Στήριξη και ηρεμία και μια διαιτησία για… κλάματα

Στήριξη και ηρεμία και μια διαιτησία για… κλάματα

Κανείς δεν αποκλείστηκε μετά από 15 παιχνίδια και κανείς δεν προκρίθηκε βεβαίως κι αυτό σημαίνει πολλά για τη συνέχεια. Όσο για τους διαιτητές, τα έδωσαν όλα υπέρ της Βίρτους στο τέταρτο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός έχασε δικό του παιχνίδι στην Ιταλία και κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα μπορούσε να έχει φύγει νικητής από την έδρα της Βίρτους.

Οι αποφάσεις στο φινάλε δεν ήταν σωστές κι αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που καλείται να λύσει η ομάδα του λιμανιού.

Τα προβλήματα τα ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο Μπαρτζώκας και ο προπονητής κάθε ομάδες είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις.

Τι είναι αυτό που πρέπει να έχει πάνω απ’ όλα ο Ολυμπιακός αυτή την ώρα; Μα φυσικά ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Για την στήριξη στον προπονητή ούτε κουβέντα δεν χρειάζεται να γίνει. Η στήριξη είναι αυτονόητη και ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» είναι αυτός (μαζί με τους παίκτες του) που πρέπει να αναζητήσουν τις λύσεις.

Το ποιες θα είναι αυτές οι λύσεις θα το δούμε στο παρκέ αλλά για να αλλάξει το κλίμα χρειάζεται η ηρεμία και το καθαρό μυαλό.

Κανείς δεν λέει ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα ήταν στο 7-8 ο Ολυμπιακός λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.

Κανείς όμως δεν αποκλείστηκε μετά από 15 παιχνίδια και κανείς δεν προκρίθηκε βεβαίως.

Ας θυμηθούμε την περσινή Ευρωλίγκα και ας φέρουμε στη μνήμη μας την θέση της Παρτίζαν και της Φενέρ.

Στον δεύτερο γύρο όμως όλα ήρθαν «τούμπα» και η ομάδα του Βελιγραδίου διεκδίκησε με πολλές αξιώσεις την πρόκριση στο φάιναλ φορ απέναντι στη μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Φενέρ ζόρισε όσο δεν πήγαινε τον Ολυμπιακό.

Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα αλλά απ’ την άλλη θα πρέπει και οι «ερυθρόλευκοι» να μαζέψουν κάποιες συνεχόμενες νίκες κι έτσι όπως εξελίχθηκε ο αποψινός αγώνας ήταν μια «χρυσή» ευκαιρία για τους Πειραιώτες.

Όργια των διαιτητών και στην Ιταλία

Αφήσαμε για το τέλος τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι διαιτητές στον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Τα όσα έγιναν στο τέταρτο δεκάλεπτο φανερώνουν πολλά και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δώσουν έμφαση στο συγκεκριμένο θέμα.

Δε γίνεται να μην σφυρίζεται αντιαθλητικό το φάουλ πάνω στον Γουόκαπ, ούτε να δίνεται επιθετικό σε φάση που ο Χάκετ κινείται πεντακάθαρα για να κόψει τον δρόμο στον Γουόκαπ.

Ήταν αμυντικό φάουλ κι όμως το έδωσαν επιθετικό. Είδαμε τι έγινε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Βαλένθια με το καλάθι του Κάνααν που έγινε επιθετικό φάουλ.

Για να μην πάμε και πιο πίσω στο παιχνίδι με την Φενέρ στη Κωνσταντινούπολη στο πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Γκος στην εκπνοή του αγώνα που δεν δόθηκε ποτέ.

Να μην μιλήσουμε επίσης για τα τέσσερα φάουλ σε μια φάση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Τέσσερα φάουλ για να πάει η Βίρτους στις βολές.

Όλα τα έδωσαν εναντίον του Ολυμπιακού οι διαιτητές στο τέταρτο δεκάλεπτο και δικαιολογημένα ο Μπαρτζώκας φώναζε από τον πάγκο.

Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει μια ξεκάθαρη κουβέντα με τον Μποντιρόγκα, καθώς αυτή η αντιμετώπιση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ