Τέτοια ματς μπορείς να τα κλέψεις με μία προσωπική ενέργεια…

Τέτοια ματς μπορείς να τα κλέψεις με μία προσωπική ενέργεια…

Ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε μια στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός που θα μπορούσε να κάνει τουλάχιστον άλλη μια, έβλεπε το ματς από την τηλεόραση...

Η Εθνική μας έπαιξε με πλήρη συνείδηση ότι ποιοτικά υστερεί απέναντι στην Ολλανδία. Όπως ήταν επόμενο ο Γκουστάβο Πογέτ, επέλεξε να κρατήσει τους παίκτες του πίσω από την μπάλα για να μην αιφνιδιαστεί από τους Ολλανδούς που έπαιζαν μόνο για τη νίκη. Γεγονός είναι ότι από το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μόνο οι αντίπαλοι μας κυριαρχούσαν μέσα στο γήπεδο.

Παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί τρόπος να μπλοκαριστεί ο Ντούμφρις, η ομάδα του Κούμαν πίεζε πάρα πολύ ψηλά και δεν άφηνε τους διεθνείς μας να αναπνεύσουν και να προωθήσουν την μπάλα στην επίθεση. Ποια επίθεση όμως όταν εκεί βρισκόταν μόνο ο συγκινητικός Φώτης Ιωαννίδης. Ο Μασούρας προκειμένου να περιορίσει τα ανεβάσματα του Χάρτμαν από τα αριστερά βρισκόταν να παίζει κάτι σαν δεξιός χαφ έχοντας στο νου του κυρίως να αμύνεται.

Διαβάστε επίσης: Ο απίθανος πανηγυρισμός του Εμπαπέ σε γκολ που πέτυχε (vid)

Τούτων δοθέντων χρειάστηκε να αποκρούσει πέναλτι ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής μας, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος για να παραμείνουμε στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο o Κούμαν θέλησε κάνει το σχήμα του πιο ευέλικτο και το άλλαξε πηγαίνοντας ένα κλασικό 4-3-3. Κάπου εκεί ο Πογέτ άρχισε να παίρνει τα ρίσκα του γυρίζοντας και αυτός το σχήμα του σε 4-3-3, πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα στην Εθνική να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να βγει μπροστά.

Από το 50ο λεπτό οι διεθνείς μας ισορρόπησαν το παιχνίδι στον κακό αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Θα ήταν ψέματα να πούμε ότι δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο δεν φοβήθηκαν τους Ολλανδούς.

Ο κόουτς Πογέτ πήρε ένα μεγάλο και εν πολλοίς παράδοξο ρίσκο βγάζοντας το γήπεδο τρεις σέντερ φορ και αφήνοντας στη μεσαία γραμμή χωρίς κλασικό οργανωτή. Ας μην τον… κακίσουμε. Ενδεχομένως εκείνη τη στιγμή αυτό που χρειαζόταν ήταν παίκτες με φυσικές δυνάμεις και όχι με τεχνική. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις η μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα καθίσταται προβληματική.

Έτσι ο Παυλίδης βρέθηκε ανατρέπει αντίπαλο μέσα στην περιοχή του Βλαχοδήμου και ο διαιτητής αν και πήγε στο var, θεώρησε ότι υπήρχε παράβαση και επέμεινε στην πρώτη του απόφαση. Η Εθνική έχασε το ματς αλλά δεν έχασε τις εντυπώσεις ούτε έπαθε ψυχολογική ζημιά. Το πάλεψε μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε. Οι διεθνείς κατέθεσαν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους στο γήπεδο με πρώτους τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Παναγιώτη Ρετσο. Τακτικά, ίσως να ήταν το καλύτερο παιχνίδι των διεθνών μας. Μπορεί να το κατανοήσει κάνεις αυτό βλέποντας το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία και συγκρίνοντας το με αυτό που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πρόκριση από τον όμιλο χάθηκε, αλλά τα τελικά του euro 2024 είναι μία ανοιχτή υπόθεση για την Εθνική μας ομάδα. Υπάρχει ο δρόμος από το Nations League που μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε. Με εμφανίσεις σαν τη χθεσινοβραδινή και με την τακτική προσήλωση στο πλάνο του προπονητή μπορούν να γίνουν πολλά.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις και βλέποντας το ματς στο δεύτερο ημίχρονο αναρωτιέσαι δικαιολογημένα γιατί να μπαίνουν ως αλλαγή οι συγκεκριμένοι παίκτες και να μην είναι διαθέσιμος έστω ως αλλαγή ο Κώστας Φορτούνης. Όταν απεγνωσμένα ψάχνεις εκείνη τη μία ενέργεια μπορεί να σου δώσει το ματς. Ας είναι. Αν μείνουμε σε αυτό και δεν αποδώσουμε τα εύσημα στον Γκουστάβο Πογέτ για τον τρόπο που διάβασε το παιχνίδι και έστησε την ομάδα θα είμαστε άδικοι. Θα αδικήσουμε και την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν όλοι ανεξαιρέτως οι διεθνείς.

Η Ολλανδία έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα από τη δική μας ομάδα ακόμα και όταν παίζει απουσίες. Σημασία σε παιχνίδια με τόσο ισχυρές ομάδες έχει να κρύβεις τις αδυναμίες σου και να μην επιτρέψεις στον αντίπαλο να τις εκμεταλλευτεί επιχειρώντας να σπεκουλάρεις πάνω στις οποίες δικές του. Το έκανε αυτό η Εθνική. Επαιξε με θέληση και πάθος και για αυτό ανταμείφθηκε με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ