Ένας φιλόδοξος σέντερ φορ που έρχεται στην ώρα του….

Ένας φιλόδοξος σέντερ φορ που έρχεται στην ώρα του….

Οι «Δράκοι» τον είδαν να βάζει δεκαεφτά και δεκαοχτώ γκολ με μια ομάδα που περνούσε τον περισσότερο καιρό στην άμυνά της και εκτίμησαν την εκτελεστική του δεινότητα.

Να τα πάρουμε από την αρχή. Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη όλοι ομονοούσαν ότι οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν πρώτα και πριν από όλα για την απόκτηση ενός ικανού στόπερ.

Μετά η συζήτηση προχωρούμε για τις άλλες θέσεις. Με τον τραυματισμό ου Ελ Αραμπί οι προτεραιότητες αναγκαστικά μεταβλήθηκαν. Μπροστά μπήκε η απόκτηση ενός σέντερ φορ όχι για να συμπληρώσει αριθμητικά ένα κενό αλλά για να μπει και να παίξει. Πριν ανοίξει τυπικά η μεταγραφική περίοδος ο Ολυμπιακός φέρνει τον σέντερ φορ.

Τον φέρνει τόσο νωρίς που θεωρητικά ο Καρβαλιάλ να τον έχει έτοιμο ακόμα και για το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Λαμία, εφόσον ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να τον βάλει να αγωνιστεί. Να δοθεί λοιπόν ένας πόντος στον Πέδρο Αλβες που ενήργησε με ταχύτητα και έκλεισε τον Φραν Ναβάρο.

Από εκεί και πέρα ανοίγει η συζήτηση για τον Ισπανό σέντερ φορ. Για να μιλήσεις αξιόπιστα περί του Ναβάρο θα πρέπει να είσαι ρέκτης του Πορτογαλικού πρωταθλήματος και να το έχεις παρακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά τα δυο προηγούμενα που ο Ισπανός στενέ φορ έκανε ωραία πράγματα φορώντας την φανέλα της μικρομεσαίας Ζιλ Βιθέντε.

Αυτά τα ωραία πράγματα που έκανε «ανάγκασαν» την Πόρτο να τον φέρει στο Ντραγκάο εκταμιεύοντας το ποσό των εφτά εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι «Δράκοι» έχουν ειδικότητα στο να μαζεύουν ό,τι αξιόλογο προκύπτει στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Τον είδαν να βάζει δεκαεφτά και δεκαοχτώ γκολ με μια ομάδα που περνούσε τον περισσότερο καιρό στην άμυνά της και εκτίμησαν την εκτελεστική του δεινότητα.

Τον είδαν μέσα στο Ντραγκάο να κάνει μια χόρτα την άμυνα τους και να παραβιάζει το τέρμα του Κόστα πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα και πιο δύσκολα γκολ της μέχρι τώρα καριέρας του. Στις προτιμήσεις του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Ναβάρο δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Ταρεμί και τον Εβανίλσον μπορεί να λέει κάτι αλλά μπορεί και να μην λέει τίποτα.

Με βάση τον σχεδιασμό που κάνουν στην Πόρτο ίσως ο Ναβάρο να προοριζόταν η και να προορίζεται για σέντερ φορ της επόμενης χρονιάς. Σημασία έχει ότι ο Ισπανός παίκτης δεν έρχεται στον Πειραιά για να κολλήσει τα τελευταία ποδοσφαιρικά ένσημα. Ερχεται για να σπρώξει προς τα μπρος την καριέρα του. Έρχεται σε περιβάλλον που θα του το κάνουν οικείο ο Καρβαλιάλ, ο Πέδρο Αλβες και ο Ποντένσε και αυτό θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα και να βοηθήσει την ομάδα του βοηθώντας παράλληλα και την καριέρα του.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ από την πλευρά του φέρνει ένα σέντερ φορ που το στιλ του παιχνιδιού του δεν μοιάζει με αυτό του Ελ Καμπί. Ο Ναβάρο παίζει με την μπάλα στα πόδια. Του αρέσει να κινείται μέσα και έξω από την περιοχή φτιάχνοντας συνεργασίες με τους συμπαίκτες του ώστε να βρεθεί σε θέση βολής.

Μπορεί να μην το κάνει στο βαθμό που το κάνει ο Ελ Αραμπί αλλά ξέρει να παίζει και με την πλάτη. Ηρθε στην… ώρα του κι αυτό είναι το πρώτο που αξίζει να επισημανθεί. Στο γήπεδο θα διαπιστωθεί αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Οι προδιαγραφές του πείθουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ