυπουργέ μου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ