Τώρα χρειάζεται ηρεμία

Τώρα χρειάζεται ηρεμία

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι να ηρεμήσει.

Πως το έλεγε το τραγούδι; «Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη…». Κάπως έτσι είναι αυτήν την περίοδο ο Ολυμπιακός. Οι ήττες εξάλλου πάντα φέρνουν μουρμούρα. Σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα αθλήματα. Ειδικά αν προέρχονται από έναν μισητό αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός για τους Πειραιώτες.

Συμφωνώ ως ένα σημείο με τον Σφαιρόπουλο, ο οποίος έδειξε τον εκνευρισμό του για την ερώτηση του Αρη Μπάρκα (σε αυτό δεν συμφωνώ). «Δεν γίνεται να φέρουμε το τέλος με μία ήττα (σ.σ. αν και ήταν δύο αφού είχε προέλθει και εκείνη με την Μπάρτσα)», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Δεν έχει και άδικο. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο 4-2 στην Ευρωλίγκα και μέσα στους τρεις στόχους τους. Που είναι και το σημαντικό έτσι;

Να τα πούμε όσο πιο απλά γίνεται. Ο κόσμος ενοχλήθηκε που έχασε από τον Παναθηναϊκό. Όχι που έχασε στην έδρα του, αλλά για τον αντίπαλο. Είναι άλλο να ηττηθείς από την Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ εντός και άλλο από τους «πράσινους». Εκεί ουσιαστικά είναι και το πρόβλημα, με τον Ολυμπιακό να παραμένει ψηλά στις θέσεις της κατάταξης της Ευρωλίγκας.

Βέβαια από την άλλη δεν γίνεται να μην εκφράσεις και τον φόβο σου ενόψει του προγράμματος που ακολουθεί.

Γιατί τα ματς με Φενέρ (Τετάρτη) και Ερυθρό Αστέρα (Παρασκευή), μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι για τους Πειραιώτες. Πολλά μπορούν να  συμβούν και καλό θα είναι να αλλάξει το… τσιπ ο Ολυμπιακός για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Εύκολα μπορεί να γίνει 4-4 το ρεκόρ με το πρόγραμμα να είναι φωτιά στη συνέχεια…

Οσο για το παιχνίδι της Κυριακής; Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν χολωμένοι με το Ρέθυμνο. Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η αρμόζουσα στην άμυνα. Οι 65 πόντοι σε τρία δεκάλεπτα είναι σίγουρα απωθητικοί. Φέρνουν την καταστροφή; Όχι σίγουρα.

Απλά ειλικρινά ένιωθα σε 30 λεπτά παιχνιδιού, πως περισσότερο το πίστευε το Ρέθυμνο το ματς και όχι ο Ολυμπιακός. Η ποιότητα των μονάδων των «ερυθρόλευκων» τελείωσαν την αναμέτρηση, ο Ρόμπερτς απάντησε στον… εαυτό του, ο Τόμπσον πήρε το «όπλο» του και ο Τολιόπουλος επιβραβεύτηκε ο ίδιος με την εμφάνισή του και βροντοφώναξε ότι «μπορώ να βοηθήσω».

Όλα αυτά ανήκουν μία και καλή στο παρελθόν. Οι κρίσεις στις οικογένειες όμως περνούν εκ των έσω.

Ότι ειπώθηκε στο ΣΕΦ το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να είναι και ο λόγος για να μπορέσει η ομάδα σιγά σιγά να βρει τον δρόμο της.  Το έχει κάνει στο παρελθόν, μπορεί να το κάνει και τώρα;

Θα το μάθουμε σε λίγο καιρό. Πάντως αυτήν την περίοδο χρειάζεται ηρεμία. Θα κάτσουν σήμερα να αποφορτιστούν και από αύριο ξανά στο παρκέ για δουλειά. Μέσω αυτής θα βελτιωθούν και μόνο μέσω αυτής. Στις φουρτούνες φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι και τα καλά πληρώματα.

ΥΓ1 Ο Πάτρικ Γιανγκ κατάφερε σε μία μέρα να ρίξει στο πάτωμα την εκτίμηση που είχαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του. Ένα «Τι θα γινόταν αν δεν είχε χτυπήσει», έγινε αυτόματα ένα «Να πας από κει που ήρθες αχάριστε». Αναμενόμενο..

ΥΓ2 Σας αφήνω με αυτό εδώ. Πόσο διαφορετικά θα ήταν ρε Εϊσι εάν δεν είχες αυτά τα ρημαδογόνατα… «Εφτά φορές να πέσεις, οκτώ να σηκωθείς. Πάμε Ολυμπιακέ. Να παλέψουμε μαζί. Οικογένειά μου ο Ολυμπιακός». Μας συγκίνησες ρε παικτάρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ