Να κάνει το Φράιμπουργκ σημείο αναφοράς…

Να κάνει το Φράιμπουργκ σημείο αναφοράς…

Μια μεγάλη εμφάνιση, μια μεγάλη νίκη που θα εδραιώσει την δυναμική της φετινής ομάδας ψάχνει ο Ολυμπιακός απόψε στο Φράιμπουργκ, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πιο σημαντικό από μια πρόκριση.

Στην πορεία μιας ομάδας υπάρχουν «σταθμοί» που αποτελούν σημεία αναφοράς. Για τον φετινό Ολυμπιακό που «χτίστηκε» το καλοκαίρι και έχει μπει σε μια δύσκολη μάχη σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν αγώνες που θα τον… εκτινάξουν.

Ματς που θα αποτελούν σημεία όπου άλλαξε ταχύτητα και επίπεδο η ομάδα. Τα μεγάλα ματς βλέπετε είναι αυτά που μένουν και διαμορφώνουν χαρακτήρα, καλώς ή κακώς. Οι μεγάλες νίκες, οι «αποδράσεις», οι εμφατικές νίκες.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσιμίκας που «άρπαξε» την ευκαιρία και η… αναγνώριση (pics, vids)

Βράδια σαν αυτό στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Γουέστ Χαμ. Και απόψε στο Φράιμπουργκ; Μια ακόμη προσπάθεια για να μπει στην σχετική λίστα και η γερμανική ομάδα. Εδώ που πέρσι χάθηκε στο 93΄το διπλό σε μια όμως εντελώς διαφορετική κατάσταση και ιστορία.

Δεν έχει σχέση ο περσινός με τον φετινό Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα. Φέτος η ομάδα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, με πλάνο, υπομονή και δουλειά. Και δείχνει όντως σταθερά βήματα μπροστά. Δείχνει όντως πιο ώριμη από το ξεκίνημα, έχοντας αποκτήσει ταυτότητα και περιορίζοντας τα λάθη.

Ένα τρίπτυχο που χρησιμοποίησε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην συνέντευξη Τύπου δείχνοντας ακριβώς πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πρόοδο της ομάδας του αλλά και την μεγάλη διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου με τους Γερμανούς στην πρεμιέρα τότε των ομίλων. Τότε ο Ολυμπιακός απέτυχε να κάνει σημείο αναφοράς εκείνο το ματς που με την εικόνα που είχε κάλλιστα θα μπορούσε να το πετύχει. Απόψε στο παγωμένο και βροχερό Φράιμπουργκ το ζητούμενο είναι αυτό. Να μείνει «σταθμός» στην φετινή σεζόν του Ολυμπιακού το ματς με την γερμανική ομάδα.

Μια εμφάνιση ικανή να μνημονεύεται, μια νίκη που θα τον περάσει στο… επόμενο επίπεδο του «παιχνιδιού» της χρονιάς. Θα εδραιώσει την δυναμική της ομάδας και θα της δώσει περαιτέρω ώθηση. Μια νίκη που μπορεί να μην εξασφαλίζει την 2η θέση και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, μαθηματικά ούτε καν την πρόκριση στο Κόνφερενς (σ.σ. αν νικήσει η Μπάτσκα Τόπολα την Γουέστ Χαμ) αλλά όμως μπορεί στο «ταμείο» της χρονιάς να αποδειχθεί πολύτιμη, πιο σημαντική από μια πρόκριση.

Γιατί ματς σαν τα αποψινά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την ταυτότητα μιας ομάδας που «χτίζεται», που είναι ακόμη στους πρώτους της μήνες. Οι απαντήσεις σε λίγες ώρες στο χορτάρι του πανέμορφου «Europa – park».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ