Η εθνική συνέπεια του Γιόβετιτς και το μήνυμα στον Μαρτίνεθ εν όψει Γενάρη και… Κόπα-Άφρικα

Η εθνική συνέπεια του Γιόβετιτς και το μήνυμα στον Μαρτίνεθ εν όψει Γενάρη και… Κόπα-Άφρικα

Ο Στέφαν Γιόβετιτς σκοράρει κατά ριπάς με το εθνόσημο σε μια συγκυρία που…

Ένα ακόμη γκολ αλλά και μια ακόμη ασίστ για τον Στέφαν Γιόβετιτς με το εθνόσημο. Ο 34χρονος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής στη 2-0 νίκη του Μαυροβούνιου επί της Λιθουανίας συνεχίζοντας ένα ιδιαίτερο σερί με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και έπειτα: Τρία γκολ και τρεις ασίστ από τον Σεπτέμβρη σε πέντε διαφορετικά ματς.

Είχε ασίστ με τη Λιθουανία στις 7 Σεπτεμβρίου (2-2). Έβαλε το γκολ της νίκης με τη Βουλγαρία τρεις μέρες μετά (2-1). Είχε ασίστ στο φιλικό με το Λίβανο (10/12) ενώ σκόραρε και στην ήττα από την Σερβία (17/10). Και χθες με τους Λιθουανούς είχε και γκολ και ασίστ. Και για να μην νομίζει κανείς ότι όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα; Φτάνει η πληροφορία ότι πριν από αυτά, το προηγούμενο εθνικό γκολ του άσου του Ολυμπιακού ήταν στις 27 Μαρτίου του 2021!

Δεν είναι φυσικά το θέμα το Μαυροβούνιο. Είναι το «μήνυμα» που στέλνει ο 34χρονος στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει μια απόφαση αναφορικά με το «9». Αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτηση, τι θα γίνει από τις γιορτές και πέρα όταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί λογικά θα ταξιδέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού με την εθνική ομάδα του Μαρόκο για το Κόπα Άφρικα (13/1-11/2). Αντέχει η επίθεση των Ερυθρόλευκων την απουσία του; Μπορεί ο Ολυμπιακός να «βγάλει» την απουσία του με τον Γιόβετιτς και τον Ελ Αραμπί ή έστω και με την επιστράτευση του Αλγκασίμ Μπα από την ομάδα Β΄; Ή θα πρέπει να πατήσει το κουμπί για μια μεταγραφή;

Και αν τέλος πάντων αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής τι θα γίνει όταν θα επιστρέψει ο Ελ Κααμπί; Θα αποκτηθεί ένας βασικός φορ που θα αλλάξει την ιεραρχία και θα στείλει τον Γιόβετιτς ακόμη πιο πίσω στις επιλογές; Θα αποκτηθεί ένας που θα μεγαλώσει το rotation; Πολλά ακούγονται, αλλά να είστε βέβαιοι πως ακόμη απόφαση δεν υπάρχει. Εκκρεμούν οκτώ παιχνίδια ως το τέλος του 2023 και μέσα από αυτά θα προκύψει η επιλογή του Ισπανού προπονητή.

Ο Γιόβετιτς που ήρθε από τους τελευταίους στην Ελλάδα, έχει ως τώρα 11 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Σε αυτές μετρά 2 γκολ και 2 ασίστ ( η τελευταία στον Φορτούνη για το τελικό 2-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη). Σε αυτές τις 11 συμμετοχές όμως ο χρόνος συμμετοχής του είναι μόλις 310΄. Κατά μέσο όρο δηλαδή δεν παίζει παραπάνω από μισή ώρα, όταν ο προπονητής τον επιλέγει.

Από αυτά τα 11 παιχνίδια, βασικός ήταν μόνο στα δύο (με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο). Ο Μαρτίνεθ προσπαθεί να τον εντάξει και η ομάδα τον έχει ανάγκη, ειδικά από τη στιγμή που ο Ελ Κααμπί έχει να σκοράρει από τις 27 Σεπτέμβρη (Ολυμπιακός-Άρης 4-1).

Το τι θα ακολουθήσει όμως είναι ακόμη… αχαρτογράφητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ