Έκανε το αυτονότητο ο Καρβαλιάλ…

Έκανε το αυτονότητο ο Καρβαλιάλ…

Ήταν εξωφρενική η αντιμετώπιση που είχε ο Ελ Αραμπί από τον Μαρτίνεθ – Ο Καρβαλιάλ το απέδειξε μέσα σε λίγα λεπτά…

Τον είχαμε… ξεχάσει είναι αλήθεια τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είχε φροντίσει για αυτό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που για κάποιο δικό του λόγο είχε αποφασίσει πως ο Μαροκινός στράικερ έχει ήδη μπει στην κατηγορία «παλαίμαχοι». Θεωρούσε ξεκάθαρα ο Ισπανός πως ο Ελ Αραμπί είναι για… σύνταξη για αυτό και τον είχε… παρκαρισμένο στον Ρέντη. Και όσο ο Ελ Κααμπί σκόραρε, τόσο δεν φαινόταν το «έγκλημα» που είχε κάνει ο Μαρτίνεθ. Με τον Γιόβετιτς συνάμα να μην δίνει τις λύσεις που ήλπιζε ο Ισπανός περίμενε κανείς πως θα καταλάβαινε ότι δεν έχει χειριστεί καλά έναν ποδοσφαιριστή που, διάολε, έχει βάλει ένα τσουβάλι γκολ στην καριέρα του. 89 γκολ με τον Ολυμπιακό είχε σε πέντε χρόνια ο Ελ Αραμπί, από τους κορυφαίους killer στην ιστορία του συλλόγου.

Το τελευταίο το είχε βάλει ξανά με τις Σέρρες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη. Μετέπειτα ο Μαρτίνεθ τον ξέχασε και τελικά… έχασε. Μαζί με το τέλος του Μαρτίνεθ ήρθε και η λογική επιστροφή του Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό. Μετά από δύο συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα, κάτι που ζήτησε ο ίδιος για να έχει ρυθμό, ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε το αυτονόητο. Έβαλε στην ομάδα και πάλι τον 37χρονο Μαροκινό επιθετικό που μέσα σε λίγα λεπτά συμμετοχών ως αλλαγή με Μπάτσκα Τόπολα και Πανσερραϊκό απέδειξε το πόσο δίκιο είχε ο Πορτογάλος και πόσο λάθος ο Ισπανός.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η βαθμολογία της Superleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού και την ισοπαλία της ΑΕΚ (pic)

Δύο γκολ ήδη μετράει ο Ελ Αραμπί που μπήκε στις Σέρρες στο 0-0 στο 61΄, στο 62΄έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα, και στο 65΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα στο πέναλτι που κέρδισε ο επίσης πολύ καλός και καθοριστικός Μασούρας. Το ρεπερτόριο του Ελ Αραμπί θα ήταν πιθανότατα μεγαλύτερο αν στο 88΄ο Τσαγκαράκης και ο Περράκης από το VAR δεν του είχαν στερήσει την ευκαιρία να σκοράρει και πάλι. Η έξοχη ασίστ του Μασούρα τον βρήκε απέναντι στον Χοβάν, τον πέρασε και πλάσαρε στην κενή εστία με τον Θυμιάνη να σταματάει την μπάλα με το χέρι.

Τι θα συμβεί στην συνέχεια ουδείς γνωρίζει. Προφανώς και ο Ελ Αραμπί είναι στη… δύση της καριέρας του, όμως από το να είναι στη «ναφθαλίνη» έως το να αποτελεί μια λύση πολυτελείας από τον πάγκο η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Καρβαλιάλ ξέρει πως ο Ελ Αραμπί είναι παίκτης που με μια κίνηση μπορεί να κάνει την διαφορά ενώ σύντομα με την φυγή του Ελ Κααμπί για το Κόπα Άφρικα θα τον χρειαστεί ενεργό μαζί με τον Γιόβετιτς. Ο Γιουσέφ φρόντισε να του δείξει πως το «έχει ακόμη». Και πώς να μην το έχει άλλωστε ένας τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής;

Όσο για το διπλό στις Σέρρες και το 2 στα 2 του Καρβαλιάλ; «Χρυσάφι» αν βάλουμε στην εξίσωση και τις γκέλες ΠΑΟ και ΑΕΚ. Στο -1 από τον πολύ καλό φέτος ΠΑΟΚ είναι ο Ολυμπιακός στην βαθμολογία των δικαστηρίων. Στο γήπεδο θα ήταν πρώτος.

Αλλά μην λέμε τα ίδια, για να πάρει φέτος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει και το… VAR. Θα πρέπει όμως πρωτίστως να είναι ο ίδιος αυτός που πρέπει, να δυναμώσει και να καλύψει τα κενά του, να αποφεύγει (όπως το έκανε στις Σέρρες) τα «παιδικά» λάθη και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ