Η πρώτη ομιλία του Καρβαλιάλ, ο Αλβες, ο Μουρίνιο, οι τίτλοι και ο σεβασμός στο ρόστερ…

Η πρώτη ομιλία του Καρβαλιάλ, ο Αλβες, ο Μουρίνιο, οι τίτλοι και ο σεβασμός στο ρόστερ…

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έπιασε δουλειά. Αλλά όχι για να «γκρεμίσει και να χτίσει». Αλλά για να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε. Στόχος, να κάνει «διορθώσεις». Γιατί όπως είπε και στο Ρέντη, ο φετινός Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, αλλά συγκεκριμένες αδυναμίες.

«Ο Κάρλος είναι ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος. Γιατί θα σώσει τη Σουόνσι. Ηταν «νεκροί» και θα τους σώσει με τη δουλειά που κάνει. Δεν μπορούν να κάνουν πολλοί αυτό που έκανε ο Κάρλος Καρβαλιάλ και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Αλλαξε δύο παίκτες στο ημίχρονο. Αλλαξε όλο το παιχνίδι και κυριάρχησε».

31 Μαρτίου 2018. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του πολύ Ζοσέ Μουρίνιο, έχει μόλις νικήσει τη Σουόνσι του Κάρλος Καρβαλιάλ με 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ». Με τα χίλια ζόρια. Ο «Special One», ωστόσο, δεν είχε να πει πολλά καλά για την ομάδα του. Αλλά για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Αποθέωσε τον Καρβαλιάλ. Χαρακτηρίζοντάς τον ως τον κορυφαίο προπονητή στο αγγλικό πρωτάθλημα. Αποκαλώντας τον θαυματοποιό, καθώς μόνο ένας τέτοιος θα μπορούσε να σώσει τη Σουόνσι. Ο 58χρονος τεχνικός, μετά από 2,5 χρόνια στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ανέλβε τους «κύκνους» τέλη Δεκεμβρίου. Σχεδόν υποβιβασμένους. Στην τελευταία θέση. Σε κατάσταση αποσύνθεσης. Αλλαξε τα πάντα. Συγκέντρωσε επιπλέον 20 βαθμούς. Εφτασε έως τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 71-77: Έδωσε μάχη με τη «Βασίλισσα» και έχασε από το… τρίποντο

Και έχασε την κατηγορία την… προτελευταία αγωνιστική. Που ήταν η… 31η. Σε εξ αναβολής αγώνα-τελικό με την ισόβαθμη Σαουθάμπτον! Οι «Αγιοι» νίκησαν 1-0. Και χάλασαν το «θαύμα» του Καρβαλιάλ. Αλλά ο ίδιος κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα. Ηταν υποψήφιος δύο φορές για τεχνικός του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ. Νίκησε τη Λίβερπουλ (1-0) του Κλοπ. Υπέταξε την Αρσεναλ (3-1) του Αρσέν Βενγκέρ. Εμφάνισε ποδόσφαιρο που προκάλεσε αίσθηση, με το πιο «φτωχό» ρόστερ της κατηγορίας.

Πλέον, 15 χρόνια μετά το πέρασμά του από τον Αστέρα Τρίπολης, επιστρέφει στην Ελλάδα. Για να βεβαιώσει αυτό που υποστηρίζει με πάθος και χωρίς φόβο. Αυτό που δείχνει η διαδρομή του την τελευταία 10ετία. Ότι είναι ένας… άλλος προπονητής. Ενας τεχνικός με εμπειρία, με γνώσεις, με παραστάσεις και με όρεξη να πετύχει. Ο Καρβαλιάλ δεν έχει πολλούς τίτλους στην καριέρα του, αλλά όσους έχει, τους έχει κατακτήσει με ομάδες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να μπουν σε μια τέτοια πρόταση. Το 2007-08, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Πορτογαλία, καθώς οδήγησε την άσημη Βιτόρια Σετουμπάλ στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Το 2021 σήκωσε το Κύπελλο Πορτογαλίας με την Μπράγκα, την επόμενη χρονιά την οδήγησε στους «8» του Europa League. Και πλέον, περιμένει να ζήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος ήρθε στην Ελλάδα χωρίς άγχος. Στα 58 του, πλέον, δεν είναι εύκολο να τρομάξει. Αλλά σε αυτή την ηλικία, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως την πιο ώριμη της καριέρας του, έχει ανάγκη για κάτι μεγάλο. Μια ευκαιρία να κερδίσει κάτι ακόμη πιο σημαντικό από όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα. Τίτλους, περισσότερους από όσους έχει. Για να το πετύχει, ήρθε στην ιδανική ομάδα. Αλλά θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα. Και υποστηρίζει ότι θα το κάνει. Όχι με πολλές αλλαγές. Αλλά μόνο με… διορθώσεις. Αυτό είπε στο Ρέντη, στην πρώτη του ομιλία. Δεν ακύρωσε τον Μαρτίνεθ και την ομάδα. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι θέλει να προσθέσει τη δική του πινελιά σε ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, που στη διάρκεια της χρονιάς, έχει παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν μπορεί να μείνει έξω από την κουβέντα.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής των Ερυθρόλευκων, Πέδρο Αλβες, επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει βάλει την… υπογραφή του για τον συμπατριώτη του. Τον ξέρει καλά, άλλωστε. Καλύτερα από τους περισσότερους. Και τώρα θα συνεργαστούν ξανά. Αυτή τη φορά σε ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ, όπως αυτό του Ολυμπιακού. Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αποχωρεί. Και τον Καρβαλιάλ, να παίρνει τη σκυτάλη. Για έναν καλύτερο Ολυμπιακό. Για την αντεπίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ