Ο πιστός «στρατιώτης» του Άρη Γιάννης Μιχαλήτσος

Ο πιστός «στρατιώτης» του Άρη Γιάννης Μιχαλήτσος

Πιο φτωχή από σήμερα η οικογένεια του Άρη, από την απώλεια ενός ανθρώπου που προσέφερε τα μέγιστα στον σύλλογο, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής.

Η οικογένεια του Άρη αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Μιχαλήτσου. Ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με τον Άρη, τον οποίο υπηρέτησε από πολλά πόστα. Ως ποδοσφαιριστής, ως σκάουτερ, αλλά και ως προπονητής.

«Έφυγε» νέος από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος αγαπούσε παθολογικά τον Άρη. Ήταν ο ορισμός του πιστού «στρατιώτη» του συλλόγου. Σε δύσκολες – κυρίως- αλλά και καλές στιγμές.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Ανεβάζει ρυθμούς και ο Πάρδο

Υπήρχε μια περίοδος, που διήρκησε αρκετά χρόνια, που κάθε φορά που απομακρυνόταν κάποιος προπονητής του Άρη από τη θέση του, ο Γιάννης Μιχαλήτσος ήταν η πρώτη επιλογή για να τον αντικαταστήσει. Ποτέ δεν είπε όχι, ποτέ δεν αρνήθηκε.

Ήταν πάντα εκεί για τον αγαπημένο του Άρη. Την ομάδα που ένιωθε σαν οικογένεια του. Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίζουν προσωπικά – και ήμουν ένας από αυτούς- ξέρουν πόσο αγνή και ανιδιοτελής ήταν η αγάπη του και η προσφορά του για την αγαπημένη του ομάδα.

Κορυφαία του στιγμή στην τεχνική ηγεσία του Άρη ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι, για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Απέναντι στην πάμπλουτη αντίπαλο του, με ρόστερ που «ζάλιζε» και παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Τέβες, Σίλβα και Γιάγια Τουρέ, ο Άρης στάθηκε όρθιος (0-0) και διατήρησε το αήττητο στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Με τον Άρη να είναι αριστοτεχνικά στημένος από τον Γιάννη Μιχαλήτσο και να «μπλοκάρει» με την τακτική του, την επιθετική ανάπτυξη της αγγλικής ομάδας. Σε ένα κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης, που στο τέλος αποθέωσε τους παίκτες και τον προπονητή για την προσπάθεια τους.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος, μαζί με τον Γιώργο Σεμερτζίδη, ήταν αυτοί που ανακάλυψαν τον Άγγελο Χαριστέα. Διέκριναν αμέσως το ταλέντο του νεαρού από τις Σέρρες, που ήρθε για να δοκιμαστεί στο Χαριλάου. Ήταν αυτός που δούλεψε μαζί του, μέχρι να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα του Άρη και να καθιερωθεί.

Ο εκλιπών ήταν και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, βοηθούσε άτομα που το είχαν ανάγκη, χωρίς να το «διαφημίζει». Χωρίς αυτό να βγαίνει προς τα έξω. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μπορεί να μη βρίσκεται, πλέον, ανάμεσα μας, όμως, θα έχει πάντα θέση στο πάνθεον των αθανάτων της οικογένειας του Άρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ