Το… θολωμένο μυαλό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και κάποιοι «πέρα βρέχει»…

Το… θολωμένο μυαλό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και κάποιοι «πέρα βρέχει»…

Όταν δεν αντιλαμβάνεσαι τα προφανή, δεν παίρνεις τα μέτρα σου και τρως τα μούτρα σου...

Είναι μία από τις πιο πολυφορεμένες κουβέντες στο ποδόσφαιρο» Αφού δεν μπορείς να αλλάξεις είκοσι δύο παίκτες, αλλάζεις τον προπονητή.

Να γράψουμε και να πούμε τα χίλια μύρια όσα για τον Μαρτίνεθ αλλά να μην αφήσουμε στο απυρόβλητο κι εκείνους που διασύρθηκαν μέσα στο γήπεδο. Διότι συνιστά διασυρμό να πιάνουν κεφαλιές χωρίς να σηκώνονται καν από το έδαφος οι αντίπαλοι σου μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Νίκες για Ερυθρό Αστέρα, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια – Χέρι-χέρι στη βαθμολογία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)

Στην προκειμένη περίπτωση Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη να αλλάξει είκοσι δύο παίκτες ούτε είναι σίγουρο πως στη συγκεκριμένη περίοδο αυτό που το χρειάζεται είναι να αλλάξει προπονητή. Φαντάζομαι ότι οι σοβαροί και αξιόπιστοι προπονητές δεν κάνουν τέτοια εποχή ουρά για να καταφτάσουν στον Πειραιά.

Αυτό που χρειάζεται στον Ολυμπιακό, πριν από όλα, είναι να πάρει το παιχνίδι με το Βόλο κι έτσι να… πάρει φόρα ωστε να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Αυτά τα ολίγα δεν είναι ένα βουνό, είναι μία φυσιολογική κατάσταση αν μιλάμε απλά για έναν καλό Ολυμπιακό. Οχι για τον Ολυμπιακό που νίκησε στο Φάληρο τη Γουέστ Χαμ ούτε καν για τον Ολυμπιακό που έχασε από τη Γουέστ Χαμ στην Αγγλία. Αυτά τα πράγματα οι ερυθρόλευκοι μπορούν να τα κάνουν αρχής γενομένης στο Πανθεσσαλικό πιάνοντας μία απλά υποφερτή απόδοση.

Μπορώ να τα κάνουν με τους συγκεκριμένους παίκτες και με τον συγκεκριμένο προπονητή. Αν επείγει κάτι λοιπόν μετά το στραπάτσο στο Φράιμπουργκ είναι να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα. Τώρα ακόμα και αυτά μοιάζει να έχουν έναν αυξημένο βαθμό δυσκολίας αλλά εφόσον ο Ολυμπιακός τα καταφέρει τότε είναι μέσα στου στόχους του. Δεν ξέρω αν έχει ομάδα για να το πάει μέχρι τέρμα και να τους πετύχει, ξέρω ότι με την ομάδα που έχει αυτά τα απλά μπορεί να τα κάνει.

Αρα από χθες το πρωί, το πρώτο ζητούμενο είναι η προετοιμασία για αυτά τα τρία ματς. Παράλληλα οι υπεύθυνοι εννοείται ότι θα έχουν φροντίσει για να έρθει ένας στόπερ της προκοπής και ένας μεσοαμυντικός. επ
Στη Γερμανία φάνηκε για άλλη μία φορά ότι το μεγάλο αγωνιστικά πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η άμυνα του. Εκεί είναι που οι παίκτες του παρακολουθούν με… ενδιαφέρον τους αντιπάλους επιθετικούς να σκοράρουν ανενόχλητοι. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό τότε άσχημα βράδια θα υπάρξουν κι άλλα.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο πιο σημαντικό: Οσοι βαυκαλίζονται ότι ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε πλήρως τον βηματισμό του και απλώς του έτυχε ένα άσχημο βράδυ, καλό είναι να ξυπνήσουν από τον λήθαργο στον οποίο έχουν πέσει. Τα τέσσερα από τον ΠΑΟΚ και τα πέντε από την Φράιμπουργκ δεν ήταν απλά δύο άσχημα βράδια. Ηταν και παραμένει προς επίλυση ένα μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα που επείγει να λυθεί νωρίς το Γενάρη πριν αρχίσουν τα λέμε ντέρμπι.

Οσο για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ εκείνο που επιβάλλεται να του καταλογιστεί είναι ότι δεν πήρε χαμπάρι τι συνέβη στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Του θόλωσαν την κρίση τα γκολ του Μασούρα και του Φορτούνη οταν το παιχνίδι είχε κριθεί και δεν κατάλαβε ότι η ομάδα του έχει τεράστιο πρόβλημα στην ανασταλτική τους λειτουργία.

Ούτε κατάλαβε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε κακό φεγγάρι στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό. Οταν δεν καταλαβαίνεις τα βασικά δεν παίρνεις τα μέτρα σου και τρως τα μούτρα σου. Θα μου πείτε βέβαια πώς είναι δυνατόν να τα καταλάβει αυτά κάποιος που θεωρούσε ότι θα φτιάξει το νέο Ολυμπιακό γύρω από τον Βιθέντε Ιμπόρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ