Το θέμα δεν είναι ο Καρβαλιάλ, ο Ολυμπιακός είναι…

Το θέμα δεν είναι ο Καρβαλιάλ, ο Ολυμπιακός είναι…

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε ένα έργο που ελάχιστοι θα έπαιρναν το ρίσκο υπό τις συνθήκες κατά τις οποίες ο Ολυμπιακός προσπαθήσει να τους νικήσει όλους…

Αν κάτι πιστώνεται από το πρώτο λεπτό της πρόσληψης του στον Κάρλος Καρβαλιάλ είναι η «κάψα» του να δουλέψει στον Ολυμπιακό, με τις συγκεκριμένες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εις βάρος του στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και με το τεράστιο ρίσκο των υποχρεώσεων που έχει μπροστά του σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά θέματα που έχει η ομάδα, «πληγωμένη» και από τους τραυματισμούς.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ πήρε με πάθος και χωρίς δεύτερη σκέψη το ρίσκο να έρθει, ναι μεν στον κορυφαίο σύλλογο της Ελλάδας κάνοντας αναμφίβολα ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του, αλλά συνάμα και σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός χρειάζεται να «πολεμάει» κόντρα σε όλους για να μπορεί με «αίμα και ιδρώτα» να προχωράει.

Είδε τι έγινε στον Βόλο ο Καρβαλιάλ και σίγουρα πήρε μια πρώτη «γεύση» για το τι τον περιμένει, τι αντιμετώπιση έχει η ομάδα του από την διαιτησία, έχοντας προφανώς μάθει πως έχουν πάρει βαθμούς από τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα στο φινάλε του πρώτου γύρου να εμφανίζεται στο -3 στην βαθμολογία.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος Ολυμπιακός και οι μεταγραφές που έρχονται…

Τι θα πετύχει εντέλει ο Καρβαλιάλ; Θα το μάθουμε στα… προσεχώς. Αν ήταν σωστή τώρα μια αλλαγή προπονητή; Αν ήταν ο ιδανικός; Και διάφορα άλλα φιλοσοφικά ερωτήματα; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Αυτό που μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά είναι πως πρόκειται για έναν προπονητή με παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα και από μια χώρα που του «πάει» του Ολυμπιακού. Το «πακέτο» Καρβαλιάλ-Πέδρο Άλβες δείχνει πιο ελκυστικός και πιο κοντά στον Ολυμπιακό από το Μαρτίνεθ-Κορδόν που είχαμε από το καλοκαίρι.

Ο Μαρτίνεθ που ήταν της λογικής μετά την 4αρα από τον ΠΑΟΚ και την 5αρα από την Φράιμπουργκ πως «μια ήττα κάναμε προχωράμε», κάτι που προφανώς δεν είναι τόσο απλό στα μέρη μας. Ίσως στα δικά του να είναι. Εδώ όμως, και όταν η ομάδα αγωνιστικά είναι ένα μήνα και βάλε σε πτώση τα πράγματα σοβαρεύουν.

Το ζητούμενο για τον Μαρτίνεθ ήταν κατά πόσον τελικά αξίζει να στηριχθεί για το έργο του. Θυμάστε τι είχε γίνει με τον Μαρτίνς την πρώτη του σεζόν; Έχασε με κάτω τα χέρια το ντέρμπι πρωταθλήματος στην Τούμπα (3-1) και λίγο μετά αποκλείστηκε από το κύπελλο από την Λαμία στο Καραϊσκάκη.

Δεν απολύθηκε όμως για τον απλούστατο λόγο πως η δουλειά του «φώναζε» πως θα μπορεί αν στηριχθεί να φέρει αποτελέσματα. Και τότε κόντρα σε όλους έπαιζε ο Ολυμπιακός όπως και τώρα. Η συνέχεια με τον Μαρτίνς είναι γνωστή, με τον Μαρτίνεθ δεν θα το μάθουμε ποτέ. Θα μάθουμε πως ο Καρβαλιάλ θα επιχειρήσει να αλλάξει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό. Να εκμεταλλευτεί όλο το ρόστερ που διαθέτει ανοίγοντας τις επιλογές από το στενό πλαίσιο που είχε ο Μαρτίνεθ, και πως θα την ενισχύσει με την βοήθεια του Πέδρο Άλβες όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η διοίκηση είναι δίπλα του. Θα τον στηρίξει με μεταγραφές. Η μπάλα είναι στα πόδια του Καρβαλιάλ και το ζητούμενο είναι πως μέσα από την δική του επιτυχία θα έρθει και αυτή του Ολυμπιακού. Όπως και αντίστροφα. Καλές οι κρίσεις του καθενός για την επιλογή, τα βιογραφικά, οι αναλύσεις κλπ, από την άλλη όμως το θέμα δεν είναι ο Καρβαλιάλ αλλά ο Ολυμπιακός. Και μέσω του Καρβαλιάλ που πλέον υπηρετεί τον Ολυμπιακό χρειάζεται όλοι να συνεχίσουν ενωμένοι για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Ένα μήνυμα που ήρθε και από τους οργανωμένους της ομάδας και από όλους όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό. Γιατί όσα έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός εκτός αγωνιστικών χώρων είναι, δυστυχώς, πιο ισχυρά από αυτά που βρίσκει στο χορτάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ