Και τώρα, προσδεθείτε…

Και τώρα, προσδεθείτε…

Ο Πετρούσεφ ήρθε για να δέσει σε ένα πανίσχυρο ρόστερ στα χέρια του κορυφαίου προπονητή της Ευρωλίγκας. Ένας Ολυμπιακός με προδιαγραφές Μπαρτζώκα στα καλύτερα του.

Και Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ και… το γλυκό έδεσε στο μεγάλο λιμάνι. Ένα ρόστερ… Μπαρτζώκα για έναν Ολυμπιακό που μπορεί να σαρώσει. Μια ομάδα κομμένη και ραμμένη στο 100% στα «θέλω» του κορυφαίου προπονητή της Ευρωλίγκας που ξέρει όσο κανείς άλλος πώς να συνεχίσει να έχει σε τοπ επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Να πάει μέχρι τέλους και να κρατήσει πρώτο τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και να συνεχίσει να διεκδικεί την κορυφή της Ευρώπης που του έχει… ξεγλιστρήσει τα δύο τελευταία χρόνια, ειδικά πέρσι.

Ο Μπαρτζώκας το είπε και το έκανε. Το έλεγε από την αρχή της σεζόν όταν η ομάδα δεν είχε καν σχηματιστεί. Θα δει το ρόστερ και αν χρειαστεί θα επέμβει. Το είπε και όταν το ένα πρόβλημα μετά το άλλο έφερναν υπερφόρτωση στην ομάδα και ζόρια. Είδε και αποφάσισε για το καλύτερο, όχι για να πει πως πήρε αλλά κάνοντας κινήσεις ουσίας για έναν Ολυμπιακό με πλάνο και όχι ότι να ναι, ότι κάτσει.

Δεν παρασύρθηκε ούτε από την ήττα στο ΣΕΦ από τον ΠΑΟ σε ένα από τα χειρότερα βράδια αγωνιστικά του Ολυμπιακού τα τελευταία τρία χρόνια, δεν μπήκε στην διαδικασία να «μασήσει» στην υπόθεση Ναν που οι «απέναντι» πανηγύριζαν μιλώντας για κλοπές και διάφορά άλλα… κλασσικά εικονογραφημένα, δεν χάλασε το μυαλό του ούτε με τις γκρίνιες γύρω από το ρόστερ που είχε δημιουργήσει το καλοκαίρι.

Με κινήσεις απλές, μεθοδικές, ήρεμες και κυρίως με πλάνο και στόχο το σήμερα και το αύριο του Ολυμπιακού κατάφερε να έχει πλέον ένα πανίσχυρο, γεμάτο και με προδιαγραφές για σάρωμα, ρόστερ που μπορεί να οδηγήσει και φέτος ψηλά τον Ολυμπιακό.

Ένα ρόστερ που αν βάζαμε και τον Βεζένκοφ μέσα, τότε χωρίς καμία αμφιβολία θα ήταν το καλύτερο της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού. Που τον θυμήθηκα τώρα τον Βεζένκοφ; Μα, από τον περσινό Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πως μόνο αυτός λείπει, και μόνο αυτός αν ήταν θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά και να ανεβάσει και άλλο την ομάδα.

Ο άλλος που έφυγε, είναι πρώτος στα λάθη στην Ευρωλίγκα και πραγματικά φεύγοντας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον Μπαρτζώκα να μπορεί να φτιάξει αυτό το ρόστερ που πλέον δημιούργησε χωρίς έννοιες για την μια πλευρά του γηπέδου, όπως είχε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός που κατάφερε να περάσει όσο πιο αναίμακτα γινόταν (αχ αυτή η ήττα από την Μπασκόνια…) το δύσκολο διάστημα και τώρα να βλέπει μπροστά του με αισιοδοξία καθώς τα καλύτερα έρχονται.

Με την προσθήκη από την μια του Μήτρου-Λονγκ στην περιφέρεια και του Πετρούσεφ στους ψηλούς ο Ολυμπιακός είναι πια «γεμάτος» και πανίσχυρος και συνάμα τεράστιος «πονοκέφαλος» για κάθε αντίπαλο. Είτε στο πρωτάθλημα που παραμένει προφανώς ο πρώτος του στόχος και έχει και να καλύψει ένα χάντικαπ από την γκέλα στο ΣΕΦ από τον ΠΑΟ, είτε στην Ευρωλίγκα που το Βερολίνο ήταν και είναι ο μεγάλος στόχος, μέχρι τον επόμενο.

Όπως και να έχει; Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εγγυάται με την παρουσία του έναν Ολυμπιακό ελκυστικό, απολαυστικό, μαχητικό, «γεμάτο» και έτοιμο για νέες μεγάλες επιτυχίες. Έναν Ολυμπιακό που συνεχίζει να χτίζεται μεθοδικά, με πλάνο, με παίκτες που έχουν και την ποιότητα και τον χαρακτήρα να παίζουν για την ομάδα χωρίς εγωισμούς.

Έναν Ολυμπιακό που έχει ήδη μέλλον, χωρίς 8μηνα συμβόλαια κάποιων που δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν και είπαν να έρθουν μια βόλτα και στην Ευρώπη, αλλά με τριετές συμβόλαια παικτών που θέλουν να ριζώσουν στην ομάδα, να αφήσουν το στίγμα τους, να πετύχουν μέσα από την επιτυχία του συλλόγου. Έναν Ολυμπιακό που δεν σταματάει να ονειρεύεται, που πάει μέχρι τέλους γιατί έτσι έμαθε και έτσι θα συνεχίσει να κάνει.

Και τώρα, προσδεθείτε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ