Όταν ο γαύρος δε βγάζει γκόμενα, όλες οι γυναίκες είναι π@@τάνες

Όταν ο γαύρος δε βγάζει γκόμενα, όλες οι γυναίκες είναι π@@τάνες

Στοχευμένες και προβοκατόρικες αναφορές στον χαλίφη Ιβάν και στο ταγμένο πρωτάθλημα, επειδή αγωνιστικά ήταν χάλια και δεν είχαν πλέον, ούτε αυτό που περιέγραψε ο Ντε Μπλάζις.

Πως ακριβώς το είπε ο πρώην της Τρίπολης ο Ντε Μπλάζις, σε συνέντευξη του; «Στην Ελλάδα παίζαμε εναντίον του Ολυμπιακού και ένιωθες λίγο ότι πρόκειται να τους βοηθήσουν ή ότι θα ήταν πιο περίπλοκο».

Αυτό το «περίπλοκο» θυμίζει μια επιλογή που υπάρχει στο facebook για τα μπακούρια, για να εξηγήσουν διακριτικά πως το μόνο θηλυκό που κυκλοφορεί σπίτι τους, είναι μια γάτα, σε κάθε περίπτωση όμως το νόημα δεν αλλάζει. Όπως δε διαφοροποιείται και από την διπλωματική προσέγγιση περί του αυτού που ένιωθες, αν η πραγματικότητα δε δικαιώνει την αίσθηση, είναι ανάξια λόγου.

Σημειώστε πως η συνέντευξη δε δόθηκε σε κάποιο Ελληνικό ΜΜΕ, να πεις δηλαδή πως απέναντι του είχε κάποιον Μακεδονομάχο ρεπόρτερ της κακιάς ώρας που επέμενε να βγάλει αυτό που ήθελε με το ζόρι, σε σημείο να σκεφτεί ο φουκαράς ο Αργεντινός, «ας του κάνω τη χάρη του μπαγλαμά  να πω αυτό που θέλει, αλλιώς θα πιάσουμε 15αύγουστο». Η κουβέντα αφορούσε τη Μπάγερν και τις δυσκολίες να κερδίσεις την υπερδύναμη του Γερμανικού ποδοσφαίρου, οπότε ο παίκτης έκανε παραλληλισμό με Ελλάδα και το κεντρικό νόημα ήταν «τη Μπάγερν μπορείς να την κερδίσεις, τον Ολυμπιακό δε σου επιτρέπουν έστω και να το σκεφτείς».

Σημειώστε επίσης πως ο Ντε Μπλάζις δεν αγωνίστηκε σε κάποια ανταγωνίστρια του Ολυμπιακού, τη φανέλα του Αστέρα φόρεσε, σε μια περίοδο μάλιστα που οι σχέσεις των δυο ΠΑΕ ήταν καλές, οπότε δεν είχε λόγο να βγάλει κάποιο απωθημένο.

Κάποια στιγμή το είχα γράψει στους γαύρους, πως το θέμα δεν είναι πως τα λέμε εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες, ή οι βάζελοι που υπάρχει κόντρα από τότε που γεννηθήκαμε, αλλά την ίδια άποψη έχουν στην Ξάνθη, στη Νέα Σμύρνη, στο Ηράκλειο, σε περιοχές δηλαδή που δεν υπάρχει πατροπαράδοτη έχθρα. Απλώς οι άνθρωποι έχουν μάτια και βλέπουν, έχουν νεύρα και αγανακτούν με όσα βλέπουν.

Κι αυτό είναι ότι πιο αξιόπιστο, ονομάζεται και «αλάθητο της κοινής γνώμης».

Τους χαλάει τους γαύρους το καταλαβαίνω, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι και την εποχή παντοκρατορίας Βαρδινογιάννη, η ίδια κοινή γνώμη έλεγε τα ίδια για τους βάζελους, τότε όμως η μάζα είχε δίκιο. Τώρα είναι πλανεμένη. Εναλλακτικά πιπιλίζουν την καραμέλα, για μια χώρα που οι μισοί είναι Ολυμπιακοί και οι άλλοι αντιολυμπιακοί, το παραμυθάκι όμως δεν έχει δράκο. Αν ήταν έτσι θα γινόταν παρόμοια και στο μπάσκετ όπου κι εκεί ο γαύρος είναι υπερδύναμη, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει όμως πως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται επειδή είναι καλύτερος; Στο φινάλε, πότε πρόλαβε ο Ντε Μπλάζις να γίνει αντιολυμπιακός, αγωνιζόμενος μάλιστα σε ομάδα  περιοχής, που οι γαύροι αποτελούν συντριπτική πλειοψηφία;

Τέλος πάντων, αν δεν προβληματίζονται ακούγοντας το από όλες τις μπάντες, μη σώσουν και το καταλάβουν, αυτοί θα χάσουν ζώντας σε ένα δικό τους, παράλληλο σύμπαν.

Μεταξύ μας τώρα, μια χαρά το καταλαβαίνουν, απλώς δε θέλουν να το παραδεχτούν και απόδειξη για το ότι είχαν κι έχουν απόλυτη επίγνωση της κατάστασης, είναι πως με αυτό το επικοινωνιακό τρικ προσπάθησαν από την αρχή της χρονιάς που πέρασε, να πλήξουν τον ΠΑΟΚ. Με στοχευμένες και προβοκατόρικες αναφορές στον χαλίφη Ιβάν και στο ταγμένο πρωτάθλημα από τον Τσίπρα, επιχείρησαν να διακωμωδήσουν ένα πρωτάθλημα, το οποίο γνώριζαν εξ’ αρχής πως δεν πρόκειται να πάρουν, επειδή αγωνιστικά ήταν χάλια και δεν είχαν πλέον, ούτε αυτό που περιέγραψε ο Ντε Μπλάζις.

Η τακτική δηλαδή «αφού δε μπορώ να βγάλω γκόμενα, λέω πως όλες οι γυναίκες είναι π@@τάνες», για κακή τους τύχη όμως έφαγαν τα μούτρα τους, επιβεβαιώνοντας πως η λάσπη γυρίζει πάντα σε αυτόν που την εκτοξεύει. Πλέον έχουν χάσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας και η καταγεγραμμένη ρητορική τους, θα αποτελεί τη σταθερή απάντηση, σε κάθε μελλοντικό επικοινωνιακό τερτίπι.

Σημειώστε πως τον Ιβάν αυτοί τον βάφτισαν χαλίφη, αυτοί μίλησαν για χαρισμένο πρωτάθλημα, δε βγήκε κάποιος ποδοσφαιριστής ομάδας που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ να πει «φέτος εναντίον του ΠΑΟΚ ένιωσα λίγο ότι πρόκειται να τους βοηθήσουν ή ότι θα ήταν πιο περίπλοκο». Δικά τους σενάρια έπλασαν, τα οποία δεν θα επιβεβαιώνονταν από πουθενά, ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ το σήκωνε φέτος. Όπως και το 1984-85 όπου ένα παρεμφερές ποίημα λέει για χαρισμένο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει ωστόσο ούτε μια φάση στον ορίζοντα που ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ. Έστω μια ανακοίνωση σε βάρος της διαιτησίας από αντίπαλη ομάδα, μια δήλωση κάποιου Ντε Μπλάζις της εποχής,

Τα μόνα τεκμήρια που υπάρχουν είναι κάτι αποφθέγματα κρασοπατέρων βουλευτών, κι αυτά ως απάντηση στο χάρτινο πρωτάθλημα.

Σημασία έχει λοιπόν τι λένε οι υπόλοιποι, ειδικά εκείνοι που ακόμα κι αν είναι αντίπαλοι, δεν έχουν κάποιο συμφέρον να κρύψουν την αλήθεια. Όπως ο Ντε Μπλάζις.

Μια και το έφερε η κουβέντα ο Νίκος Σαργκάνης και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, παραδέχτηκαν πως ο ΠΑΟΚ  έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ήταν η καλύτερη ομάδα και άξιζε το πρωτάθλημα, αλλά η γνώμη τους δε μετράει, αφού έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δε λογίζονται ως αντίπαλοι, ούτε έστω ως ουδέτεροι.

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας, ο Ολυμπιακός έστειλε κι άλλη επιστολή σε Φίφα και Ουέφα για να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μια και χωρίς τις πλάτες της ΚΕΔ, δεν ήταν τόσο περίπλοκο τελικά, να τους κερδίσει κάποιος.

Περισσότερα επί του θέματος, αύριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ