Η απόφαση του Μαρτίνεθ για τον Γιόβετιτς και ο ρόλος του Ελ Κααμπί

Η απόφαση του Μαρτίνεθ για τον Γιόβετιτς και ο ρόλος του Ελ Κααμπί

Ο Στέβαν Γιόβετιτς θα αρχίσει να έχει πιο ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό και διότι ο Μαρτίνεθ τον πιστεύει, αλλά και διότι η Ιανουάριος πλησιάζει...

Ο Στέβαν Γιόβετις αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, με σκοπό να αποτελέσει το Νο2 της επιθετικής ιεραρχίας των Ερυθρόλευκων, πίσω από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Μια επιλογή του Αντόνιο Κορδόν και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Οι οποίοι γνώριζαν τον ποδοσφαιριστή. Είχαν άποψη για την ποιότητα, τις ικανότητές του. Αλλά και για την προσωπικότητά του, τον χαρακτήρα του, την ηγετική του παρουσία στα αποδυτήρια των ομάδων που αγωνίστηκε.

Η δυναμική παρουσία του Ελ Κααμπί στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν έχει επιτρέψει στον Μαυροβούνιο να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πραγματοποιήσει 7 συμμετοχές, αλλά αυτό μεταφράζεται σε μόλις 154 αγωνιστικά λεπτά, τα οποία έχουν συνδυαστεί και με δύο γκολ (κόντρα σε Κηφισιά και Αρη). Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός και η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών μεγαλώνει, τόσο ο Μαρτίνεθ θα πρέπει να ανοίξει το rotation και στην επίθεση. Με τον Γιόβετιτς σε πρώτο πλάνο και τον Ελ Αραμπί να είναι επίσης στην ατζέντα.

Διαβάστε επίσης: Στο… μυαλό του Μαρτίνεθ: Πώς σκέφτεται να παίξει στο «Γεντί Κουλέ» – Ο Κίνι και το διπλό δίλημμα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον 33χρονο Μαυροβούνιο, φαίνεται ότι πλησιάζει η στιγμή που θα τον δούμε να παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Καθώς πλέον δείχνει να είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Διότι μπορεί με τους Ερυθρόλευκους να έχει λίγες συμμετοχές και λίγα αγωνιστικά λεπτά, αλλά με την Εθνική Μαυροβουνίου, έχει από τις 7 Σεπτεμβρίου 4 συμμετοχές, με συνολικά 250 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του και δύο γκολ. Μάλιστα, στις 17/10, αγωνίστηκε 90 λεπτά κόντρα στη Σερβία, όπου επίσης σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ.

Ο Γιόβετιτς δεν είναι ποδοσφαιριστής της «σειράς». Είναι ένας παίκτης με καριέρα 413 ματς, 116 γκολ και 55 ασίστ, σε σπουδαίους συλλόγους όπως η Ιντερ, η Φιορεντίνα, η Μονακό, η Μάντσεστερ Σίτι, η Σεβίλλη. Και ήδη στον Ολυμπιακό έχει αποκτήσει τη δική του «θέση» στην ιεραρχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και λίγο καιρό είναι ένας από τους παίκτες που μιλούν στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Ελ Αραμπί και ο Φορτούνης ανέλαβαν να μιλήσουν στους συμπαίκτες του και μαζί τους και ο Μαυροβούνιος.

Ο Μαρτίνεθ δεν έχει κρύψει ότι θέλει να βάλει τον Γιόβετις στην αγωνιστική εξίσωση του Ολυμπιακού. Δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί πως του αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του. Η ποιότητά του. Η ικανότητά του στο γκολ. Και όλα δείχνουν ότι πλέον είμαστε κοντά στο να έχει πιο ενεργό ρόλο στα παιχνίδια των Πειραιωτών. Ισως και από το παιχνίδι στην Κρήτη. Ισως και σε κάποιο από τα επόμενα. Με τον προπονητή, σε κάθε περίπτωση, να έχει εμπιστοσύνη στον έμπειρο επιθετικό. Και αυτό δεν το κρύβει.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είναι «αναγκασμένος» να ενεργοποιήσει τον Γιόβετιτς, αλλά και να έχει «ζεστό» τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και αυτό διότι μπορεί ακόμη να μην είμαστε κοντά, αλλά στο τέλος του χρόνου ο Ελ Κααμπί θα λείψει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής Μαρόκου για τα τελικά του Κόπα Αφρικα, που θα διεξαχθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού 13 Ιανουαρίου με 11 Φεβρουαρίου. Με το Μαρόκο να μην είναι απλά ακόμη μία χώρα που συμμετέχει, αλλά το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, με βάση και τα προγνωστικά.

Αυτό σημαίνει ότι για σχεδόν έναν μήνα ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τον βασικό του σέντερ φορ. Αρα, θα πρέπει να βρει λύση. Με τον Μαρτίνεθ να αποφασίζει να ανεβάσει άμεσα τον χρόνο συμμετοχής του Γιόβετιτς. Για να βελτιωθεί ο αγωνιστικός ρυθμός του, αλλά και να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του την επίθεση των Πειραιωτών. Διότι και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τον αγωνιστικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ