Κατάλαβε επιτέλους ότι δεν είναι για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Κατάλαβε επιτέλους ότι δεν είναι για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Όταν ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, πλέον η ανομία έχει ξεπεράσει το δίπολο των δύο ομάδων και μιλάμε καθαρά για το ελληνικό μπάσκετ.

Το οξύμωρο σε αυτό το διήμερο, είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για άλλη μία κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League. Το απόστημα είναι πλέον ανυπόφορο αναφορικά με το ελληνικό μπάσκετ και τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που τόσα χρόνια έχουν τις καρέκλες της ομοσπονδίας. Το ζητούμενο βέβαια, είναι να καταλάβει ο κόσμος, και γρήγορα μάλιστα, ότι ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει, απέχει παρασάγγας από την κόντρα του Ολυμπιακού με τους «πράσινους».

Δεν είναι ένα ακόμα λοιπόν «αιώνιο» ντέρμπι, παρότι την Κυριακή-αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα γι αυτό-οι δύο ομάδες θα μπουν στο παρκέ του ΟΑΚΑ για 13η συνεχόμενη φορά.

Όσα βιώνουμε αυτές τις μέρες λοιπόν θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον οπαδισμό και ας τα βλέπουμε διαρκώς να προβάλλονται από μέσα που έχουν κάποια οπαδική χροιά.

Παρένθεση. Εάν όλα αυτά γινόντουσαν στο ποδόσφαιρο, είμαι σίγουρος πως ο «πόλεμος» θα ήταν ακόμα πιο τεράστιος. Θα έβλεπες θέματα παρά θεμάτων, σε ιστοσελίδες που δεν έθαψαν (και δεν θάβουν) το τσεκούρι και με την ΕΠΟ είχαν δημιουργήσει υποκατηγορίες που για τα πάντα που αφορούν αυτή με συνεχόμενες «αποκαλύψεις». Τώρα όμως; Βλέπετε την ίδια αντιμετώπιση; Δεν νομίζω…

Κλείνω την παρένθεση. Από την μεριά του κόσμου λοιπόν πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή η κίνηση δεν αφορά τις ομάδες αλλά το ίδιο το σύστημα. Αυτό που τόσα χρόνια έχει κατακρεουργήσει την λογική από κάθε άποψη και που δεν δέχεται ακόμα και τις αποφάσεις από τα ανώτατα δικαστήρια. Εάν ήσουν εγώ ή εσύ στην θέση τους και γράφατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας μία δικαστική απόφαση τι θα γινόταν; Μην απαντήσετε, η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική. Όλοι ξέρουμε την απάντηση…

Την ίδια ώρα μιλάμε για μία επιχορηγούμενη ομοσπονδία που έχει δυσθεώρητα χρέη προς τους εργαζομένους της και συνεχίζει αγέρωχη να οδεύει στον προς τη δική της κατεύθυνση.

Η μπάλα πλέον είναι στην μεριά της πολιτείας. Το να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές είναι μία λύση που φέρνει κινητικότητα, όμως δεν είναι το πραγματικό αντίδοτο. Η νομιμότητα είναι το «Α και το Ω» για το ξεσκαρτάρισμα. Να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δεν γίνεται να μιλάμε για τον Φάρο του αθλητισμού μας και αυτές τις μέρες να έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλο τον κόσμο. Ας μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Που πολύ αμφιβάλλω ότι θα συμβεί. Με έχει ενοχλήσει αφόρητα η σιωπή της Πολιτείας αυτές τις μέρες. Ούτε μία δήλωση, μία διαρροή, κάτι. Αντ’ αυτού, δύο διαιτητές που κυνηγούν το δίκιο τους και μερικά Μέσα που προσπαθούν να κρατηθούν στο ύψος των περιστάσεων. Επιμένω, εάν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στο ποδόσφαιρο και ο αντίστοιχος Συμεωνίδης και ο Βασιλακόπουλος ήταν ένα βήμα πριν το κρατητήριο, θα βλέπαμε τους ανώτερους σε παράθυρα να ξεσπαθώνουν. Τώρα; Τίποτα…

ΥΓ. Ειλικρινά θέλω ο Ολυμπιακός να κερδίσει με τον Παναγιώτου και τον Ανδρικόπουλο ή να χάσει με αυτούς. Δικό μου χαΐρι είναι αυτό.. Από την άλλη, εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για μένα ας μην κατέβει ποτέ στους τελικούς. Εάν παραμείνει η ανομία και βασιλεύει, μετά από όλη αυτήν την βαβούρα, γιατί να αγωνιστεί. Πρέπει κάποια στιγμή να παρθουν γενναίες αποφάσεις και αυτό εννοούσα κάποτε. Ή τώρα ή ποτέ. Ο κόσμος τους στηρίζει και δεν θα του κακίσει εάν το πράξουν αυτό. Αντιθέτως θα τους χειροκροτήσει..

ΥΓ2 Το μπαλάκι έχει πάει και στους παίκτες ξεκάθαρα πια. Από κάθε άποψη. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού έκαναν τη δουλειά τους, πίεσαν καταστάσεις, έδειξαν ότι δεν αντέχουν άλλο αυτήν την υποκρισία από την ΚΕΔ και την ΕΟΚ και κίνησαν γη και ουρανό για να αλλάξει η παρωδία αυτή. Μέχρι και στον Πρωθυπουργό πήγαν. Εάν λοιπόν γίνουν οι τελικοί, οφείλουν και αυτοί να στηρίξουν τους αδερφούς Αγγελόπουλους που δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και πάλεψαν για τους κόπους τους.

ΥΓ3 Και ας μπει στο παιχνίδι τώρα και ο κόσμος. Να μην παρασυρθεί, να βοηθήσει και με μία του κίνηση να εξαφανίσει τα εισιτήρια. Ας κάνει αυτός τη δουλειά του και να είναι εκεί. Όλοι τον χρειάζονται πια.

ΥΓ4 Δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ ο Σπύρος Γκόντας. Και θα το φτάσει ως τα άκρα. Γούστο έχει και το τι θα γίνει με την ΕΦΙΠ. Γιατί τότε θα έχουμε κλάματα. Το τσουνάμι έρχεται κύριοι και κυρίες…

ΥΓ5 Το είχα γράψει στο παρελθόν και επιμένω 100% σε αυτό. Καλύτερα δηλωμένος κόκκινος, πράσινος, κίτρινος, τιρκουάζ πάρα ψεύτης και υποκριτής. Γιατί χορτάσαμε από… αντικειμενικούς τόσα χρόνια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ