Τι γίνεται με τον Μποντιρόγκα και τον Ολυμπιακό;

Τι γίνεται με τον Μποντιρόγκα και τον Ολυμπιακό;

Δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί που έχουν στοιχίσει στον Ολυμπιακό. Η αντιμετώπιση από την διαιτησία στην Ευρωλίγκα είναι κάκιστη έως τώρα…

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί την EUROLEAGUE να λάβει ξεκάθαρη θέση για το φάουλ στον Nigel Williams Goss στην τελευταία φάση του αγώνα με την Fenerbahce. Η εσφαλμένη εφαρμογή των κανονισμών από τους διαιτητές έκρινε τον αγώνα εις βάρος μας». Πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς στην Πόλη με την Φενέρ και την ήττα με 79-77. Είναι η τελευταία φάση του αγώνα με τον Μαντάρ να κάνει διπλό φάουλ στον Γκος στην προσπάθεια να «μπουκάρει» και να ισοφαρίσει δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Φάουλ που θα έδινε και ο Ιτούδης…

Ήταν 2 Νοεμβρίου 2023. Μέχρι σήμερα η ανακοίνωση αυτή δεν έχει αναγκάσει την Ευρωλίγκα του Ντιέγιαν Μποντιρόγκα να απαντήσει. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου στο παρελθόν υπάρχουν περιπτώσεις που η Ευρωλίγκα έχει παραδεχθεί λάθη διαιτητών. Συμβαίνουν αυτά άλλωστε στον αθλητισμό. Το θέμα είναι να μην συμβαίνουν συνεχώς ή κυρίως κατά ενός. Και στην φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τους συνεχόμενους τραυματισμούς και την κακοδαιμονία να μην μπορεί μια φορά να παίξει με γεμάτο ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: Ο «X Factor» Σίκμα και μια άμυνα που «τσάκιζε» κόκκαλα (vid)

Έχει να αντιμετωπίσει και τις κάκιστες για αυτόν διαιτησίες. Ναι, υπάρχει ένα σφύριγμα σημαντικό που ήταν υπέρ του, αυτό με την Παρτιζάν στο μπρος πίσω του Πάντερ. Σε ένα ματς που συνολικά όμως και πάλι οι αποφάσεις «έγερναν» εις βάρος του. Από εκεί και πέρα η αντιμετώπιση που έχει δεν είναι σωστή. Μιλάμε για τον φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, την ομάδα με τα δύο σερί Φάιναλ Φορ και έναν από τους πιο ισχυρούς συλλόγους της Ευρώπης.

Όσα συμβαίνουν από ματς σε ματς τουλάχιστον φαντάζομαι πως προβληματίζουν τους ανθρώπους της ομάδας. Ναι, καταλαβαίνω ότι στο μπάσκετ και ειδικά στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν θέλουν, και καλά κάνουν, να μπαίνουν πολύ στην διαδικασία των αποφάσεων των διαιτητών. Όμως αυτό πάει να γίνει… συνήθεια.

Δεν έδωσαν ούτε τον… πυρετό τους οι διαιτητές στον Ολυμπιακό στο χθεσινό ματς με την Μακάμπι. Σε ένα ματς που υπήρξαν 3-4 φάσεις στην λεπτομέρεια, όλες δόθηκαν στους Ισραηλινούς. Ακόμη και αυτή που είδαν καμιά 20αρια φορές με τον Σίκμα και φαίνεται πως δεν ακουμπάει την μπάλα τελευταίος αλλά τους διαιτητές να δίνουν την μπάλα στην Μακάμπι. Αυτό που συνέβη επίσης με τον Πίτερς είναι… εντυπωσιακό. Τέταρτο φάουλ από το πουθενά και «καπάκι» τεχνική ποινή για το 5ο και την αποβολή του καλύτερου παίκτης της ομάδας έως τότε. Και είναι η δεύτερη φορά που με τον ίδιο τρόπο ο Ολυμπιακός χάνει παίκτη από το παιχνίδι του, συνέβη και με τον Κάνααν στο Μιλάνο.

Τι γκρινιάζω τώρα θα μου πείτε; Είναι «θέμα» αυτό για τον Ολυμπιακό καθώς το επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι ιδιαίτερα υψηλό και όλα μπορεί να κριθούν στην λεπτομέρεια. Όπως με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ που το έχασε στο σουτ. Ειδικά για μια ομάδα που εκεί που λέει… δόξα τω Θεό αρχίζει τα… βοήθα Παναγιά! Είδαμε επιτέλους τον Σίκμα να παίζει και να ξεχωρίζει, και να δείχνει κάποια στοιχεία από αυτά που έχει στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας και για αυτό τον στηρίζει. Και την ίδια ώρα ο Γκος τραυματιζόταν και έφευγε από το ματς. Και είναι πλέον να σκέφτεται κανείς όχι το πότε θα βρεθεί στο παρκέ όλο το ρόστερ μαζί αλλά αν τελικά θα συμβεί ποτέ αυτό!

Στο τέλος της ημέρας μένει το μεγάλο διπλό με την Μακάμπι που δίνει ανάσα και το μεγάλο «πρέπει», στο μεγάλο ντέρμπι που έρχεται με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Ο Ερυθρός Αστέρας που έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα για τον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ