Ο «μπαμπάς» Φορτούνης, ο ιστορικός στόχος του 100 – 100 και το «μυστικό» της έκρηξης

Ο «μπαμπάς» Φορτούνης, ο ιστορικός στόχος του 100 – 100 και το «μυστικό» της έκρηξης

Ο Κώστας Φορτούνης είναι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, στο σήμερα. Κυνηγάει ένα μυθικό ρεκόρ. Παίζει ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο. Διότι είχε δώσει μια υπόσχεση στον πιο φανατικό οπαδό του...

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Ο αγωνιστικός χώρος είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Είναι ο χώρος όπου τα λόγια δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Αλλά μόνο οι πράξεις. Ο κόσμος τις περισσότερες φορές έχει αλάθητο κριτήριο. Η λατρεία για τον «Φόρτου», είναι απλά η επιβεβαίωση πως όλοι βλέπουμε το ίδιο πράγμα από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ισως μόνο από τον… Πογέτ, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Που έχει τελειώσει.

Στην Τρίπολη, στο 58ο λεπτό οι οπαδοί του Ολυμπιακού ζήτησαν την είσοδο του Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο. Ολοι ήξεραν/περίμεναν ότι μόλις εμφανιζόταν στο χορτάρι, η παράσταση θα λάμβανε τέλος. Και αυτό συνέβη. Η διαφορά του προ Φορτούνη Ολυμπιακού, με τον Ολυμπιακό της παρουσίας του Ελληνα μεσοεπιθετικού, ήταν η ημέρα με τη νύχτα. Το 2-0 επί του Αστέρα, με τα δύο γκολ του «Φόρτου» είναι η αποτύπωση αυτού που συμβαίνει φέτος με τον αρχηγό και αδιαμφισβήτητο ηγέτη των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: Για πόσες μεταγραφές πηγαίνει ο Ολυμπιακός τον Γενάρη; – Οι πρώτες σκέψεις των Ερυθρόλευκων

Κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Από τα 36 γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός σε όλες τις διοργανώσεις, άμεσα «δικά του» είναι τα 16, καθώς είτε τα έχει πετύχει (7) είτε έχει δώσει ασίστ (9). Αλλά επί της ουσίας η δική του παρουσία έχει προσφέρει τουλάχιστον τα 26, καθώς σχεδόν η πλειοψηφία των γκολ των Πειραιωτών προέρχεται από δικές του ενέργειες.

Ο Φορτούνης πέρασε τον Ελ Αραμπί σε γκολ στο πρωτάθλημα την Κυριακή. Αλλά ο πραγματικός του στόχος για φέτος είναι άλλος. Και αυτός είναι το να φτάσει το 100-100 σε γκολ και ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στην Τρίπολη σκόραρε το 89ο και το 90ό του γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών. Ηδη έχει φτάσει τις 96 ασίστ. Και πλέον χρειάζεται, 10 γκολ και 4 ασίστ για να πετύχει τον στόχο του.

Με βάση τη στατιστική, ο Φορτούνης σκοράρει ή μοιράζει γκολ στους συμπαίκτες του κάθε 74 λεπτά που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Εάν συνεχίσει έτσι, το ρεκόρ είναι απλά θέμα χρόνου. Με τον Ολυμπιακό να βλέπει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του να παίζει σε επίπεδο τόσο υψηλό, που αλλάζει τις ισορροπίες. Όπως έκανε σε όλη την καριέρα του.

Με τη διαφορά ότι πλέον, δεν έχει να αποδείξει τίποτα. «Χρωστούσε» κάποιες απαντήσει στον εαυτό του και σε όσους είχαν αμφιβολίες, αναφορικά με το εάν μπορεί να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο μετά από δύο κομμένους χιαστούς. Δεν επέστρεψε. Παίζει σε ένα επίπεδο που δεν βρισκόταν ούτε στην ηλικιακή ακμή του. Είναι τόσο καλός, τόσο καλά γυμνασμένος, ψυχολογικά προετοιμασμένος και πνευματικά δυνατός, που δεν φαίνεται να μπορεί να τον αποσυντονίσει ή να τον βγάλει από την πορεία του το παραμικρό.

Φαίνεται ξεκάθαρα, πλέον, πως η νέα version του Φορτούνη αντικατοπτρίζει και όσα συμβαίνουν στην εκτός γηπέδων ζωή του. Όταν είχε κόψει τον χιαστό του, είχε δηλώσει πως ήθελε να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός. Και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Διότι ήθελε να δει ο γιος του, τι μπορεί να κάνει ο μπαμπάς στο γήπεδο. Πλέον, ο μικρός Σπύρος καταλαβαίνει. Και τώρα που καταλαβαίνει, ο μπαμπάς Φορτούνης του… δίνει και καταλαβαίνει μέσα στο γήπεδο. Πόσο μάλλον τώρα, με την οικογένεια να έχει μεγαλώσει κατά ένα μέλος, μετά την καλοκαιρινή γέννηση και της κόρης του.

Οσο κι αν για κάποιους αυτά είναι «μικρά» πράγματα, στην πραγματική ζωή, είναι τα πιο σημαντικά. Γιγαντιαία. Αυτά που πραγματικά έχουν αξία. Αυτά που αλλάζουν τον άνθρωπο. Ο Φορτούνης δεν άλλαξε χαρακτήρα, ούτε συνήθειες. Η διαφορά έχει να κάνει με τους στόχους. Και τους… κινητήριους μοχλούς που έχει δημιουργήσει μέσα του. Πλέον, πρέπει να ικανοποιήσει το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου. Τα παιδιά του. Ως καλός μπαμπάς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ