Φτιάξε ομάδα με τα τσίρκουλα και πάρε πρωτάθλημα

Φτιάξε ομάδα με τα τσίρκουλα και πάρε πρωτάθλημα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ευρεσιτεχνία που ακούει, στο όνομα Σύριζα. Κι υποκλίνεται στο μεγαλείο, του Αλέξη του άχαστου, που δουλεύει, τα ψημάρια τους Έλληνες, ψιλό γαζί.

ΕΝΑ έχω να πω: Η μεγαλύτερη εφεύρεση. Η μεγαλύτερη πατέντα. Το μεγαλύτερο κόλπο, στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ακούει στο όνομα Σύριζα. Ποιος Καποδίστριας; Ποιος Λευτεράκης Βενιζέλος. Ποιος Ιωάννης Μεταξάς; Ποιος παραμύθι φούρναρης, Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής; Ποιος Γιώργης Παπαδόπουλος; Ποιος Ανδρέας Παπανδρέου, που πήγαινε βόλτα τη γκόμενα με το κότερο του Σωκράτη, το «Γκουανταλαχάρα»; Ποιος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έφτυσε αίμα για να γίνει πρωθυπουργός, αλλά πάτησε τη μπανανόφλουδα με το Σαμαρά κι έπεσε πριν την ώρα του; Που να φτουρήσουνε όλοι αυτοί, μπροστά στον Τσίπρα. Τα Ιμαλάια είναι ο Αλέξης κι οι άλλοι διαλέγουν και παίρνουν. Από το λόφο Σκουζέ, το λόφο του Φιλοπάππου και το Λυκαβηττό.

ΑΝ ο Γιώργος Νταλάρας έχει να λέει, ότι πριν γίνει τραγουδιστής, έκανε σαράντα δουλειές, ο Αλέξης τη πρώτη του, δουλειά την έπιασε στα 35: Βουλευτής. Τη δεύτερη στα 41: Πρωθυπουργός. Και χωρίς, να φέρει το όνομα Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης. Μια σύντομη προϋπηρεσία στη ΚΝΕ και μια φάτσα που γράφει στο γυαλί, ήταν τα προσόντα του. Για το πτυχίο του μηχανικού, δεν το συζητάμε. Όταν ανοίγει το στόμα του και μιλάει καταλαβαίνεις πως το πήρε. Είναι ομορφόπαιδο όμως. Και σαν ομορφόπαιδο, μπορείς να γίνεις ηθοποιός. Μοντέλο. Γαμπρός. Ο Αλέξης, διάλεξε το καλύτερο: Πρόεδρος του Συνασπισμού.

ΚΙ όταν το πολιτικό σύστημα έκατσε στη κέντα των Μνημονίων, ο Αλεξάκος έκανε τη κρίση ευκαιρία. Ποιο κορόιδο Έλληνας και ποια χαζοβιόλα Ελληνίδα δεν θα πέφτανε στον έρωτά του; Για πλάκα τους δούλεψε. Πάρε εσύ, όλους αυτούς τους περίεργους, Κατρούγκαλους, Βαρεμένους και σία και κάνε κυβέρνηση. Φτιάξε ομάδα με τα τσίρκουλα και πάρε πρωτάθλημα. Μια ογδοντάρα του έχει φύγει του Ιβάν και μέχρι δεύτερος έρχεται και καταϊδρωμένος. Ο Αλέξης έχει πάρει τρία. Δύο εκλογές κι ένα δημοψήφισμα. Και κάτω από ποιες συνθήκες; Για τον Αντρέα ήταν εύκολό. Αβέρτα έδινε λεφτά, αβέρτα διόριζε. Σε τριαξονικό φορτηγά και νταλίκες ερχόντουσαν τα δανεικά. Και σε συνάλλαγμα. Τα να πουλάς τότε παραμύθι ήτανε εύκολο. Άντε πούλα σήμερα;

ΠΗΓΑΙΝΕ εσύ να κάνεις το όχι του δημοψηφίσματος ναι. Και να σε ξαναψηφίσουνε στο καπάκι. Υπέγραφε εσύ και με τα δύο χέρια, ότι ζητάνε οι δανειστές και κάνε ταυτόχρονα το μάγκα και το νταή. Πάρε εσύ τα λεφτά από το πορτοφόλι του κοσμάκη με τη φορολογία και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κι εξακολούθα να λες ότι είσαι αριστερός. Η ευκολία στο παραμύθι και στο δούλεμα, δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά. Κι αντί να τους παίρνουνε με τις ντομάτες, τα ψιμάρια οι Έλληνες, εξακολουθούνε να τους πιστεύουνε. Τελευταίο σότο η έξοδος από τα Μνημόνια. Και, καθαρή μάλιστα. Σε τρία τέρμινα. Το Φθινόπωρο θα βροντήξουν τα κανόνια από τον Λυκαβηττό. Η Ελλάς σπάει τα δεσμά του Μνημονίου. Το πε ο Τσίπρας, το πε ο Τσακαλώτος, το λέει και το ξαναλέει ο Πάνος Καμμένος: Με το που θα τελειώσουν τα μπάνια του λαού τον Αύγουστο, Μνημόνιο τέρμα. Είναι ποτέ δυνατόν να λένε ψέματα;

ΘΑ μου πείτε τώρα, πως είναι δυνατόν να βγαίνεις από τα Μνημόνια και η Εφορία, από τούδε και στο εξής να παίρνει ένα πεντακοσάρικο από τα εισοδήματα των πέντε χιλιάδων το χρόνο; Πως είναι δυνατόν να βγαίνεις από τα Μνημόνια, κι από τη 1η του Γενάρη να ξανακόβονται οι συντάξεις; Ακόμα κι αυτές των τετρακοσίων ευρώ. Είπαμε όμως. Αλέξης, είναι αυτός. Ό,τι θέλει λέει κι ό,τι γουστάρει κάνει. Κόβει, όπως όλοι οι άλλοι τις συντάξεις, για να μην πειράξει τους πελάτες. Τους χαραμοφάηδες του δημοσίου τομέα. Και πως θα βγεις από τη κρίση, όταν παίρνεις ότι έχει, απομείνει από τις τσέπες του κοσμάκη; Ποτέ. Φεύγοντας τα λεφτά, από τις τσέπες των καταναλωτών, φεύγουν από την αγορά. Πέφτει ο τζίρος. Πτώση του τζίρου, σημαίνει απολύσεις, σημαίνει λουκέτα, σημαίνει αύξηση της ανεργίας. Κι όπως έχει πει ο Απόστολος Παύλος , στην προς Μενιδιάτες επιστολή του , «έλλειψη  χρημάτων, στάσης εμπορίου». Κι όταν πέφτουν οι δουλειές, όταν στην αγορά, δεν κυκλοφορεί σέντζι, αυξάνουν όπως είπαμε τη φορολογία.

ΜΙΛΑΜΕ για κοκτέιλ θανάτου. Είναι ποτέ δυνατόν όταν μειώνονται τα εισοδήματα να αυξάνεται η φορολογία; Από που θα βρει ο άλλος να πληρώσει; Κι όταν  δεν μπορεί να βρει, δεν πληρώνει. Το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους που έχει υπολογίσει και πάει σε νέα μέτρα. Θα μου πείτε τώρα, δεν τα ξέρουνε όλα αυτά Τσίπρας Τσακαλώτος και  λοιποί παραμύθι φούρναρης αριστεροί; Σαφώς και τα ξέρουνε. Όπως τα ξέρανε και οι προηγούμενοι που κάνανε τα ίδια. Σαφώς κι είναι σε γνώση τους, ότι κουβαλάνε νερό με το κοφίνι. Δεν τους ενδιαφέρει. Ενδιέφερε δηλαδή, τον Αδαμίδη, τι θα γινότανε η ΑΕΚ; Η καταστροφή της ΑΕΚ ήταν δεδομένη. Αυτός όμως σαν πρόεδρος, πέρασε καλά. Έτσι ακριβώς και οι πολιτικοί. Το ότι η καταστροφή της Ελλάδος και των Ελλήνων είναι δεδομένη, ποσώς τους ενδιαφέρει. Αυτοί σαν πρωθυπουργοί, σαν υπουργοί και σαν βουλευτές περνάνε καλά. Ο Τέρενς Κουίκ σαν δήθεν Υφυπουργός Εξωτερικών, έχει κάνει περισσότερα ταξίδια κι απ’ τον Γκιούλιβερ. Με τα μίλια που έχει διανύσει στον αέρα, στα τρία χρόνια που παριστάνει τον Υφυπουργό, αν ήτανε ιπτάμενος θα είχε θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Ο Κοτζιάς τρώει, πίνει και χαμογελάει. Η Αχτσιόγλου, έχει ένα ύφος και καμάρωνε σαν τη Μαντάμ Σουσού. Ο Καρανίκας από τα καφενεία και τα μπαρ έχει γραφείο στο Μαξίμου. Αλλοίμονο στα κορόιδα που τρώνε τα σότα. Αυτά.

Στο τραγούδι της ημέρας, Nashville Jam- Jampalaya.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ