Ο «μυστικός δείπνος» του Ολυμπιακού – Πού έγινε, πότε, ποιοι συμμετείχαν, ποιοι το οργάνωσαν…

Ο «μυστικός δείπνος» του Ολυμπιακού – Πού έγινε, πότε, ποιοι συμμετείχαν, ποιοι το οργάνωσαν…

Ο Ολυμπιακός λειτουργεί με κριτήρια και κανόνες οικογένειας και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά με μια απόφαση που πήρε το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι οικογένειες έχουν καλές και κακές στιγμές. Αλλά πάντα, μέσα σε αυτόν τον «κύκλο», οι λύσεις δίνονται με κατανόηση, αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά και το δεδομένο πως όλοι θέλουν το καλό σου. Ολοι έχουν τους ίδιους στόχους. Την ίδια κατεύθυνση. Ο ένας στέκεται δίπλα στον άλλον, όσες δυσκολίες κι αν προκύψουν. Οσα εμπόδια κι αν πρέπει να υπερκεραστούν. Το ποδόσφαιρο, οι ομάδες, ως οργανισμοί και ως «κατασκευάσματα», είναι μια μεγάλη οικογένεια. Που εάν δεν διαθέτει ισχυρά δεσμά, αλλά και τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, υπάρχει πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι μια οικογένεια με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις. Και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά το βράδυ της Τετάρτης. Όταν η ομάδα, ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα, έκανε μια πολύ σημαντική ενέργεια. Που δείχνει πολλά σχετικά με το κλίμα που επικρατεί εντός ομάδας και μεταξύ όλων των μελών.

Διαβάστε επίσης: Η εθνική συνέπεια του Γιόβετιτς και το μήνυμα στον Μαρτίνεθ εν όψει Γενάρη και… Κόπα-Άφρικα

Με πρωτοβουλία των αρχηγών, Κώστα Φορτούνη και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, οι Ερυθρόλευκοι γευμάτισαν (όλοι μαζί) σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας. Χωρίς να ανακοινώσουν τίποτα. Μακριά από τις κάμερες και τους φωτογράφους. Μόνοι τους. Μια κίνηση που έγινε με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων, τη χαλάρωση όλων, τη συνύπαρξη και εκτός γηπέδων και με παρουσία όλου του επιτελείου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όχι μόνο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, αλλά και γυμναστών, φροντιστών και όσων έχουν άμεση σχέση με την ομάδα στην καθημερινότητά της.

Μια απόφαση που οι αρχηγοί την ανακοίνωσαν στον Μαρτίνεθ μία ημέρα πριν, με τον Ισπανό τεχνικό να την αποδέχεται με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Καθώς είναι ο πρώτος που ζητάει από τους παίκτες του να λειτουργούν συλλογικά, ως ομάδα, ως οικογένεια. Μοναδικοί απόντες από το δείπνο, οι διεθνείς, που δεν μπορούσαν να δώσουν το παρών.

Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ»

Από εκεί και πέρα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι οι προπονήσεις που έλαβαν χώρα στο Ρέντη αυτή την εβδομάδα έγιναν σε υψηλό τέμπο. Και κυρίως ήταν στοχευμένες. Ο Μαρτίνεθ επικέντρωσε την προσοχή του σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, όπως οι Ρίτσαρντς, Μπιανκόν, Ελ Αραμπί και Μπρίνιτς, τους οποίους θέλει να τους προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται για τη δύσκολη συνέχεια. Καθώς είναι της άποψης πως κανείς δεν περισσεύει. Και πως όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία, όταν αυτή παρουσιαστεί. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που στις ομιλίες του αναφέρεται στους αναπληρωματικούς και σε όσους έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής, εξαίροντας τη στάση τους και τον τρόπο που βοηθούν την ομάδα με τη συμπεριφορά και τη σκληρή δουλειά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ